Mit tegyek? Hozzátáplálás kérdés. Bővebben lent.
Figyelt kérdés
6 hónapos kislányom nem fogadja el a tápszert, tejem egyre kevesebb, szoptatni már egészségügyi okokból nem tudok. Hozzátáplálunk, de nem tudom mit kellene még pótolni, ha nem fogyaszt elég tejet a babám. (vitamin, kalcium, stb...)2011. márc. 9. 09:19
1/6 anonim válasza:
Igaz,hogy ma nem ajánláák,de semmi baja nem lesz,ha tejet adsz neki. Én is adtam az enyémeknek,és egyik sem lett allergiás.
2/6 anonim válasza:
Ugyanez van nálunk is, csak 5 hónapos múlt.Én azt csinálom, hogy reggel 6-kor és 8-kor amikor még sok a tejem, akkor csak szoptatok ( és fürdetés után), az összes többi alkalommal kap valami mást is.Tízóraira vaníliás tejpépet, dél körül főzeléket, délután gyümölcsöt.Adtam már neki Sinlacot is, mert az én picim se fogadja el a tápszert cumisüvegből, de ezt kanalazni kell, így megeszi.Csináltam már olyat is, hogy kanalaztam a tápszert, és elfogadta!Szóval szerintem nem a tápszer íze a gond, hanem a cumisüveg utálat! Minden evésnél szoptatom is.Neki is szüksége van rá, és nem szeretném, ha idő előtt elapadnék! Próbáld ki a tejpépeket! Nekem is a védőnő ajánlotta, mert van olyan tápláló, mint a tápszer! És a vaníliás íze még hasonlít is az anyatejhez állítólag.Sajnos az én babám ennek ellenére is nagyon keveseket hízik egy héten, és most tanácsolták ezen az oldalon, hogy keverjek tápszert a főzelékbe/ gyümölcsbe.Igyál sok folyadékot, és tejszaporító teát.Lehet, hogy csak átmenetileg csökkent a tejed, és simán vissza tudod hozni a kellő mennyiséget.Ilyen nekem is volt.
3/6 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsokat, sajnos nem a tejem apad, csak a mellbimbóm ment "tönkre". De már az is fáj, ha beszélek róla. :(
A tejpépet próbálom, de az sem tetszik neki. Hasmenése lett tőle. Azért még pár napig próbálkozunk tovább...
A cumisüveggel nálunk nincs baj, régóta pótlást kapott lefejt tejjel, hozzászokott.
De állítólag 500 ml tej alapú táplálék kellene, hogy az honnan lesz??? Ezt szeretném megfejteni.
2011. márc. 9. 10:48
4/6 anonim válasza:
Esetleg próbáljatok ki más fajta tápszert!Nálunk ez nem jött be, nem ízlett sem a Beba, sem a Milupa, mondjuk nem csodálom, mindkettő keserű.A védőnő tanácsolta, hogy tegyek bele egy késhegynyi vaníliás cukrot.Úgy megette az egészet, persze kanálból, amihez kellett egy kis türelem.De ehhez meg nem akarom hozzászoktatni..
5/6 A kérdező kommentje:
Nálunk a Picur megeszi a tejpépet is, meg a tápszert is, ha adom. Csak utána jön a műsor: hányás, hasmenés - a tápszertől, hasfájás, étvágytalanság, esti ébredések - a tejpéptől.
2011. márc. 10. 07:57
6/6 anonim válasza:
Hát akkor nem tudom..Nálunk meg azzal van a gond, hogy eszik ő, csak nagyon kicsi adagokat.A tejpéptől soha nem volt baja, a tápszertől egyszer volt székrekedése, azóta nincs vele gond!Ha nem bírja a Picikéd, akkor tényleg nem kéne adni neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!