Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A párom szinte semmilyen...

A párom szinte semmilyen főzeléket nem eszik meg, hangosan fujjol, mi lesz később?

Figyelt kérdés

Kisfiam nagyon szereti amiket főzök neki, 15 hónapos, eszik mindent, főzelékeket, gyümölcsöt, zöldséget, mindenféle husit, mindent...

Apukájának viszont külön kell főzni, mert egyszerűen nem eszi meg amit főzök! Tegnap paradicsomos káposztát csináltam délután, miközben játszott a kisfiunkkal, hangosan fujjogott, meg hogy ez a bűz beteríti az egész lakást... Én mondogatom neki, hogy nem kellene ezt csinálnia, de nem hallgat rám, attól félek, hogy most már a kicsi mindent megért, elkezd ő is válogatni.

Apja ilyeneket eszik szinte kizárólagosan: hús(rántva, sütve, esetleg az anyja tejfölös hús receptje, ami hús és rálocsol tejfölt...), krumpli, nagy ritkán rizs, savanyúság.

Nekem ahhoz semmi kedvem, hogy ilyeneket főzzek nap mint nap kizárólag, ha a gyerek sem fogja megenni amit főzök, arról nem beszélve, hogy semmi vitamint nem enne...

Csak én pörgöm túl? Volt nálatok esetleg ilyen?

2011. jún. 8. 13:04
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Hát elküldeném a férjem a ....Válogasson max. az anyukájánál. Főleg ne a gyerek előtt fikázza a főztöm! Én ilyenkor pár napig nem raknék elé kaját!
2011. jún. 8. 13:12
 2/21 anonim ***** válasza:
65%
Irigyellek, hogy ilyen jó evő kicsitek. A miénk keveset eszik és az ételek választékossága sem jellemző étrendjére. Ha apuka nem akarja a főzelékféléket megenni, úgy sem fogja, de a fújjogását tuti nem engedném a gyerek előtt. Rosszabb mint a gyerek!:)
2011. jún. 8. 13:14
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
teljesen igazad van, a legjobban a szülő tudja a gyerek ízlését befolyásolni. egy válogatós gyerek mögött 90%ban egy válogatós szülő áll. nem szabad előtte azt csinálni. ha ti is nyitottak vagytok mindenre, nem mondjátok egyik kajára se azt, hogy rossz, vagy ti nem szeretitek, akkor ő is kíváncsi lesz, mindent meg akar majd kóstolni. (én is pl. a páromban ugyanazt a viselkedésformát/hozzáállást vélem fölfedezni, mint a szüleiben. ugyanez működik rám és a saját szüleimre vetítve.)Hidd el, akkor nem lesz válogatós és könnyű dolgod lesz vele. Apukával beszélgess el, hogy ennek érdekében fogja vissza magát.
2011. jún. 8. 13:14
 4/21 anonim ***** válasza:
83%

Nem pörgöd túl,én is kilennék...de sztem kössetek kompromisszumot. Apa értse meg,hogy a babának igenis ilyen kaja kell és ne ócsárolja ezeket hangosan. Ezt biztosan el lehet neki magyrázni. Te meg próbálj meg legalább 2-3 naponta olyat (is) főzni amit megeszik. Tudom,rántotthús csak frissen jó,de én pl. csinálnék néha egy jó adag pörköltet,lecsót,stb...én ezt csinálom, mert ezek elvannak akár több napig is a hűtőben. A sült husit meg az ilyen tepsis (pl. tejfölös) cuccokat meg fél óra alatt elő lehet készíteni és dobhatod be a sütőbe. Nálunk ennyi,így megy.

Ikres anyuka

2011. jún. 8. 13:15
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
Kerdezd meg kedves apukat, hogy szerepcseret beszeltek-e meg a gyerekkel? Mert a leirtak alapjan a 15 honaposod intelligensebben viselkedik. Ez a fujolas nagyon ciki mar ebben a korban, tessek felnoni... esetleg peldat venni a gyerekrol. Es ezt igy meg is mondanam neki.
2011. jún. 8. 13:15
 6/21 anonim ***** válasza:
75%
Én a fejére öntöttem volna a forró paradicsomos káposztát.....de itt nem rólam van szó,ülj le vele,és kérdezd meg tőle,azt szeretné e hogy a fia is igy válogasson,ne egyen meg semmi értékes táplálékot? Mert ha nem akkor legalábba gyerek előtt fogja vissza magát,ha valami nem tetszik mondja azt hogy köszöni szépen ő már evett,és kész.Rettenetesen gyerekes ezzel a viselkedéssel. Maximum hetente kétszer lennék hajlandó neki kirántott husokat,meg sülthusokat csinálni,a többi napon vagy megeszi amit főzök,vagy eszik ahol akar.
2011. jún. 8. 13:16
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem volt nálunk ilyen, még csak az kéne.... Szerintem állj a sarkadra és kerek perec mond meg a párodnak, hogy ne fújjogjon!!! Semmikor, de a gyerek jelenlétében meg pláne nem! Örülni kell neki, hogy a gyerek megeszi a finom, egészséges kajákat, nem kell a hülyeséget rá is átragasztani. Már bocs... Egyébként nekem is megtanították gyerekkoromban, hogy nem fújjogjuk le azt, amit a másik eszik. Lehet az számunkra bármennyire is utált vagy éppen gusztustalan étel, ha a másik szereti, milyen jogon vesszük el az étvágyát...?!

És akkor még ott van a mássik fele, hogy ha az én párom fújjogna arra, amit főzök, azt hiszem kerek-perec kijelenteném, hogy na akkor az volt az utolsó, hogy főztem. Nem kell mindenkinek mindent szeretni, ezt nem is lehet elvárni. De óriási különbség van a között, hogy "bocs, én ezt nem szeretem" meg a között, hogy "fúj".

2011. jún. 8. 13:18
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
Hát szinte ezt én is írhattam volna. Párom ugyanilyen :( Főzelékekből semmit sem eszik, kivéve a krumplifőzeléket. De szinte ő is csak rántott hús, hurka-kolbász, sült oldalas, pizza, a pörkölt csak úgy lehet ha apró darabokra van vágva a hús. Levest is csak a levét eszi tésztával. Semmi zöldséget nem eszik. Már én is félek előre hogy majd a kislányom róla vesz példát. Én szinte mindent megeszek, imádom a zöldségeket, gyümiket. Egyenlőre 8 hós lányom is mindenevő, ami a korának megfelelő :) Remélem ebben rám fog hasonlítani.
2011. jún. 8. 13:20
 9/21 anonim ***** válasza:

Az én párom sem eszik főzeléket. Max. krumplifőzelék.

Néha ő is húzogatja a száját. De ha épp nem tetszik naki a kaja, én nem idegesítem magam. Egyen szendvicset, vagy amit akar! Vagy menjen haza az anyukájához enni. Nem érdekel! De a gyerek előtt ne túrkálja a levesből a répát, stb, mert arra robbanok! :-)

2011. jún. 8. 13:26
 10/21 anonim ***** válasza:
22%
Nálunk is ez van, férjem is és a lányom is rettentő válogatós. Én nem pörgök ezen annyira. 3felé főzök, de nem kell sajnálnotok, szívesen teszem :DDDDD
2011. jún. 8. 13:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!