Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Állandóan állni szeretne, de...

Állandóan állni szeretne, de még mászni sem tud. Mindig vele kell lennem, nem játszik el egyedül. Mit csináljak szerintetek?

Figyelt kérdés
9 hós kislányomra kb. egy hete rájött az állandó állhatnék. Már korábban is fel tudta magát húzni ülésből állásba, de ettől függetlenül voltak olyan 20 percek az életünkben, amikor jól eljátszott egyedül ülve. Most addig amíg ül elvan, de hamar próbálna talán négykézlábra keveredni, de mindig hasonfekvés lesz belőle és elkezd sírni. Volt már, hogy hagytam majd abbahagyja, de mikor már könnyek potyognak nem tudom ott hagyni. Mikor odamegyek addig kapaszkodik belém még nem sikerül neki felállni és akkor nem lehet leültetni annyira feszíti magát, ha megpróbálom. Ilyenkor próbál lépegetni. Végül az a lényeg, hogy állandóan vele kell lennem és 2 m-re se tudok elmenni. Volt ilyesmi máshol is? Mit lehet tenni mikor a gyerek ennyire ragaszkodik? Nagyon aranyos, meg imádom, de ... de... csak egy kicsit legyen már egyedül is jó.
2010. aug. 26. 22:14
 1/6 anonim ***** válasza:
Hagyd,hogy azt csinálja,amit akar. Ha elesik,akkor se vedd fel,ha sír. Megkell tanulnia esni is. Ha rájön,hogy nem veszed fel,akkor abbahagyja majd a sírást is. Lehet,hogy a mászást ki is hagyja. Nem az előírás szerint mozognak a babaák,hanem ahogy nekik a legjobb.
2010. aug. 26. 22:18
 2/6 anonim ***** válasza:
Nálunk 6 hó körül kezdődött a kutyázás (négykézláb előre hátra mozgott), aztán 7,5 hónaposan a mászás, majd pár nap múlva felállt, és azóta mindenben felkapaszkodik, és áll. Én is azt hittem, hogy kihagyja a mászást, mert mindig feltolta a popóját, és állni akart. De végül elkezdett mászni! Minden gyereknél más a mozgásfejlődés. Természetesen megütik magukat, ez ellen nem mindig tudunk mit tenni, de úgy gondolom, a lehetőségekhez képest meg kell előznünk az eséseket. Nem értek egyet azzal, hogy hagyd sírni. Akkor is vígasztald meg, ha a saját hibájából üti meg magát. így is meg fogja szokni az eséseket, de kegyetlenség sírni hagyni, úgy csak egy stresszes felnőtt lehet belőle. Azt nem írtad, hogy négykézlábra tud-e állni?! Ja, és az én babám is csinál olyat, hogy bömböl,ha 2 méternél messzebre megyek. Ez állítólag a szeparációs szorongás. Majd elmúlik!
2010. aug. 26. 22:33
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem vagyok képes sírni hagyni 1 percnél tovább. Nem is tud négykézláb állni. Már próbálom tanítgatni neki, de nem nagyon akar. Nagyon nem is merem erőltetni, nehogy bajt csináljak. A fenekét tolja kifelé és rajtam képes átmászni, de magába nem. A védőnő azt mondta nincs baj, mert van fejlődés a mozgásában és az a lényeg, csak én nyugtalankodok miatta.
2010. aug. 26. 22:40
 4/6 anonim ***** válasza:

elég összetettnek tűnik a problémád. Egyrészt szeparációs szorongása lehet, ezt a kukucs játékkal lehet oldani egy kicsit.

Ha mindig állni akar, tanítsd meg neki, hogy hogyan üljön le, ha elfáradt, nekem ez úgy ment, hogy eljátszottam neki, és ő utánzott.

Majd ha stabilan tud állni, kapaszkodás nélkül, akkor járjon, addig ne is kísérgesd semmiképp. Előtte inkább kússzon, meg másszon, hogy erősödjenek az izmai, meg fejlődjön az egyensúlyérzéke. Csalogathatod magad után.

2010. aug. 26. 23:11
 5/6 anonim ***** válasza:
7hónapos a lányom és szintén csak állni szeretne,de négykézláb is kúszik hátra felé. Tudsz segíteni a mászáson egy felfújható henger amivel segíti, hogy a felsőteste fent marad és rájön hogyan csinálja.Hol lehet kapni azt nem tudom mert mi is kaptuk,de a neten biztos van. Mászást segitő henger azt hiszem ez a neve. Mint egy strand labda csak ovális és még csörög is. Jó móka.
2010. aug. 27. 00:09
 6/6 anonim ***** válasza:

A lanyom 6honaposan feallt,ugy hogy nem tudott se maszni se kuszni,hasra nem fordult soha.

6,5honaposan egyik reggel hasra frodult es azota probal maszni.kicsit osszekeverte a dolgokat.

o sincs el egyedul kicsit sem.egesz nap vele foglalkozom nem tehetek mast.

2010. aug. 27. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!