Miért kereszteltétek/fogjátok megkeresztelni a gyerkőcötöket? Elvárják a családban? Hitből? Divatból? Miért ne?
Egyrészt családi elvárás volt, másrészt a keresztszülők miatt:)
Nálunk a barátnőmet kértem fel még évekkel ezelőtt, a keresztapa az öcsém lett. Nekik fontos volt, hogy hivatalos legyen a ceremónia, nekünk elég lett volna, ha csak úgymond "megállapodás szerinti" keresztszülők.
A családi elvárást ne úgy képzeld, hogy őrült nyomás alatt voltunk, a fiunk már egy éves múlt, mikor rászántuk magunkat, ezzel együtt megtartottuk az esküvőnket is, úgyhogy minden idősebb családtag fellélegzett. De soha még csak szóba sem hozták ezeket a dolgokat előttünk, csak utána "na VÉGRE összeházasodtatok..."
mi akarjuk a hitünket is átadni neki.
ha nem gondolnám komolyan, nem kereszteltettem volna meg.
Mit jelent számotokra a hit? Miben nyilvánul meg a mindennapokban?
Ne értsetek félre! Senkit nem akarok provokálni.
Én meg szeretném kereszteltetni a lányomat. Nem járunk templomba, nem gyakoroljuk a vallást. Ismerjük a Bibliát, hiszünk Istenben, a létezésében. De nem tudom megmagyarázni, hogy miért szeretném megkereszteltetni. Csak azt érzem, hogy meg kell, meg akarom.
Nem várja el nálunk senki.
Nekünk is megadták a szüleim a lehetőséget, hogy vallást választhassunk a testvéremmel magunknak. Én is meg fogom adni a lányomnak.
Nővérem katotlikus lett, én szinte minden vallásban "elmélyedtem", de egy se fogott meg.
Istenben hiszek, a vallásban nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!