14 hónapos babád mond már szavakat? Miket?
én ismertem egy kislányt- aki tényleg nagyon kirívó eset - de egy évesen már múlt időben beszélt. Ma is kiszseni, már iskolás. :) De nem ez az átlag. DE ha hallunk egy ilyet, akkor már rögtön azt hisszük, hogy a mi átlagosan jól fejlődő gyerekünk mégsem fejlődik rendesen.
Most van egy másik barátnőm, akinek a 14hónaposa már rendesen beszél, de ez tényleg igen ritka.
Nekem 15hós fiam a mama, papa, pápá, hamma- ezt akkor mondja mikor éhes, hapci (ez a virág) cica, vava szavakat használja valamint pár egyszótagos szótagot némely tárgyra. Szerintem hozza az átlagot. :)
Az én 14 hósom sem beszél még, sőt nem is jár, pedig már 7 hósan felállt (viszont nagyon ügyesen épít mindenfélét). Egy rokonom 11 hónapos babája viszont már rendeltetésszerűen mondja, hogy "Anya, gyere, tej", ha szopizni akar (anyukája szerint azért, mert a két nagyobb testvér mellett a "túlélés" vezérli :))
De: a fáma szerint Einstein csak 4 évesen kezdett beszélni :), és van egy ismerősöm, aki színész lett, be nem áll a szája - ő 3 évesen kezdte csak a beszédet.
Nem attól függ, milyen okos vagy milyen kommunikatív lesz felnőttként a gyerek, hogy most hozza-e a nagykönyvi elvárásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!