Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 16-17 hónapos babátok miket...

16-17 hónapos babátok miket mond? Milyen szavakat használ? Kisfiam lassan 17 hónapos, de konkrétan nem mond semmit.

Figyelt kérdés
A maga módján mondokat,de értelmetlen. Pár szónak az első betüit mondja. Az állatokat utánozza. De olyat,hogy anya,apa,mama stb.. ilyet nem. Ez baj?
2011. máj. 19. 10:13
 1/7 anonim ***** válasza:

Minden baba másképp fejlődik.

Nekem 3 gyerekem van,a kicsi fiam 15-én volt 17 hónapos.

Mivel vannak nagyok,igy konnyen tanul tőlük.

Amiket mond:papa,mama,apa,anya,inni,bácsi,néni,vaú-vaú,

sicc,pipi,tej,baba,cica,brrr-autó-,hinta,dabda-labda-,

csusz-csuszda-,nagyon sok szónak pedig az első 2-3 betűjét ismétli.

Geő-Gergő a tesója-,de sokszor báty-nak hivja.

Nagyjából ennyi jut most eszembe,ja még mondja,hogy hamm,séta.

2011. máj. 19. 10:36
 2/7 anonim ***** válasza:

Első vagyok,még egy pár:viz,mindjár,tájér-tányér-,csücs,ba-banán,ruli-rudi,sósat-sósat,ezt pedig a mondókából mondogatja,ha a nővére mondja neki.

A nagyfiam 2 évesen kezdett beszélni,ne aggódj,lehet a te babád másban sokkal ügyesebb,pl.mozgásban,a kisfiam csak 14 hónaposan indult el pl.

2011. máj. 19. 10:43
 3/7 anonim ***** válasza:
Kisfaim nemsokara 16 honapos de semmit nem mond. Egyedul az autoknak mondja, hogy brrr-brrr. Se anya, se apa, szoval semmi. Nekem eszembe sem jutott aggodni. Majd megered a nyelvuk ne aggodj. :)
2011. máj. 19. 11:00
 4/7 anonim ***** válasza:
Lányom 16 hónapos, és ő sem mond semmit.
2011. máj. 19. 12:10
 5/7 anonim ***** válasza:

16 hónapos, második gyerek, nem sokat beszél.

Vau-vau(minden állatra),

Ham (amikor lassan várja a falatot)

Tova (tolatva, ha le akar menni az ágyról)

tú (tyúk)

Tecci (tessék)

Ennyi. A bátyjának ennyi idősen már kb 30 szavas szókincse volt. Minden gyerek más. Én sem aggódom miatta, bőven ráér még!

2011. máj. 19. 12:35
 6/7 anonim ***** válasza:
15 honapos fiam csak a buszt mondja ki, ugy hogy "bu", illetve, ha valaki elmegy, azt mondja "áál". Ennyi. Mindent megert amugy, csinalja, amit mondunk neki, de nem beszel csak a maga nyelven gagyog.
2011. máj. 19. 13:25
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2011. máj. 19. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!