6 hónapos és 1 hetes babám semmilyen főzeléket nem hajlandó megkóstolni. Hogy tudom rávenni, hogy egyen?
Sziasztok,
Pici fiam elért abba a korba, hogy már az anyatejcsi nem elég neki s elkezdtem az ízek birodalmába bevezetni. Ez tökéletesen is megy egészen addig, amíg a főzelék, zöldségpüré elő nem kerül. Abban a pillanatban megmakacsolja magát és egy falatot sem hajlandó enni. A kis szájacskáját úgy összeszorítja, hogy ott bizony nem fér be egy csepp sem a főziből.
A gyümölcsöket imádja! Tízóraira mindig azt kap és szinte falja!
Uzsonnára tejpépet szoktam adni azt is imádja!
De az ebéd az más...már mindennel próbálkoztam. Házi koszttal kezdtem. Főtt krumpli, főtt répa, sütőtök, nem kellett. Utána a bébi ételekkel próbálkoztam, sütőtök almával, krumpli almával, sütőtök pulykával, de ez sem kellett.
Aztán tegnap megpróbáltam, hogy keverek hozzá egy kis tejcsit, de így sem kellett.
Se kanállal, sem cumisüvegből nem hajlandő megenni.
Hogy tudom megszerettetni vele a zöldségeket is?
Előre is nagyon-nagyon-nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Mindenkinek csodaszép napot kívánok!
Most rengetegen le fognak szólni, de nem érdekel.
Próbáld meg, hogy minimálisan megcukrozod neki, hogy picit édesebb legyen. De ne sima cukorral, hanem glükózzal. Nálunk az tuti választás volt.
És fözelékböl vagy paradicsomos krumplit vagy borsót próbálj pépesen, ezek édes fözelékek. A lányom is ilyen volt, de ezeket ette picit megcukrozva.
Remélem beválik!:)
6 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást, 8 hónapos korára fokozatosan lett a gyümölcsből zöldség.
Akkora korában, mitn a tied, csak a jó édes gyümölcsöket ette. Na és?
Az anyatej is édes.
Adj neki gyümölcsöt, ha azt kívánja.
Köszönöm a hozzászólásokat!
Én úgy tudtam, hogy 6 hónapos kora után,már el kell kezdeni a főzelékek bevezetését! Hogy már nem elég a tejcsi neki!
Ez nem így van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!