Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tegyek? Hozzátáplálás...

Mit tegyek? Hozzátáplálás kérdés. Bővebben lent.

Figyelt kérdés
6 hónapos kislányom nem fogadja el a tápszert, tejem egyre kevesebb, szoptatni már egészségügyi okokból nem tudok. Hozzátáplálunk, de nem tudom mit kellene még pótolni, ha nem fogyaszt elég tejet a babám. (vitamin, kalcium, stb...)
2011. márc. 9. 09:19
 1/6 anonim ***** válasza:
Igaz,hogy ma nem ajánláák,de semmi baja nem lesz,ha tejet adsz neki. Én is adtam az enyémeknek,és egyik sem lett allergiás.
2011. márc. 9. 09:25
 2/6 anonim ***** válasza:
Ugyanez van nálunk is, csak 5 hónapos múlt.Én azt csinálom, hogy reggel 6-kor és 8-kor amikor még sok a tejem, akkor csak szoptatok ( és fürdetés után), az összes többi alkalommal kap valami mást is.Tízóraira vaníliás tejpépet, dél körül főzeléket, délután gyümölcsöt.Adtam már neki Sinlacot is, mert az én picim se fogadja el a tápszert cumisüvegből, de ezt kanalazni kell, így megeszi.Csináltam már olyat is, hogy kanalaztam a tápszert, és elfogadta!Szóval szerintem nem a tápszer íze a gond, hanem a cumisüveg utálat! Minden evésnél szoptatom is.Neki is szüksége van rá, és nem szeretném, ha idő előtt elapadnék! Próbáld ki a tejpépeket! Nekem is a védőnő ajánlotta, mert van olyan tápláló, mint a tápszer! És a vaníliás íze még hasonlít is az anyatejhez állítólag.Sajnos az én babám ennek ellenére is nagyon keveseket hízik egy héten, és most tanácsolták ezen az oldalon, hogy keverjek tápszert a főzelékbe/ gyümölcsbe.Igyál sok folyadékot, és tejszaporító teát.Lehet, hogy csak átmenetileg csökkent a tejed, és simán vissza tudod hozni a kellő mennyiséget.Ilyen nekem is volt.
2011. márc. 9. 09:59
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszi a tanácsokat, sajnos nem a tejem apad, csak a mellbimbóm ment "tönkre". De már az is fáj, ha beszélek róla. :(

A tejpépet próbálom, de az sem tetszik neki. Hasmenése lett tőle. Azért még pár napig próbálkozunk tovább...

A cumisüveggel nálunk nincs baj, régóta pótlást kapott lefejt tejjel, hozzászokott.

De állítólag 500 ml tej alapú táplálék kellene, hogy az honnan lesz??? Ezt szeretném megfejteni.

2011. márc. 9. 10:48
 4/6 anonim ***** válasza:
Esetleg próbáljatok ki más fajta tápszert!Nálunk ez nem jött be, nem ízlett sem a Beba, sem a Milupa, mondjuk nem csodálom, mindkettő keserű.A védőnő tanácsolta, hogy tegyek bele egy késhegynyi vaníliás cukrot.Úgy megette az egészet, persze kanálból, amihez kellett egy kis türelem.De ehhez meg nem akarom hozzászoktatni..
2011. márc. 9. 11:12
 5/6 A kérdező kommentje:
Nálunk a Picur megeszi a tejpépet is, meg a tápszert is, ha adom. Csak utána jön a műsor: hányás, hasmenés - a tápszertől, hasfájás, étvágytalanság, esti ébredések - a tejpéptől.
2011. márc. 10. 07:57
 6/6 anonim ***** válasza:
Hát akkor nem tudom..Nálunk meg azzal van a gond, hogy eszik ő, csak nagyon kicsi adagokat.A tejpéptől soha nem volt baja, a tápszertől egyszer volt székrekedése, azóta nincs vele gond!Ha nem bírja a Picikéd, akkor tényleg nem kéne adni neki.
2011. márc. 10. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!