Mit tehetek még? Kislányom 5 hós múlt, és a héten semmivel se tudtam lekötni.
sziasztok! az én 5 hónapos fiam dettó ezt csinálja. pedig még csak tápszert eszik ...
nála van, hogy csak az jön be, hogy "rádobom" az ágyra és össze-vissza puszilgatom, megcsikizem, megdögönyözöm. na akkor bezzeg röhög, kacag hangosan. abbahagyom, megint bömbi... és cipelés... és én is nézem az órát :)
ja, újabban rendszeresen én hívom meg a férjem két haverját, mert szórakoztatják a fiamat :)
Sziasztok Anyucik!
Át tudom érezni a helyzetet, én is magam vagyok a picivel ötig. Nagyszülők meg 200 km-re. Nekünk az jött be, hogy igyekeztem variálni a "munkaformát", és igyekeztem másképp gondolni a kettesben töltött időre. Tudjátok, ennyi idő alatt non-stop már én is unnám magam, hát még a kicsi. ÉS naná hogy átvesz minden érzést ő is. De fogjuk fel ezt az időt ajándéknak! Majd kimosok este, de a világ minden kincsét megéri ha mosolyt csalhatok a babám arcára, és taníthatom dolgokra.
A cipelés - hordozás egyáltalán nem rossz dolog, de nem lehet örökké magunkon lógatni a gyerkőcöt.
Szóval a munkaformák: variáltam azt, hogy szöszmötölünk a szőnyegen, ekkor ugye figyel, meg igyekszik használni a kezét, aztán hallgatunk kicsit zenét, aztán átmegyünk másik szobába, minden nap megismertetem egy új tárggyal. (lehet akár egy habverő is, szóval bármi, amit eddig nem látott) Kocka, labda, bohócok is előkerülnek, aztán nézzük magunkat a tükörben, pofákat vágok, csörgőztünk, öt hónapos kora körül imádta csörgetni a nejlonzacskót, nézegetni az alufóliát, éééss ha egy selyemkendővel lassan, óvatosan letakartam, aztán Kukuuucs! Ha elunta tornáztunk, babamasszázs, ha mindent "kijátszottunk" jöhet egy séta, boltozás.
Fontos, hogy el kell kezdeni az önálló játékra szoktatást! Nevezzek ki egy játszóhelyet, vagy járókát, és az új tárggyal, meg a kedvenc játékokkal hadd legyen benne minden nap egy kis időt. Aztán egyre többet, s megszeret majd játszani. Kitartás! Örömteli szép napot kívánok Nektek a Ti Kincsetekkel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!