Hogyan kell készíteni a tejbegrízt?
tejbedara másnéven
búzadarát kellene venni és tejbe tenni cukrot vaniliás cukrot aztán kitapasztalni hogy a babád hogy szereti folyósan keményebben.
v. dobozos tejpép.
Ha már kap tehéntejet a manó, akkor felraksz egy lábasba pár deci tejet, megmelegíted, durván egy dl tejhez egy teáskanál grízt (étkezési búzadara) raksz. Kavargatva felforralod, bugyog kettőt-hármat, elzárod, picit pihenteted. Utána tálalod kakaóval, fahéjjal (ha már kapott ilyeneket a gyerek) vagy gyümölcsdarabokkal.
Valaki szokott pici sót, pici cukrot rakni a tejhez, én nem.
Ha még nem kapott tehéntejet, akkor én sima vízben főzném meg, majd tápszerrel "tejesíteném".
Én tejbepapinak hívom
2.5dl tej (bármilyen:én zabtejből szoktam), 1 ek cukor, 2 ek gríz. (1 tányérhoz)
Utóbbi kettőt összekeveres és forrásban lévő tejhez öntöd. Amikor megdagad a gríz (elég sűrű lesz) leveszed a gázról.
Folyamatosan kevergesd majd, hogy ne kozmáljon oda.
Kihűlés közben, még sűrűsödik.
Vagy: bolti tejbegríz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!