Bébiétellel kapcsolatos kérdés! Bővebben lent?
Egy kedves ismerősünk hozott ajándékba bébiételt, de még nem mertem megkóstoltatni a babámmal. Ebben a hónapban, 23.-án lesz a kislányom 6hónapos.
Banános bébidesszert almával és TÚRÓVAL (???)
Őszibarack pulykahússal (???)
Alma áfonyával (???)
Mindegyiket 5hónapos kortól írja.
Az elsőt a túró miatt, a másodikat a husi miatt, a harmadikat pedig az áfonya miatt nem mertem, ti mit gondoltok erről?
Az áfonya valóban allergén, de ezeket kiszűrik a gyártáskor, így nem kell félni.A Hamé-nak van epres és málnás bébidesszertje is 4 hós kortól, pedig akkor ezek még koraiak.Nyugodtan adhatod neki.
Az őszibarackot pulykahússal imádni fogja, legalábbis az én lányom nagyon szerette/szereti :)
És utoljára a bébidesszert:
Mivel hőkezeléssel tartósítják, így ez sem okozhat allergiát, mert akkor nem írhatnák rá, hogy 5 hónapos kortól.
Az én lányom már 5 hósan kapta és imádta/imádja most is.Mindig elfogy az egész üveg.
A bébiételek nagyon ellenőrzöttek és betartatják a gyártókkal a hozzátáplálás alapvető szabályait.Innentől a te lelkiismereteden múlik a dolog, elteheted későbbre is nyugodtan.
Nem tudom, hogy hogy álltok a hozzátáplálással, de ha már esetleg kiváltottatok egy étkezést, akkor én kipróbálnám valamelyiket,(mondjuk egy fél üveggel és megfigyeled, hogy nincs-e baja tőle)mellé meg ugye adhatsz anyatejet vagy tápszert.
A hozzátáplálás sajnos ilyen, a baba a kísérleti nyuszi :)
9 hónapos, mindenevő kislány anyuja
Szerintem ne ezekkel kezd.Egyesével kell a babákat megkóstoltatni az új ízekkel.Először kevés gyümölcs leve pl:alma vagy őszibaracké(én ezeket házilag préseltem),ezek után a húsuk is.Ha már mennek a gyümölcsök jöhetnek a burgonyával sűrített főzelékek.Ha már ezek is beváltak akkor jöhet hozzá husi,túró stb.Csak fokozatosan.Én minden új ízt először csak egy-két teáskanállal adtam.Ha nem volt rá allergiás akkor emeltem az adagot.Én személy szerint bébiételt nagyon ritkán adok a babámnak mert jobban szeretem a házi készítésű friss ételeket.Egyébként az én babám kedvence a sütőtök bármivel.Ha rögtön így vegyesen kínálod a babát étellel nem fogod tudni ha allergiás lesz valamelyik összetevőre hogy melyik volt az.
3 gyermekes anyuka
Köszönöm szépen a válaszokat! :-)
Utolsó válaszolónak pedig: Nem most kezdem a hozzátáplálást, már 4hónapos kora előtt 1-2 héttel elkezdtük, és igen, 1-2 kanállal, először csak a reszelt alma levéből kapott.. na de azon mi már túl vagyunk. Én csak érdeklődtem, hogy kinek mi a véleménye erről a három fajta bébiételről. :-)
Ha 6 hónapos a babád, és már 2 hónapja hozzátáplálsz, hogyhogy nem kapott eddig húst? Nálunk azt 5 hónapos kortól már ajánlották (dokinő, védőnő).
A túróssal még várhatsz, ráérsz 7 hónapos kora után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!