Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyatej kérdés? (Bővebben lent)

Anyatej kérdés? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés
Mióta nincs tejem,és a babám csak tápszert kap,nem hízik úgy,mint eddig.2 hónapos,és a védőnő szerint mi nem kaphatunk anyatejet,csak ha keresünk valakit,és megvesszük valakitől magunknak,mert nem koraszülött,és nem is beteg a baba.Viszont sok helyen olvasom,hogy a gyerekorvos receptre is felírja,vagy a védőnő tud ez ügyben intézkedni,és így még olcsóbb a tej,vagy nem kerül semmibe.Én felhívtam a védőnőt,de csak a fenti dolgokat mondta el nekem,amit nem értek.Mert ha más kaphat tejet ingyen,ha nincs neki,akkor mi miért nem?Tud valaki valami biztosat mondani közületek?
2011. máj. 30. 08:37
 1/5 anonim ***** válasza:

Ki kaphat anyatejet?

47/1997. (XII. 17.) NM rendelet a kötelező egészségbiztosítás keretében járó anyatejellátás feltételeiről

1. § A kötelező egészségbiztosítás ellátásairól (Ebtv.) és végrehajtásáról rendelkező 217/1997. (XII. 1.) Korm. rendelet 5. §-ának (3) bekezdésében foglaltak szerint térítésmentes anyatejellátásra jogosult

a) a koraszülött,

b) kis súlyú újszülött,

c) az érett újszülött és csecsemő, ha súlyos

ca) táplálkozási allergiában,

cb) felszívódási zavarban,

cc) hasműtéttel járó fejlődési rendellenességben szenved,

és az anya saját tejével táplálni nem tudja.

2. § Az 1. §-ban foglalt eseteken túl térítésmentes anyatejellátásra jogosult a csecsemő, ha az anya

a) fizikailag alkalmatlan az anyatejjel történő táplálásra,

b) olyan fertőző betegségben vagy mérgezésben szenved, amely a csecsemő egészségét veszélyezteti,

c) olyan gyógyszert szed, amely szedése a szoptatás időszakában ellenjavallt,

d) súlyos, gyakori tudatvesztéssel járó állapotban van,

e) pszichés állapota a szoptatást lehetetlenné teszi,

f) a szoptatás időszakában meghalt, vagy a gyermeket elhagyja.

[link]

Innentől szubjektív, hogy a fizikai alkalmatlanságba beletartoztok-e szerintem.

2011. máj. 30. 08:51
 2/5 anonim ***** válasza:
Abban a részében nem tudok segíteni, hogy az orvosnak fel kéne - e írnia... De olyan lehetőség nincsen, hogy esetleg ismerős Anyuka adna tejet? Séta alkalmával biztos találkoztok Anyukákkal és ha esetleg valamelyikkel jóban vagy, akinek sok teje van... Lehet ezt csak én gondolom így, de én biztos adnék, ha valaki akit ismerek ilyen helyzetben lenne.
2011. máj. 30. 09:08
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ,hát ezek szerint csak nálam tartják be betű szerint a törvényt...Amúgy gyógyszert szedek orvosi utasításra,de gondolom innentől az sem mindegy,mire,miért,mikor,meddig...

Szóval köszönöm a választ,majd akkor intézkedem én valahogy.

2011. máj. 30. 09:14
 4/5 A kérdező kommentje:

Kedves második!Köszönöm neked is!Hát,most beszéltem valakivel,de mivel beállt a kereslet-kínálat,nincs felesleg.A másik meg 15 km-re lakik,és nincsenek papírjai,hogy egészséges-e.

Látatlanban nem bízom meg senkiben,ezért szerettem volna "hivatalosan" megoldani,nem magán úton.

2011. máj. 30. 09:17
 5/5 anonim ***** válasza:
.
2011. máj. 30. 09:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!