Más sem mer első babájával az anyjától tanácsot/segítséget kérni, vagy csak én vagyok ilyen gyanakvó?
Te döntöd el, de én merek. Elvégre felnevelt két gyereket. Tény, hogy vannak már azóta nézetváltozások...
Én csak a hozzátáplálásban döntöttem el, hogy egy emberre hallgatok, és ez a doktornő lett. Az ő tanácsait követtem, nem hallgattam másra. Amúgy mindenki véleményét kikérem, ha gondom van, és eldöntöm, mit próbálok meg.
Az, hogy 24 éve babázott, még tudja hogy kell fürdetni, öltöztetni, altatni, etetni...
Az én anyám ugyan 32 éve babázott utoljára, és bizonyos nézetei (pl a hozzátáplálásról) már elmaradottak, de azért nálam sokkal jobban tudja, hogy kell megfogni, pelenkázni, fürdetni a babát. Nekem nagyon megnyugtató lesz, hogy a kórházból hazajövet egy hetet velünk fog tölteni, és amellett, hogy ellátja helyettem a háztartást, minden ilyesmi kérdésemmel nyugodtan fordulhatok hozzá.
32 hetes első babás kismama
Hát ezt te érzed, de szerintem nem hiába tetted föl a kérdést.
Az én anyukám 27 éve babázott utóljára, de én imádom hallgatni amikor mesél és aztán megbeszéljük, hogy mostanság hogy is lenne jobb csinálni a dolgokat.
De több barátnőm, hasonlóan gondolkodik, mint te viszont őket megértem mert ismerem az anyukájukat.
Nekem nagyon sokat segített anyukám, de elhiszem, hogy nagyon idegesítő, ha mindig mindent jobban tud. Anya csak abban segített, amit nem tudtam, vagy bizonytalan voltam, illetve ha kérdeztem. Soha nem okoskodott, rám bízta a dolgokat, mert mint mondta, ez az én gyerekem, tanácsot tud adni, vagy megfogadom, vagy nem. Véleményem szerint ez nagyon jó hozzáállás, nem hiába pedagógus:D
Ha úgy érzed, anyukáddal csak veszekednétek amiatt, hogy nem jó, amit csinálsz, akkor inkább hagyd, felesleges veszekedni, és kérj tanácsot valamelyik babás barátnődtől. Ha meg úgy érzed, mégis tudna olyat mondani, ami hasznos, akkor hallgass meg mindent amit mond, és amivel nem értesz egyet, azon ne veszekedj, hanem bólogass, és csináld, ahogy neked jó. Így megmarad a családi béke, és még hasznos tanácsot is kaphatsz:)
Jó babázást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!