14 hónapos babád mond már szavakat? Miket?
15 hónapos a lányom és kb.2 hónapja használja ezeket a szavakat:
baba,mama,papa,apa,anya,bácsi,néni,fáni,elment,busz,autó(ótó),keze,Mira(így hívják),Balázs,ruci,sapi,gyere,nem-nem,leszálsz(ő azt mondja,hogy leszá),hamika,fagyika
Sok szót mond,tisztán és érthetően,menni viszont még csak 2 hete tud.Úgyhogy nem kell aggódni,mert a gyerekek nem egyformán fejlődnek.Ovis korukra beérik egymást.
13.17 vagyok.Én senkiben nem akartam bűntudatot ébreszteni,de az én lányom tudatosan használja ezeket a szavakat.Tudja melyik,mit jelent,és mikor kell használni.
Viszont mint írtam menni meg csak 2 hete tud,míg más gyerekek 1 évesen már vígan szaladnak.
nálunk csak az "apa"-t használja rendelteésszerűen.
ezenkívül mondogatja hogy mama, hoppá, elment, anya, vaú -de ezeket csak utánozza.
14 hós fiúk, egy hónappal előbb születtek (így 13 hósnak számítják őket fejlődésben)
Egyik már 1 hónapja biztos hogy mondja hogy apa, azóta bővült: hívja a ciciát hogy cszzz!, hapci, pa(paradicsom), pápá, brr,
Másik: apa, papa, brr (kisautó)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!