Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Még ülni sem tud, de már...

Még ülni sem tud, de már állni szeretne. Korai?

Figyelt kérdés
Kisfiam 8 hónapos.Felülni még nem tud egyedül,de ha leültetem akkor minimális támasszal elég biztosan ül.A gondom az,hogy ha ülő helyzetben megfogom a kezét,akkor fölhúzza magát álló helyzetbe és lépeget is.Nem korai még ez egy kicsit?A lába nagyon erős a kezéhez képest,de nem lesz gond abból,hogy előbb fog járni megtanulni,mint felülni?
2011. máj. 16. 14:56
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Az autós ülésben gondolom nem ül órákat. Mi is egy kicsivel hamarabb vettünk (a súlya miatt) nagyobb autósülést a fiunknak, amiben már ült, mint ahogy magától tudott volna ülni. A védőnő azt mondta, ez nem baj, ha nem megyünk rendszeresen hosszú útra vele. Ettől még nem kellene ültetned, mert ezért sem mászik még (jobb a kilátás :)). Sokat kellene egy pléden hasaltatni vagy fektetni, ebből majd megpróbál elindulni. Ha kimarad a mászás, állítólag tanulási problémákat okozhat a későbbiekben.

Az én kisfiam is kinyomta magát álló helyzetbe, és rugózott, ha fogtuk, mielőtt mászott volna, ez szerintem még nem jelenti azt, hogy tud állni. Ahhoz az egyensúlyának még sokat kell fejlődnie. Én a helyedben nem siettetném az ülést, állást, járást, inkább a kúszás-mászásra próbálnám ösztönözni.

2011. máj. 16. 16:35
 12/17 A kérdező kommentje:
Leragadtatok teljesen annál ,hogy segítek neki.Nem segítek!Azt írtam,hogy ha megfogom a kezét,akkor álló helyzetbe húzza föl magát.Tehát ő húzza magát,nem én!Ha a kiságy rácsát fogja meg,akkor sem ülésbe megy rögtön,egyből föláll,csak még inog erre-arra,nem elég stabil.Csak néhányan válaszoltatok az eredeti kérdésemre: okoz-e gondot a későbbiekben,ha egyből föláll a baba anélkül,hogy felülni még nem tud egyedül?!
2011. máj. 17. 09:04
 13/17 anonim ***** válasza:
Akkor a kérdésedre az a válasz,hogy igen okoz gondot a késsőbbiekben mert ha már föláll akkor nagy valószínűséggel kimarad a kúszás vagy a mászás és az nem jó!A kúszással és a mászással olyan agyi kapcsolatok alakulnak ki ami nagyon fontos(összpontosítani,hogy jobb kéz bal láb,bal kéz jobb láb)Ha ez kimarad akkor iskoláskorban diszlexiás,diszgráfiás lehet a gyerkőc tehát olvasási,tanulási nehézségei lehetnek!
2011. máj. 17. 10:01
 14/17 anonim ***** válasza:

azt írtad, ha leülteted és megfogod a kezét...

ebből egyértelműen az derül ki, hogy segítesz neki.

igen, okoz problémát ha kihagyja az ülést, kúszást, mászást. kúszással, mászással erősödne meg a gerince az álláshoz de nyilván jobb neki ha anya felülteti és máshogy látja a világot

2011. máj. 17. 11:17
 15/17 anonim ***** válasza:

Bocsi, de nekem is az jött le, hogy segítesz neki. Ha ülteted, ha feláll, miközben te fogod a kezét lépeget, persze jó érzés neki, mert máshogyan látja a világot, neki nem kell megküzdenie, meg a gerince sem elég erős ehhez.

Az én lányom ennyi idősen már ült egyedül, fel is állt, kúszott is, az a jó ha mindent idejében csinál. De van amelyik baba, hamarabb feláll, mint ül.

Nekem egy 1,5 éves lányom van, neked pedig már van egy nagyobb is, ő mikor ült fel?

Nem hiszem, hogy hamarabb elindul, mint felül, mert sokan felállásból tanulnak meg ülni, és nem járásból. Baj akkor van, ha kimarad a kúszás-mászás, mint írta valaki előttem, ez később derül ki, iskolás korban. De a lényeg, hogy az egyiket csinálja.

[link]

[link]

2011. máj. 17. 11:46
 16/17 A kérdező kommentje:
Van olyan köztetek aki a gyakorlatban is alá tudja támasztani az elméletet?Gondolok itt arra,hogy mondjuk kimaradt a mászás nálatok,és a gyermek tényleg nehezen tanul...Én is olvastam erről szóló cikkeket,de senki sem tudja ezt a környezetemben alátámasztani.Az én kislányom pl. nem mászott még az után sem hogy megtanult járni,mégis kitűnő tanuló és könnyen is tanul.Semmit sem kell százszor elolvasni,a matekot is felfogja pikk-pakk...
2011. máj. 17. 20:58
 17/17 anonim ***** válasza:
Egyik ismerősöm kislánya nem mászott és nagyon sokat küzdöttek a tanulással első osztályban,de hogy van-e összefüggés,az jó kérdés.Jártak aztán fejlesztőhöz és rendbe jött a dolog.
2011. máj. 18. 08:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!