A párom szinte semmilyen főzeléket nem eszik meg, hangosan fujjol, mi lesz később?
Kisfiam nagyon szereti amiket főzök neki, 15 hónapos, eszik mindent, főzelékeket, gyümölcsöt, zöldséget, mindenféle husit, mindent...
Apukájának viszont külön kell főzni, mert egyszerűen nem eszi meg amit főzök! Tegnap paradicsomos káposztát csináltam délután, miközben játszott a kisfiunkkal, hangosan fujjogott, meg hogy ez a bűz beteríti az egész lakást... Én mondogatom neki, hogy nem kellene ezt csinálnia, de nem hallgat rám, attól félek, hogy most már a kicsi mindent megért, elkezd ő is válogatni.
Apja ilyeneket eszik szinte kizárólagosan: hús(rántva, sütve, esetleg az anyja tejfölös hús receptje, ami hús és rálocsol tejfölt...), krumpli, nagy ritkán rizs, savanyúság.
Nekem ahhoz semmi kedvem, hogy ilyeneket főzzek nap mint nap kizárólag, ha a gyerek sem fogja megenni amit főzök, arról nem beszélve, hogy semmi vitamint nem enne...
Csak én pörgöm túl? Volt nálatok esetleg ilyen?
Nem pörgöd túl,én is kilennék...de sztem kössetek kompromisszumot. Apa értse meg,hogy a babának igenis ilyen kaja kell és ne ócsárolja ezeket hangosan. Ezt biztosan el lehet neki magyrázni. Te meg próbálj meg legalább 2-3 naponta olyat (is) főzni amit megeszik. Tudom,rántotthús csak frissen jó,de én pl. csinálnék néha egy jó adag pörköltet,lecsót,stb...én ezt csinálom, mert ezek elvannak akár több napig is a hűtőben. A sült husit meg az ilyen tepsis (pl. tejfölös) cuccokat meg fél óra alatt elő lehet készíteni és dobhatod be a sütőbe. Nálunk ennyi,így megy.
Ikres anyuka
Nem volt nálunk ilyen, még csak az kéne.... Szerintem állj a sarkadra és kerek perec mond meg a párodnak, hogy ne fújjogjon!!! Semmikor, de a gyerek jelenlétében meg pláne nem! Örülni kell neki, hogy a gyerek megeszi a finom, egészséges kajákat, nem kell a hülyeséget rá is átragasztani. Már bocs... Egyébként nekem is megtanították gyerekkoromban, hogy nem fújjogjuk le azt, amit a másik eszik. Lehet az számunkra bármennyire is utált vagy éppen gusztustalan étel, ha a másik szereti, milyen jogon vesszük el az étvágyát...?!
És akkor még ott van a mássik fele, hogy ha az én párom fújjogna arra, amit főzök, azt hiszem kerek-perec kijelenteném, hogy na akkor az volt az utolsó, hogy főztem. Nem kell mindenkinek mindent szeretni, ezt nem is lehet elvárni. De óriási különbség van a között, hogy "bocs, én ezt nem szeretem" meg a között, hogy "fúj".
Az én párom sem eszik főzeléket. Max. krumplifőzelék.
Néha ő is húzogatja a száját. De ha épp nem tetszik naki a kaja, én nem idegesítem magam. Egyen szendvicset, vagy amit akar! Vagy menjen haza az anyukájához enni. Nem érdekel! De a gyerek előtt ne túrkálja a levesből a répát, stb, mert arra robbanok! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!