Miért kereszteltétek/fogjátok megkeresztelni a gyerkőcötöket? Elvárják a családban? Hitből? Divatból? Miért ne?
Figyelt kérdés
2011. jún. 14. 15:52
11/13 anonim válasza:
Nálam is ez most a dilemma. Már kérdezgetik a rokonok, hogy mikor lesz a keresztelő. És minél többször hangzik el, annál inkább felmerül a kérdés: Miért is kéne megkeresztelni. Mivel lesz több, vagy kevesebb, mint ember. Választ persze nem tudnak rá adni, kell, és kész. Én katolikus vagyok, kereszteltek, elsőáldoztam, bérmálkoztam, templomban (is) házasodtam. De tempomba nem járok, nem imádkozom. Emellett hiszek Istenben. Egyre inkább azt gondolom 18:16os válaszoló fogalmazta meg azt, amit én is érzek: Istenben hiszek, a vallásban nem. Egyre inkább hajlok afelé, hogy majd ha felnő a lányom, döntse el ő, milyen vallású szeretne lenni.
12/13 anonim válasza:
Nákunk is felnőttkeresztség van, mint az elsőnél. A rokonok az elején ugyan kérdezgették, mikor lesz a keresztelő, de megelégedtek azzal, ha mondtuk, hogy majd ha ő úgy gondolja. :) Igaz, a tág család nálunk nem vallásos, inkább szokásból, meg a "buli" kedvéért szerették volna.
13/13 anonim válasza:
En is a felnottkori keresztelkedesben hiszek. Ha majd hisz, akkor keresztelkedjen meg. Ez van a Bibliaban is Filepnel: Hitt es megkeresztelkedett. Elso a hit, zatan keresztelkedes. Termeszetesen mindenki azt csinal, amit akar. Igy te is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!