Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Megírnátok kb mennyiből éltek...

Megírnátok kb mennyiből éltek (/hó) és hány gyerekkel, mekkora lakásban?

Figyelt kérdés
2011. máj. 19. 22:01
1 2 3 4
 31/36 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek a választ, azért úgy látom nem annyira kirívó pénz az a 350ezer, többen is irtátok, hogy kb enniyből éltek, mindenkinek kívánom, hogy boldog legyen, és persze tudom, hogy a pénz nem boldogít, de ha kevés van.... hümmm :-)))
2011. máj. 20. 21:01
 32/36 anonim válasza:

Mi 4-en élünk egy családi házban és körülbelül mi is ennyiből kalkulálunk (310-370 között). Egyáltalán nem számít ez kirívó esetnek sőt én úgy gondolom, hogy ez a mi esetünkben éppen arra elég, hogy megéljünk belőle. Ez a téma egyébként igen összetett ezért nem is kezdek bele mélyebb fejtegetésbe de azért leírok pár példát.

-autó: kevés használat mellett is cirka 30ezer/hó (tankolás, kgfb, jav költségek)

-internet, tv,telefon: 17

gyógyszerek: 20

-átlagos rezsiköltség: (víz,villany,gáz,csatorna,szemét):~60-70

a gázfűtés télen akár 50 ezer is lehet havonta

Na ez így kb több mint a fele.

És akkor még nem kajáltunk, nem ruházkodtunk, nem szórakoztunk, és nem üdültünk.

Értelemszerűen a kaja-piára rámegy még úgy 100 ezer

(ezen lehetne valamit spórolni de kell az életbe valami + is, a normális kajákat nem tagadjuk meg magunktól)

Na és akkor a megmaradt kis pénzből minden egyébb...

Ennek következtében üdülni már nem igen járunk, újabb kocsira nem tellik, ruhákra és szórakozásra szintén kevés marad, félretenni nem nagyon tudunk. És nem panaszkodásból írtam ezeket a sorokat mert tudom, hogy sokan rosszabbul élnek :S De ez is egy olyan helyzet ami ha nem változik (többletjövedelem) akkor lemondásokkal jár. Ki-ki maga dönti el, hogy a pénzét hogyan csoportosítja.

2011. okt. 24. 06:05
 33/36 anonim ***** válasza:

Összesen 450 ezer ft-unk van egy hónapban (max. gyedet kapom, plusz családit a férjem 320 at hoz haza 2 munkahelyről), de lakáshitelünk van és kocsihitel is. A lakás szerencsére forintos így az mindig ugyanannyi viszont még 15 év van belőle, a kocsi viszont svájci frankos mondanom se kell hogy közel a duplája.

Gyerekek 3 van, de csak kettőt terveztünk, a harmadik védekezés mellett fogant, így most még annyira nem is (hiszen egyenlőre mindene megvan, szopik, csak pelust kell venni), de később meg kell húzni a nadrágszíjat.

Segítségünk nincs, (tehát ha elfogy nincs nagyszülőnél evés meg nagyszülőhöz fordulás). A párom rokonai még tőlünk kérnek...Nekem meg sajnos nem élnek a szülők.

Én is próbálom megfogni a pénzt, de havonta csak 5 ezret tudok félretenni és így is végére érünk a pénznek minden hónapban sajnos.

De egyébként nem panaszkodom, nem éhezünk, ruhát, cipőt mindig tudok venni amikor kell, magamra nem költök csak ritkán de nem is nagyon járok momentán sehova 3 pici gyerek mellett csak a boltba, meg a baba mama klubba:)Oda meg jók a régebbi ruhák cipők. Hajamat magam csinálom, a luxus egyedül hogy pedikűröztetni elmegyek 2 havonta meg manikűrre, de nincs műkörmöm szóval ez "csak" alap manikűr.

Mondjuk mindezekért a pénzekért a férjem halálra melózza magát szóval jobb lett volna ha már visszamehetek dolgozni, de a legkisebbünk még csak 5 hetes.

Nyaralás semmilyen értelemben nincs de nem is hiányzik :) 3 kicsi gyerekkel erre valahogy nem vágyom:))

2011. okt. 24. 09:26
 34/36 anonim ***** válasza:
09.26os vagyok azt kihagytam hogy 100 nm-es a ház. Kertes.
2011. okt. 24. 09:26
 35/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm lányok.Mindenkinek sok erőt kívánok és jó spórólást !!!
2011. okt. 27. 13:31
 36/36 anonim válasza:
550 Ft havonta:3 gyerek,kertes ház(158 nm),apa nincsen
2016. jún. 14. 14:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!