Milyen szavakat mond 16 hónapos gyereked?
16 hósan: apa, ló, autó
17 hósan: anya, tábla, pipi
2 évesen meg már mindent mondott, nagyon beindult
Ezek voltak amikre emlékszem, de biztos volt még 1-2.
kislány
baba,mama,papa,apa,anya,elment,busz,autó,Lada,Balázs,kalács,pijama:D,gyeje:D,nem-nem,maci,csacsi,fű,fa,vijág:D,kanál,víz,tejcsi,fáni,hamika,fagyika,Bianka,tábla,lámpa,tányér
Szia! (Kisfiú)
Szinte semmit nem mond még. Néha-néha mondja, hogy aja=anya, vagy ada=apa. Persze hangokat ad ki és babanyelven is beszél de a szavakat még nem mondja.De mindet megért és mi is megértjük, amit ő szeretne:) Nagyon sokat beszélünk hozzá, nagyon érdeklődő, de a beszéd még várat magára.
Szia.
Kisfiam 16 hónapos de ha összehasonlítom a válaszolok gyermekével akkor"le van maradva" mivel még nemigazán mond semmit.Néha a cicának mondja,hogy cic de csak ennyi.Igaz az apukája is elég késön kezdett el beszélni,igaz akkor rögtön mondatokban.Lehet a kisfiamnál is igy lesz majd.
Köszönöm a válaszokat :) Az én kislányom is próbálkozik, rengeteget hablatyol, amiket el tudok különíteni, és értem mit akar vele mondani:
Ní-Nimród (a kutyánk),átá-apa,tátá-papa,mama,ííí-itt,nyanya-ez lennék én :D, ci-cica,nyáú,kuta, vává(ezt mondja a kutya), labda(nah ezt érdekesen mondja),joghurt (ezt is), tegnap mondta hogy lepke,de azóta nem :) Akkor úgy látom van akitől le van maradva, de nem ez a lényeg. :) A fiúk meg később beszélnek állítólag.
Ő is mindent megért amit mondok neki.
16 hónapos kisfiam ezeket mondja:
ana= anya akar lenni
apííí= apa
pápá
kuty, vau= kutya
adjá= agyjál
nene= nem
kak= kakas
inni
Ő is mindent megért, szerintem már tudna több mindent beszélni, csak még lusta hozzá, látom rajta hogy gyűjtögeti az infókat a buksijában és várom a pillanatot, hogy egyszer csak elkezdjen beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!