Kisfiam hónapok óta mondja ezeket a szavakat: Átn, hádön, hátn, ádn, ágyn! Baj ez?
miért?? nincs semmi baj! - írjál naplót, amibe ezeket leírod-figyeld a fejődését -nagyon érdekes.
Ő ilyen naplót írna, ha tudna írni:))
"Mindezt azért, mert kíváncsi voltam rá, mit mível azzal a fekete rudacskával, minek az neki,szegénykének.
"Kö, kö" mondtam neki értelmesen, franciául (Que faites vous? ezt akartam kérdezni). Erőlködve figyelt, hogy megértse, mit parancsolok, de rögtön láttam,hogy szűk kis agya nem fogja fel szavam jelentését. Zavartan elvigyorodott és ismételte, amit beszéltem. "Kö, kö" mondta, és ugrált, mint egy papagáj. Bosszantott ez az együgyűség, és kicsitösszehúztam a szemöldököm, mire aggódva és ijedten figyelni kezdett."Gagyigó!" mondtam neki, de ezt se értette, csak mondta utánam."
(Karinthy :A papám - hathónapos fiú naplójából)
:)))
Utolsó, ezt megmutatom a páromnak, ha hazaér. Nagyon jó!
Az én fiam 20 hónapos, és kb ugyanez a "szókincse".
Azt hittem egyedi dolog nála ez a HÁTN, de úgy tűnik nem. Nagyon jót mosolyogtam a kérdéseden, mikor viszont láttam a fiacskám imádott szavait! :)))
Ő is hónapok óta hajtogatja ezeket a "szavakat".
Ő most kezdte el mondogatni, hogy apa, és hogy autó. De mást nem. Bezzeg a hátn.... :)
Én biztos vagyok benne, hogy el fogja ezeket hagyni, csak idő kell hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!