Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Még ülni sem tud, de már...

Még ülni sem tud, de már állni szeretne. Korai?

Figyelt kérdés
Kisfiam 8 hónapos.Felülni még nem tud egyedül,de ha leültetem akkor minimális támasszal elég biztosan ül.A gondom az,hogy ha ülő helyzetben megfogom a kezét,akkor fölhúzza magát álló helyzetbe és lépeget is.Nem korai még ez egy kicsit?A lába nagyon erős a kezéhez képest,de nem lesz gond abból,hogy előbb fog járni megtanulni,mint felülni?
2011. máj. 16. 14:56
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

az a gond, hogy segítesz neki. nem szabadna felültetni, fogni a kezét és segíteni felállni, lépegetni mert amíg nem magától csinálja, nem érett meg rá a gerince.

önmagában azzal nincs gond, hogy előbb áll fel, sok baba állásból ül le. de ne segíts neki!

mászik már?

2011. máj. 16. 15:02
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Kisfiam előbb tanult meg felállni, mint felülni. Konkrétan kúszva odament bármihez (legyen az kanapé, könyvespolc, pihenőszék, akármi), abban felkapaszkodott, és felhúzta magát állásba. Ezután jött az, hogy ha elfáradt, letottyant a fenekére, majd eldőlt, mint egy krumplis zsák. Aztán egy hét alatt megtanult ebből ülve maradni, és csak ezután jött az, hogy négykézláb pózból kirakta oldalra a fenekét, és a felső testét is elkezdte feltolni a kezével, hogy felüljön.

Én azt mondom, hogy ne nagyon ültesd. Majd megtanulja magától, így csak ártasz a gerincének.

2011. máj. 16. 15:07
 3/17 anonim ***** válasza:
Így van,ahogy az előttem szóló írta.Épp a múlt héten voltunk tanácsadáson,ahol mondta a doktornő,hogy nem baj,ha előbb feláll,mert vannak olyan babák,akik állásból tanulnak meg leülni.Erőltetni viszont tényleg semmit nem szabad.
2011. máj. 16. 15:09
 4/17 A kérdező kommentje:
A felültetéssel az a gond,hogy mivel elég hosszú babáról van szó,kénytelen vagyok ültetni.A babahordozóból már egy hónapja kinőtt,így autós ülésben utazunk,ami csak enyhén dönthető hátra.Gyakorlatilag majdnem ül útközben is.Nem mászik még,de ezt nem tudom miért kérdezed,hisz van egy 7 éves lányom is,aki sosem mászott,valahogy kimaradt.8 hónaposan felült,aztán 3 hét múlva felállt és elindult.
2011. máj. 16. 15:10
 5/17 anonim ***** válasza:

azért kérdeztem a mászást mert sok baba mászásból ül ki és ha azt írtad volna, hogy mászik akkor írtam volna, hogy mutasd neki, told oldalra a fenekét... :)

teljesen más ha egy ülésbe ami meg van döntve ül, mint ha a szoba közepén leülteted és fogod a kezét. az ülésben meg van támasztva a gerince ami 8 hónaposnak már nem igazán árt de az, hogy ülésbe rakod le a földre az árt mert ránehezedik a gerincére a testsúlya

2011. máj. 16. 15:16
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
De miért vagy kénytelen ültetni azért mert hosszú a baba??Hát tedd le a földre,játszószőnyegre stb hagy kússzon-másszon és ha megérik rá a gerince akkor majd ő felül,feláll stb!
2011. máj. 16. 15:28
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Mekkora a kisfiad súlya és hossza?

Mi csak akkor vettük meg a gyerekülést amikor már tudott egyedül ülni. Sohasem kellett sétáltati őt, semmit nem erőltettem nála, így 11 hónaposan már egyedül ment, míg egy rokon babát sétáltattak, és aggódtak, hogy 1 évesen még nem jár egyedül, vajon miért? Minek erőlködjön, ha helyette megteszik.

Az a baj, hogy már ülteted amikor még nem érett meg rá, nem tesz jót neki. A mászás pedig fontos a babáknál.

2011. máj. 16. 15:34
 8/17 anonim ***** válasza:
Az lemaradt, hogy a babák nem egyformán fejlődnek, van amelyik hamarabb feláll, mint ül, ezzel nincs gond, de saját maga akarja és ne a szülő.
2011. máj. 16. 15:36
 9/17 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam 6hó 3 hetesen állt fel kapaszkodva egyedül, onnantól oldalazva, kapaszkodva lépegetett felváltva a mászással.

Ülni 8 hónap 1 hetesen tudott először. sosem ültettem, illetve járattam, mert tudom, hogy hosszú távon csak kárt teszek vele. Még most nem késő, ügyelj rá, hogy ne ültesd, ne sétáltasd kézenfogva, vagy állítsd, mer a gyerek gerince csak ahhoz elég erős, amit magától egyedül tud csinálni.

2011. máj. 16. 15:45
 10/17 anonim ***** válasza:
az én csöppem 10 hónapos múlt.régóta kúszik,nem rég óta mászik és feláll.ülni viszont csak most kezd!!!babakocsiban felkapaszkodva felül és szinte végigüli a hosszú sétákat.viszont máshol nem ült még fel,sem mászásból,sem állásból.ma fordult valahogy ülésbe és úgy játszott egy darabig...meg is lepődtem.eleinte ültettem én is,de láttam,hogy nagyon görnyed a kis háta,így nem csináltam többet
2011. máj. 16. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!