Olyan szörnyen érzem magam ilyenkor, nem vagyok még ezért rossz anya, ugye?
Nem vagy rossz anya.
Ez akkor működik legegyszerűbben, ha határozott napirendhez tartod magatokat. Legyen meg az az idő délelőtt és délután is, amikor játszol vele, és legyen egyedül töltött játékidő. Ezt mondd is el a picinek, hogy most játszotok egy jót, utána anyu elmegy pl. főzni. Próbáld ki, hogy a játékidő végén elkezdesz valamivel önállóan játszani, amit ő érdekesnek találhat, és úgymond átvesz tőled. Ha lekötötte a figyelmét, mehetsz a dolgodra. De minden kisgyerek más és más, én ezeket tudom ajánlani.
A gyereknek nem az a legfontosabb, hogy a lakás csili-vili legyen, mert nem erre fog emlékezni, hanem hogy játszottunk vele, meséltünk neki, stn.
Ennek ellénere vannak olyan dolgok, amiket tényleg meg kell csinálnunk és akkor bizony nélkülünk kell ellennie valahogy.
Én azt csinálnám, hogy ami várhat picit, pl. felmosás, sepregetés, porszívó stb. azt úgy oldanám meg, ha megjön a férjem és éppen babázik, addig én pik-pakk meg tudnám csinálni ezeket.
Akkor napközben játszanék a picivel.
Teregetésnél mindig is bevontam őket, adogatták a csipeszeket, nagyon élvzték:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!