Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyós-após kérdés. Vélemények?

Anyós-após kérdés. Vélemények?

Figyelt kérdés
Kisfiam nemsokára 5 hónapos lesz. Anyósom 1x látta, apósom pedig EGYSZER SEM. Nem jön el megnézni, nem érdekli az unokája. Kb. 10 km-re laknak tőlünk, 10 perc az út busszal, de nem jön. A múltkor a párom megjegyezte neki, hogy mennyire rosszul esik nekünk, hogy el sem jött megnézni, erre rávágta: "de nem vittél át kocsival". A párom mondta neki, hogy csak szólnia kell, de a busz sem az ördögtől való... (Egyébként nem elesett idős ember, Bp.-re, ami kb, 250 km többször is felment, vagy Harkányba gyógyfürdőbe, vagy a Balatonra nyaralni.) Azóta sem szólt, nem is jött. Olyan mérges lettem, hogy azt mondtam, hogy addig nem megyünk a gyerekekkel hozzájuk, amíg nem látogatta meg a picit. Túlreagálom?
2011. máj. 23. 10:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Teljesen egyetértek a felettem válaszolókkal. Azért valahol megnyugtató, hogy nem vagyok egyedül ezzel a helyzettel...
2011. máj. 26. 16:14
 12/18 anonim ***** válasza:
Én nem is értem! Akik fiús anyukák, azok mind ilyen bunkók??? Mi is ilyenek leszünk majd? Miért jó az nekik, ha rosszban vannak a fiúk szerelmével annyira, hogy még az unokát sem látogatják???? Hozzáteszem, apósom egyetlen egyszer nem látta az unokáját, aki 16hónapos, és jön a kistesója nemsoká, szerintem rá sem lesz kiváncsi. De persze telefonon meg mindenhol előadja, hogy ő a világ legjobb nagyapja...No comment anyósomról is, aki szintén mégcsak azt sem tudja, hogy a fia pontosan mikor született, nemhogy a szeme színét....Ő mondjuk legalább 3havonta jön 1x, de mi megyünk általában. Én nem akarok ilyen lenni!!!!!!!
2011. máj. 26. 17:20
 13/18 anonim ***** válasza:

Én nem értem a nagyszülőket, és igen igazad van!

Én is tudnék regélni drágalátos anyósomról! Az édes!

A fiam 1 éves, 3 napos láz végén vagyunk, 38,5-39,5 közöt volt a hőmérséklete 3 napig, éjjel nappal, nem lehetett levinni neki semmivel. Vasárnap kezdődött, hétfőn szóltam anyósnak nem megyünk, mert beteg a gyerek. NA hát se hétfőn, se kedden nem telefonált, hogy hogy van a gyerek. Szerdán felhív, hogy eljönne megnézni, tegnap is akart, csak após nem tudott vezetni, és nem jöttek( egy városba lakunk). Azt hittem elküldöm a sunyiba...telefon nem létezik...és tegnap jött, ma megint nem telefonált...a csavar...van egy lányunokája, akit naponta felhív, ha beteg akkor tiszta ideg, aggódik érte, kiscsaj állandóan ott van , mert az anyja minden csak nem anya, és lepasszolja a gyereket, és heti 2* vesz neki ajándékot, az én fiam semmit nem kapott tőle a kötelező ajándékokon kívül, és kb 1000 ilyen alkalmat tudnék mesélni, de szerinte én csak beképzelem a dolgokat....szóval komolyan elegem van belőle. Nem értem miért ilyen, mindig normális voltam vele. NA mindegy,csak én panaszkodtam...

2011. máj. 26. 21:33
 14/18 anonim ***** válasza:
Az én fiamat sem látta anyós és após négy hónapos kora óta, most egy éves múlt, és egy városban lakunk. De én nem bánkódom, hogy nem ismeri majd a nagyszüleit, mert tapasztalatból tudom, hogy van az a nagyszülő akivek jobb ha nem tartja a kapcsoltot az unoka. Nekem is egyik oldalról imádni való nagyszüleim voltak, másik oldalról nem. Kertszomszédok voltunk, mégsem tartottuk a kapcsolatot, mert megsértődött nagymami valamin szüleimre mikor még nagyon kicsi voltam. Az unokatesómékkal jóban volt, és kiskorukban sokat jártak hozzá. Na most felnőttként utálják, és szidják nagyon, mert sok rossz emlékük van róla. Nekem meg nincs, szóval én jártam jobban::-)
2011. máj. 26. 21:57
 15/18 anonim ***** válasza:

hozzánk is csak szülinapkor és névnapkor jönnek anyósék. nem értem őket, komolyan!

igazat adok neked, nem reagálod túl de én azon a véleményen vagyok hogy azért néha néha el kell vinni, csak kéne ismernie a nagyszüleit a gyereknek-gyerekeknek. tudom, sokan nem értenek velem egyet de én így gondolom, látom hogy a fiam mennyire örül nekik annak ellenére, hogy le se ... :(

testvéreméknél se rózsás a helyzet, a gyerekük fél éves kor óta nem találkoztak a nagyival, 3 éve :(

nem értem!!!!! :(

2011. máj. 26. 23:16
 16/18 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem reagálod túl, bár elképzelni sem tudom milyen lehet így élni. A gyerekeknek is rossz lesz, mert majd óvodás/kisiskolás korukban hallnak a többiektől történeteket a normális nagyszüleikről és felmerül majd bennük a kérdés, hogy őket miért nem látogatják.

Nagyon rossz lehet mindenkinek akinek ilyenek a rokonai.

Az én anyukám ha egy hétig nem látja a kislányomat már teljesen kétségbe van esve. Ha beteg naponta többször telefonál.

Anyósom sajnos messze lakik és ezért sajnálom is. Ő is érdeklődik legalább kétnaponta, hogy mi van velünk. Imádja mindhárom unokáját.

2011. máj. 26. 23:34
 17/18 anonim ***** válasza:
De jó neked!:) Sok rossztól kíméled meg magad! De a gyereketeknek szüksége lenne a nagyszüleire!:S Tökéletesen igazad van,tartsd is magad ehhez!
2011. máj. 27. 00:01
 18/18 A kérdező kommentje:
Igazság szerint nem szenvednek hiányt nagyszülőkben, mert anyuék heti 3-4x látják őket - ők is jönnek, mi is megyünk -, ha betegek, rohannak, mindent tudnak róluk, részt vesznek az életükben. Ők A MAMA ÉS A PAPA. Csak azért fájlalom, mert szerettem volna, ha jó a kapcsolat a másik nagyszülőkkel is. De erőltetni nem fogom...
2011. máj. 27. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!