SOS! Gyesen vagyok és ma kiderült hogy nincs TB ellátásom! De hogy lehet ez? Többi lent, ,
ma voltam fogászaton és ott monda a dokinő hogy
nincs jogviszonyom
de hát gyesem vagyok a TB ellátásomnak kellene lennie hiszen vonják a gyesből.
akkor hogy hogy nincs?
sajna csak kedden tudok menni intézkedni pünkösd miatt
de nagyon félek .
remélem vmi félreértés mert ha nem még a végén rám küldik az apeh-ot.
veletek előfordult már ilyesmi
most mit csináljak?
ugye ez vmi félreértés????
14 hós baba ijedt anyukája
KÖSZÖNÖM SZÉPEN MEGNYUGODTAM :)
INTÉZKEDNI FOGOK
neked is köszi kedves első :)
Én úgy tudtam ,hogy attól hogy gyesen van valaki még nem lesz biztosított. A gyesből pedig nem vonnak tb járulékot csak 10% nyugdíjjárulékot.
Tehát: én úgy gondolom ,hogy simán előfordulhat hogy nincs biztosítotti jogviszonyod. Gyes előtt dolgoztál? Mert ha 14 hónapos babával gyesen vagy és nem gyeden, akkor szerintem nem volt munkaviszonyod szülés előtt.
teljesen tájékozatlan vagy utolső előtti.
A gyes-ből nem vonnak TB-t, ezért nem jogosult pénzbeli támogatásra (táppénz stb) viszont az állam fizeti helyett azt a havi 4-5 ezer forintot, ami jogosítja egészségügyi ellátás igénybevételére. Szintúgy gyerekeknek, tanulóknak, rászorulóknak, THGY, GYED, GYES-en lévőknak.
jaj most megint belezavarodtam,.
akkor most van ellátásom vagy nincs?
kedden utánajárok....
jah és nem volt munkaviszonyom szülés előtt viszont volt ellátásom munkaügyi központon keresztül
kaptam járadékot ugyanis mielőtt terhes lettem dolgoztam természetesen
csak amikor a munkáltatómmal közöltem hogy babát várok
felmondott..és mentem "segélyre"
oké oké oké :)
de azért feltétlen bemegyek az TBhez tisztázni ezt.
köszi szépen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!