Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan tudnék az aggódásaimon...

Hogyan tudnék az aggódásaimon túllépni?

Figyelt kérdés
Már 10 hónapos a fiam,de még tiszta aggódós vagyok(szerencsére tudom magamról).Pl.ha valaki fogdossa a kezét és nem mosott előtte kezet,görcsbe van a gyomrom,ha arra gondolok,hogy utána bekapja a kezét.Én magam is naponta legalább 20-szor mosok kezet.Már paranoiásnak érzem magam ettől a bacifélelemtől,de nem tudok másképp gondolkodni,pedig egy kicsit szeretnék lazábban.Ti is voltatok így?Hogy sikerült lazulni? Köszi
2009. márc. 16. 14:38
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ezt ajánlom:

[link]

Én sosem voltam aggódós, ha a gyerek leejt vmit, felveszem a földről is és oddaadom neki, hadd szokja. Most 2 éves és rendkívül erős az immunrendszere, vajon miért?

2009. márc. 16. 14:44
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Én nem voltam,és nem is vagyok ilyen(2 gyerekem van),ettől függetlenül betegek se voltak(a nagy 17 éves,a pici 10 hós,de ő még soha nem volt beteg,pedig nálunk az első perctől nagy átjáróház van)Próbáld meggyőzni magad arról,h ez a túlzott para a gyereknek se tesz jót(érzi rajtad a feszültséget)Képzeld el,mi lesz akkor,ha már mászik majd,és mindent a szájába vesz,amit csak talál(szőnyeg széle,újság,műanyag palack,a kertben faágak,homok,levelek, stb.)Mindentől képtelenség megvédeni.
2009. márc. 16. 14:48
 3/6 A kérdező kommentje:
Hát köszi a cikket,oké egy kicsit megnyugodtam.Egyébként én is így gondoltam,hogy persze kell neki egy kis "kosz",de inkább majd ha 2 év körüli lesz,de elég érdekes volt ez a cikk és megpróbálok lazulni(nehéz lesz).Leginkább a vírusoktól(infulenza) féltem és igen attól is kirázna a hideg,ha tudom,hogy a macska előtte épp patkányozott vagy a kutya a cica valagát nyalta és ő meg...
2009. márc. 16. 14:50
 4/6 A kérdező kommentje:
persze tudom igazatok van,de nagyon nehéz másképp gondolkodni.Annyira féltem...
2009. márc. 16. 14:52
 5/6 A kérdező kommentje:
De tényleg ez a cikk már sokat segített.Nem gondoltam,hogy ilyen hasznos válaszokat kapok.
2009. márc. 16. 14:53
 6/6 anonim ***** válasza:

Az első hozzászóló vagyok. Na, kutya/macska közelébe azért nem engedtem olyan pici korában. Állattal most sem érintkezik, mert nincs háziállatunk :)

Én úgy "lazulok", hogy tudom, hogy a piszok használ a gyerek egészségének, a sterilitás pedig nem. Ha a gyerekről van szó, az eszembe hallgatok, nem a szívemre, szerintem jobb így.

2009. márc. 16. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!