Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor adtál elöször babádnak...

Mikor adtál elöször babádnak tejbegrízt tehéntejböl?

Figyelt kérdés
2011. jún. 15. 09:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
1 éves kora körül.
2011. jún. 15. 09:41
 2/11 anonim ***** válasza:
1 éves kora körül. De ez sem ízlett neki, mint ahogy a tejpépek sem. :-((
2011. jún. 15. 10:49
 3/11 anonim ***** válasza:

1 éves kora előtt

szereti semmi baja tőle

15 hónapos

tegnap is azt evett pontosabban : fahéjas reszelt almásat :)

2011. jún. 15. 11:55
 4/11 anonim ***** válasza:
11hónaposan. Eleinte tápszerből csináltam (megfőztem a grízt kevés vízben majd hozzákevertem a kész tápszert) aztán folyamatosan adtam hozzá egy kis tejet is. Most már csak tejjel csinálom neki. 11,5hónapos
2011. jún. 15. 12:12
 5/11 anonim ***** válasza:
pont az egy éves szülinapján, reszelt almával dúsítva, pici fahéjjal. azóta is imádja, most, hogy mondod, ha fölkel is azt csinálok neki:)
2011. jún. 15. 14:11
 6/11 Pataki Éva válasza:
Szia! Szerintem kérdezd meg a védőnőt, az a biztos! :) Az én kislányom annak idején nagyon rossz étvágyú volt,szopni sem tudott sokáig, így alig vártam hogy eljöjjön a gyümölcs, főzelékes idő.Mikor már főzeléket ehet, ( 6 hónap) akkor már akár cumisüvegből is ilyen hígított tejbegrízt szerintem adhatsz neki. Nagyon szeretik, és jól laknak vele. Üdv Éva
2011. jún. 19. 07:00
 7/11 anonim ***** válasza:

Egy éves kora előtt semmiképpen sem ajánlott a tehéntej fogyasztása!!!

Az én kislányom 20 hónapos és még mindig nem kapott. A tehéntejet ugyanis a felnőtt ember gyomra sem képes megemészteni, nem egy csecsemőé. Ha mindenképpen tejet akarsz adni, akkor már inkább kecsketejet. Annak az összetétele hasonlít leginkább az anyatejéhez, legritkábban ez okoz érzékenységet.

2011. jún. 19. 21:09
 8/11 anonim válasza:
Teljesen egyetértek az utolsó szóéóval. Elmúltak azok az idők (az orvostudomány fejlődésével), hogy a tehéntejet 3 éves kora előtt ajánlanák a gyerekeknek. Sajnos az ő gyomruk valóban nincs felkészülve rá. Nem feltétlenül lesz tőle semmi baja - mielőtt a félreértenénk egymást, csupán később, akár felnőtt korában lehetnek tünetei. Nekem is adtak tejet kiskoromban, és tejallergiás lettem kamaszkoromban. Nem feltétlenül lesz baja tőle később sem, de nagy lesz rá az esély. A tehéntej egyébként is rákkeltő. Ajánlom a mandulatejet vagy kecsketejet. Persze a cukor is rákkeltő, és azt is esszük. A lényeg, hogy mértékkel. 3 éves kora után amúgy már adhatsz neki tehéntejet. Az én kislányom 24 hónapos, és még kibírtuk tehéntej nélkül :)
2011. jún. 20. 16:40
 9/11 anonim válasza:

Az előttem szólónak:

A tejallergia pont amiatt alakul ki, hogy az ember huzamosabb ideig nem fogyaszt tejet, így a gyomrában megtalálható kevés, a tej lebontására specializálódott enzim nem fog működni. Valójában ez akkor alakulhat ki, ha valakinek nem adnak tejet például gyermekkorában, illetve felnőttkorában huzamosabb ideig nem fogyasztja. Az, aki szinte minden nap megiszik egy bögre tejet, soha nem lesz allergiás rá.

Illetve az európaiak körében nagyon alacsony az allergiások száma - míg az ázsiaiak körében magas, mivel a tej sohasem volt kultúrájuk része, ellentétben az európaiakéval, akik több tízezer éve fogyasztják.

Az utóbbi időkben azonban itt is megugrott a tejallergiások száma, elég nyilvánvaló, hogy a csökkenő fogyasztás miatt.

2011. jún. 20. 18:06
 10/11 anonim válasza:

Nem vágom honnan vesznek olyan hülyeségeket, hogy a tehéntej rákkeltő. Régen felkapottak voltak ezek a híresztelések - de az orvosok még a mai napig nem tudták bizonyítani.

Vannak rossz tulajdonságai, de körülbelül ugyanannyi, vagy több jó tulajdonsága van.

Érdekes, hogy egyes hegyvidéki törzsek folyamatosan tejet isznak, a rák előfordulási aránya mégis 0,5% alatt van körükben?

Miért?

Mert nem azt a szennyet eszik amit mi.

Rá lehet fogni a tejre, hogy az okozza rákot, de abban inkább a rengeteg színezék, rovarirtó szer, dúsító és tápszer, ízesítő a ludas. Sőt, még a mikrohullámú sütő is erősen megnöveli a rák kialakulásának veszélyét. Ez a modern kor betegsége a fejlett országokban, amelyet az életmódunk okoz. Nem sok köze van a tejhez...

2011. jún. 20. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!