Még ülni sem tud, de már állni szeretne. Korai?
Az autós ülésben gondolom nem ül órákat. Mi is egy kicsivel hamarabb vettünk (a súlya miatt) nagyobb autósülést a fiunknak, amiben már ült, mint ahogy magától tudott volna ülni. A védőnő azt mondta, ez nem baj, ha nem megyünk rendszeresen hosszú útra vele. Ettől még nem kellene ültetned, mert ezért sem mászik még (jobb a kilátás :)). Sokat kellene egy pléden hasaltatni vagy fektetni, ebből majd megpróbál elindulni. Ha kimarad a mászás, állítólag tanulási problémákat okozhat a későbbiekben.
Az én kisfiam is kinyomta magát álló helyzetbe, és rugózott, ha fogtuk, mielőtt mászott volna, ez szerintem még nem jelenti azt, hogy tud állni. Ahhoz az egyensúlyának még sokat kell fejlődnie. Én a helyedben nem siettetném az ülést, állást, járást, inkább a kúszás-mászásra próbálnám ösztönözni.
azt írtad, ha leülteted és megfogod a kezét...
ebből egyértelműen az derül ki, hogy segítesz neki.
igen, okoz problémát ha kihagyja az ülést, kúszást, mászást. kúszással, mászással erősödne meg a gerince az álláshoz de nyilván jobb neki ha anya felülteti és máshogy látja a világot
Bocsi, de nekem is az jött le, hogy segítesz neki. Ha ülteted, ha feláll, miközben te fogod a kezét lépeget, persze jó érzés neki, mert máshogyan látja a világot, neki nem kell megküzdenie, meg a gerince sem elég erős ehhez.
Az én lányom ennyi idősen már ült egyedül, fel is állt, kúszott is, az a jó ha mindent idejében csinál. De van amelyik baba, hamarabb feláll, mint ül.
Nekem egy 1,5 éves lányom van, neked pedig már van egy nagyobb is, ő mikor ült fel?
Nem hiszem, hogy hamarabb elindul, mint felül, mert sokan felállásból tanulnak meg ülni, és nem járásból. Baj akkor van, ha kimarad a kúszás-mászás, mint írta valaki előttem, ez később derül ki, iskolás korban. De a lényeg, hogy az egyiket csinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!