Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tanuló anyukák! Adnátok tanácsot?

Tanuló anyukák! Adnátok tanácsot?

Figyelt kérdés

1 éve estem teherbe,pont vizsgaidőszak alatt.(Első évemet zártam a főiskolán. Már az őszi félévet sem tudtam bevállalni,mert kiderült,hogy ikreket várok. Most februárban szültem,tehát a mostani tavaszi félévem is passzív maradt. Szeptemberben kéne kezdenem,de nem akarom a gyerekeimtől elvenni az időt. Biztos egy babával is nehéz lenne,de kettővel...szóval borult minden tervem azzal,hogy ikreim születtek.Ne értsetek félre, nagyon boldog vagyok,sőt pont ez az! Nem akarok kevesebbet velük foglalkozni,nem akarok ideges anyuka lenni(tudom,hogy az lennék), a férjemtől sem akarom elvenni az időt. Anyagilag azért gáz,mert bár diákhiteles vagyok, az nem azt jelenti,hogy nem kellett még mellette eleget költenem a sulira...tankönyvek,vizsgadíjak,korrepetálás...stb. Viszont a férjemnek pont decembertől februárig olyan a munkája,hogy nem kapnak pénzt. Pont amikor rengeteget költöttem még plusszba a sulira.De akkor még én is dolgoztam,így nem volt gond.

Ki hogy csinálja,aki tanul gyerek(ek) mellett?És anyagilag?

Ráadásul 2 nyelvvizsgát kellene majd tennem,ami nem csak sok idő és energia,de rengeteg pénz is:(

Van olyan aki abbahygyta a sulit gyerek mellett?

2011. jún. 6. 14:08
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Az anyagi része csak úgy okoz gondot,hogy a téli vizsgaidőszak idején a párom pont nem dolgozik és nem is keres,csak a "hivatalos fizut" kapja....és emlékszem mennyi plussz pénzt költöttem akkor és még úgy is nehéz volt,hogy akkor én dolgoztam. Most meg kapok kemény 77ezret a 2 gyerekre. Egyébként diákhiteles vagyok,máshogy nem tudtam megoldani.

Milyen szakra jársz?

Én 29 vagyok,így mi nem várnánk sok évet a 3. babára.Persze nem most rögtön,de nem is 5 év múlva akarjuk. A te helyedben sztem én is várnék a 2. babával akár 4-5 évet is.

2011. jún. 8. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!