Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van még olyan anyuka rajtam...

Van még olyan anyuka rajtam kívül aki nem élvezte annyira az első heteket a babájával?

Figyelt kérdés

Mindig úgy képzeltem,hogy ezek lesznek a legszebb hetek majd,-de teljesen kivoltam,hogy állandóan sírt valamiért és nagyon hasfájós és nyügös baba volt.

el is határoztam,hogy majd most a 2 babánál azért is élvezni fogom,-DE ugyanúgy történt minden.ő is hasfájós,sokat fent van éjjel és nagyon elfáradok a nap végére!

2011. jún. 13. 15:29
 1/10 anonim ***** válasza:
Én is ebben a cipőben járok. Most 5 hetes a 3. babánk, de már megint sikerül lassan kikészülnöm, pedig tudom, hogy most babázok utoljára és nem így terveztem. Most írtam ki én is egy kérdést: 5hetes babátokkal káosz a napotok, vagy van már benne rendszer? Jó babázást!
2011. jún. 13. 15:34
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez természetes, túl van idealizálva a dolog, de olyankor az embert ellepik a hormonok, fáradt, túl van a szülésen, fáj a melle, aggódik mindenen, mindenki jön a jó tanácsokkal, látogatni akar stb. És nem alszol, fut a lakás, megváltozott az alakod, ott egy új kis jövevény, ezeket fel kell fogni, és bele kell rázódni. A gyermekágy nagyon hasznos dolog lehetett régen szerintem, amikor tényleg nem volt más dolgod, csak hogy a babával legyél, megismerjétek egymást, megtanuljátok mindketten a szopizást, pihenj mellette, ha alszik. De ez ritkán van így sajnos, szóval amit érzel szerintem természetes, és mindenki átesik rajta, maximum nem ismeri be.
2011. jún. 13. 15:38
 3/10 anonim ***** válasza:

Jahhhj háát bizony én is kész voltam,pedig nekem egyszem leányzóm van!

Legalább 3hétig szerintem nálam rosszabb anya a földön nem volt,mindenért sírtam és olyan bajokat kreáltam a babámnak,hogy a párom szegény ,jó hogy bírta türelemmel:)

Aztán elmúlt szépen minden ,beállt a napirend,a szokások kialakultak.

Ma már 11.-hetes a kislányom és TÚLÉLTÜK:DDD a "baby blues-t"

Kitartást kívánok és jó egészséget:)

2011. jún. 13. 15:43
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Én sajna más miatt nem élveztem az első heteket! Szülésnél ugyanis szétszakadtak alul az inak-szallagok! és az infúziót is rosszul kötötték be - szóval nem éreztem a karomat sem és mozdulni sem bírtam! Fiamat mikor már hazajöttünk is csak mindig a férjem mellém tette hogy megszoptassam - mellesleg az is pokolian fájt,egyéb dolog miatt! - még simogatni is csak segítséggel tudtam! Szóval nem voltak könnyű hetek, sem nekem sem a férjemnek és a családomnak sem! Totál depis is lettem.... de talpra álltam magamtól! és most hogy a másodikat várom én is szeretném szép élményként megélni mind a szülést mind az első heteket!!!
2011. jún. 13. 15:43
 5/10 anonim ***** válasza:
Őszintén nem tudom mit lehet benne élvezni, most 7 hetes és kb egy hete érzem jobban magam és tetszik egyre jobban a babázás,gügyög, mosolyog, az eleje szörnyű volt,de kezdünk belejönni
2011. jún. 13. 15:44
 6/10 A kérdező kommentje:

egy kicsit megnyugodtam,hogy nem velem van a baj,hanem más is hasonlóan érez.

sokszor úgy érzem "elvárják" az anyukáktól,hogy az első hetekbe is egésznap mosolyogva és boldogan tologassák,dajkákják,stb a babákat.és ha mégis fáradtságra panaszkodom akkor furcsán néznek rám,és azt mondjál:inkább élvezzem ki,mert hamar elszállnak a hetek.hát én már nagyon várom,hogy pár héttel idősebb legyen..

2011. jún. 13. 15:54
 7/10 anonim ***** válasza:

A hasfájós gyerek nagyon nehéz dolog, nem is tudják sokan. Mi hónapokig ügyeletre meg kórházba rohangáltunk az elsővel, mert annyira visíííított, üvöltött, ordított hacsak ébren volt, féltem, hogy baja van, meg fog halni! Egyszer egy ügyeletes doktornő mutatta meg a szélcsövet, utána lett élhető életünk. Addig nemhogy élvezni, de élni se!!! Felváltva aludtunk az apjával, sokszor éjjel 3-kor mentünk sétálni vele mert aludni úgysem tudtunk egy percet se, pokol volt!

A második meg se született vettem 2 db szélcsövet.

Most a harmadikat várom, megint lesz szélcsöve. Mi az első 3 hónapot csak kibírni akarjuk. Utána élvezzük a babázást.

2011. jún. 13. 15:58
 8/10 A kérdező kommentje:

én sem bántam volna ha rögtön 3 hónaposnak születik :-)

mert ez a hasfájás eléggé ki tud készíteni,és főleg este fele kezdődik a síros időszak..

2011. jún. 13. 16:03
 9/10 anonim ***** válasza:
Milyen jó, hogy beléptem ide és elolvastam a kérdést és a válaszokat is! Kicsit jobban érzem magam most. Az én babám is 5 hetes, és estére olyan fáradt vagyok, mikor éjjel csak nem akar elaludni és sír, totál elkeseredek és sírok is néha, csak aludni szeretnék, és én is akkor arra gondolok, hogy vajon csak én vagyok ezzel így és ez mindenki másnak egyszerűen megy és mosolyogva? De ezek szerint nem. Ja és ráadásul szerintem én még szerencsés vagyok, mert valami napirendje azért van, legtöbbször 11-éjfélig elalszik, és max 1-szer kel fel éjjel! Kitartást mindenkinek! :-)
2011. jún. 13. 17:31
 10/10 anonim ***** válasza:
Olyannyira nem élveztem az első heteket, hogy semmi másra nem tudtam gondolni, csak arra, hogy mikor alhatom ki végre magam, meg hogy ebből a helyzetből nincs kiút, ennek sokáig nem lesz vége... :( Pedig az én fiam egy percig sem volt hasfájós, igazából csak evett meg aludt, de nagyon nehezen tudtam rávenni a szopizásra is, teljesen depressziós voltam. Állandóan sírtam, szerencsére a párom nagyon megértő volt és sokat segített. Néhány hét alatt túl voltam rajta. Most, hogy lassan itt a kistesó a 2 évesem mellé, biztosan klasszisokkal nehezebb lesz, de legalább már tudom, mire számíthatok...
2011. jún. 13. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!