Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért kereszteltétek/fogjátok...

Miért kereszteltétek/fogjátok megkeresztelni a gyerkőcötöket? Elvárják a családban? Hitből? Divatból? Miért ne?

Figyelt kérdés
2011. jún. 14. 15:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk felnőttkeresztség van, szóval picinek tuti nem fogjuk megkeresztelni.Majd ha nagy lesz, saját akaratából dönt.
2011. jún. 14. 16:04
 2/13 anonim ***** válasza:

Egyrészt családi elvárás volt, másrészt a keresztszülők miatt:)

Nálunk a barátnőmet kértem fel még évekkel ezelőtt, a keresztapa az öcsém lett. Nekik fontos volt, hogy hivatalos legyen a ceremónia, nekünk elég lett volna, ha csak úgymond "megállapodás szerinti" keresztszülők.

A családi elvárást ne úgy képzeld, hogy őrült nyomás alatt voltunk, a fiunk már egy éves múlt, mikor rászántuk magunkat, ezzel együtt megtartottuk az esküvőnket is, úgyhogy minden idősebb családtag fellélegzett. De soha még csak szóba sem hozták ezeket a dolgokat előttünk, csak utána "na VÉGRE összeházasodtatok..."

2011. jún. 14. 16:10
 3/13 anonim ***** válasza:

mi akarjuk a hitünket is átadni neki.

ha nem gondolnám komolyan, nem kereszteltettem volna meg.

2011. jún. 14. 16:16
 4/13 anonim ***** válasza:
89%
hitbol, en vallasos vagyok.
2011. jún. 14. 16:51
 5/13 A kérdező kommentje:

Mit jelent számotokra a hit? Miben nyilvánul meg a mindennapokban?

Ne értsetek félre! Senkit nem akarok provokálni.

Én meg szeretném kereszteltetni a lányomat. Nem járunk templomba, nem gyakoroljuk a vallást. Ismerjük a Bibliát, hiszünk Istenben, a létezésében. De nem tudom megmagyarázni, hogy miért szeretném megkereszteltetni. Csak azt érzem, hogy meg kell, meg akarom.

2011. jún. 14. 16:57
 6/13 anonim ***** válasza:
Megkereszteltettük hitből, meggyőződésből. Másképp el sem tudtuk képzelni. Ahogyan a közös életet sem templomi esküvő, nélkül.
2011. jún. 14. 16:59
 7/13 anonim ***** válasza:
16 59-es vagyok. Én minden nap imádkozom, hálát adok, igyekszem a keresztény értékrend szerint élni az életem. Templomba főleg a kicsi születése óta ritkán tudok menni, de ha eljutok az megnyugvást hoz. Szerintem Te is a hited miatt akarsz kereszteltetni, ez nem kérdés.
2011. jún. 14. 17:05
 8/13 anonim ***** válasza:
A család elvárná,de itt nem lesz keresztelő ha a fene fenét eszik is:)Én nagyon nem vagyok vallásos:)!
2011. jún. 14. 17:39
 9/13 anonim ***** válasza:

Nem várja el nálunk senki.

Nekünk is megadták a szüleim a lehetőséget, hogy vallást választhassunk a testvéremmel magunknak. Én is meg fogom adni a lányomnak.

Nővérem katotlikus lett, én szinte minden vallásban "elmélyedtem", de egy se fogott meg.

Istenben hiszek, a vallásban nem.

2011. jún. 14. 18:16
 10/13 anonim ***** válasza:
17:39-eshez csatlakozom. :) Mi nagyon nem vagyunk vallásosak, de apósom felesége nagyon erőlteti. Ráhagyom, de nem fogom hagyni, mert nem látom értelmét. Ha a kicsi szeretné felnőtt korában, az ő döntése, de mivel mi nem vagyunk hívők, a szüleim sem, én sem vagyok megkeresztelve, értelmetlennek látom.
2011. jún. 14. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!