A párom szinte semmilyen főzeléket nem eszik meg, hangosan fujjol, mi lesz később?
Kisfiam nagyon szereti amiket főzök neki, 15 hónapos, eszik mindent, főzelékeket, gyümölcsöt, zöldséget, mindenféle husit, mindent...
Apukájának viszont külön kell főzni, mert egyszerűen nem eszi meg amit főzök! Tegnap paradicsomos káposztát csináltam délután, miközben játszott a kisfiunkkal, hangosan fujjogott, meg hogy ez a bűz beteríti az egész lakást... Én mondogatom neki, hogy nem kellene ezt csinálnia, de nem hallgat rám, attól félek, hogy most már a kicsi mindent megért, elkezd ő is válogatni.
Apja ilyeneket eszik szinte kizárólagosan: hús(rántva, sütve, esetleg az anyja tejfölös hús receptje, ami hús és rálocsol tejfölt...), krumpli, nagy ritkán rizs, savanyúság.
Nekem ahhoz semmi kedvem, hogy ilyeneket főzzek nap mint nap kizárólag, ha a gyerek sem fogja megenni amit főzök, arról nem beszélve, hogy semmi vitamint nem enne...
Csak én pörgöm túl? Volt nálatok esetleg ilyen?
Nálunk is hasonló a helyzet, lányom 15 hónapos, és már hónapokkal ezelőtt kijelentettem, hogy ha meg mer szólalni evés közben valami hasonlót mint nálatok, és ki meri piszkálni látványosan a zöldséget az ételből, akkor nem ül le hozzánk többet az asztalhoz.
Látom mi folyik náluk, apóssal együtt piszkálgatják az ételt, hangosan nevetgélnek rajta, anyós meg még adja is alájuk a lovat, nem is értem. Sajnos volt kitől örökölnie a hülyeséget:(
Hát én ezt nem engedem!
Egyenlőre még nem kerültünk ilyen helyzetbe, mert más időpontban eszik a kicsi és nem mindig azt amit mi, de nem tudom mit fog a férjem ahhoz szólni, ha állandóan felállítom az asztaltól! Tényleg úgy kell velük bánni mint egy gyerekkel, ez borzasztó!
Jahjj náluk is ez van, volt olyan is, hogy ajándékba! sütöttem tortát és kiderült, hogy az egész család utálja a málnát és hozzá sem nyúltak. Persze nem ez volt a fő torta a szülinapon úgyhogy mondtam nekik, hogy jó ok akkor ezt is tudjuk, legalább több marad nekem... mondjuk megkérdezhettem volna előre, mit szeretnek, de akkor meg nem meglepi.
De ANNYIRA utálnak több tucat ételt, hogy meg se kóstolják, ez nekem annyira érthetetlen!
én is elküldeném a .....
tudod, én is szoktam olyat főzni amit a férjem nem szeret és tudod mit csinál akkor? eszik hideget vagy süt magának tojást, szalonnával. soha nem nyíg, hogy miért főzök olyan amit a fiam szeret ő meg nem, lehet rá is önteném!
sőt, olyat is főzök néha amit én nem szeretek és a fiúk igen, csöndben megeszem azt is. kivétel a spenótot :D
mondd meg a férjednek, hogy vagy nőjön fel vagy főzzön magának és fogja be a száját
Nekem nem tűnt fröcsögésnek, amiket előttem írtak a pasikról, hanem inkább szánalmasnak, hogy tényleg ennyi egészségtelenül táplálkozó ember van, aki még ráadásul ezt akarja továbbadni a gyerekének is???
Gáz vagy nem gáz, én bizony megmondtam a páromnak, hogy csak nagyon ritkán vagyok hajlandó nem egészséges kaját főzni, mert egyrészről én sem szeretem annyira azokat, másrészről a gyerekeknek sem tesz jót a hagyományos magyar konyha. Ő elfogadta ezt és végül is megeszik mindent, pedig volt olyan hét, hogy csak főzeléket főztem, hihihi :) Ha kell neki a zsíros koszt, menjen az anyjához enni, ott felváltva van pörkölt, hurka-kolbász, lecsó, rántott hús és grízes tészta :)
Ja és a fúúúúújolásról meg az első után leszoktattam volna :)
Amúgy, ha a páromon múlna, akkor a gyerekek pl. mindent csak ketchuppal és majonézzel ennének és csak szörpöt, üdítőt vagy teát innának, mint ő.
ma 14:01
Kedves válaszoló, én nem a házasságotokról kérdeztem.
Nekem vannak nevelési elveim, amik az evészetre is kihatnak, valószínűleg nem olyan nagyon liberálisak, de a forrása az a törekvés, hogy a gyerekem kielégítő és egészséges ételeken nőjön fel. Előfordulhat, hogy az óvodában vagy az iskolában nem fognak neki külön a szájíze szerint főzni, mint ahogy én tenném és ebből a továbbiakban még egyéb problémája adódik majd.
Jelenleg hálistennek szépen eszik és mindent, de szeretném, ha megtanulná a szájhúzogatást, mert ez a mi családunkban nem divat. Ennyi.
Én elfogadom, hogy te 3 felé főzöl, a te dolgod, semmi baj ezzel. Légy szíves te se értetlenkedj vagy cinikuskodj azon, hogy másoknak esetleg mások az elveik. Köszi.
Az én férjem is ilyen volt és szinte csak sült krumplit és rántott húst evett, de lassan 6 év házasság alatt áttért az emberi kajákra is (persze anyósnál még mindig azt esszük mert hogy a kicsi fia azt szereti)
Egyszer a nagyobbikat etette és ő is elkezdett fújjolni én mondtam hogy fejezze be a gyerek pedig szépen evett tovább.
Megmagyaráztam neki hogy nem kéne a gyereket válogatóssá tenni így befejezte a kaják fújjolását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!