Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Érdemes-e egyáltalán gyereket...

Érdemes-e egyáltalán gyereket vállalni?

Figyelt kérdés

31 éves nő vagyok, a munkám miatt sokat utazom, járom a világot, külföldön is dolgoztam már hosszabb ideig. Nem panaszkodom, világot látok és a pénz is OK, ezt azonban mind fel kellene adnom, ha babát vállalok....a férfiakat csak az érdekli, neveld a gyereket, hordd óvodába-iskolába, nem szeretnek részt venni a gyereknevelésben.....a velem egykorú barátnőim, akiknek már gyerekük van, folyton panaszkodnak, az apuka nem veszi ki a részét a gyereknevelésben, két puszi lefekvés előtt és el van intézve, a nő az, aki gyereket nevel, akinek le kell mondania a jobb állásokról (ha túlórát követelne vagy utazással járna, stb.) és otthon maradnia, állandó készenlétben lennie a kicsik miatt, szóval ez így nagyon nincs jól..........szeretem a gyerekeket, de ilyen áron már komolyan gondolkodom rajta, érdemes-e szülnöm.......a volt élettársammal amiatt szakítottam, mert erőltette volna a gyerek dolgot, erőszakkal gyereket akart, jobbnak láttam befejezni.......ő inkább háziasszonynak képzelt el, de az a vicc az egészben, ő is sokat utazott a munkája miatt és tőlem várta volna, hogy maradjak otthon a gyerekkel, ha muszáj......

Most új barátom van és még nem került szóba a gyerektéma, de előbb-utóbb beszélnünk kell erről.

Sőt, egy olyan lehetőség is szóba jött (még nem közöltem vele), hogy Ausztráliába is tudnék menni dolgozni, a rokonaim is ott élnek.

Az is köztudott, ha gyerek van, kell az apa beleegyezése a külföldre vitelhez, tehát akármilyen szemszögből is nézem, a gyerek röghöz köt, nem lehet szabadon az országok között mozogni....ha az apa nem megy bele a külföldre vitelbe, vagy a külföldi munkáról kell lemondani, vagy a gyerekről.

Az egyik barátnőm is depressziós amiatt, mert menne Angliába dolgozni (ő is rokonokhoz), de az apa nem járul hozzá, de abba sem megy bele, hogy ő nevelje, az ugye már macerás lenne a munkája miatt és új asszony miatt is, mivel elváltak. Látogatja egy fél délelőtt szombaton a gyereket meg fizet egy minimális összegű gyerektartást,részéről ennyi,a nő pedig minimálbérből nyomorog,a gyerek miatt meg van kötve, mint a kecske. A magyar törvények sajnos ilyenek....

Azt is szeretném kérdezni, van-e olyan anyuka, aki hasonló cipőben jár és külföldön szeretne dolgozni, hogy lehet úgy kivinni a gyereket, hogy ne szólhasson bele a volt férj/élettárs? Pl. bosszúból,haragból,stb...

2011. máj. 13. 15:12
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Neked nem kell szülni ahhoz hogy depressziós legyél mert már most is az vagy.Egy pozitív gondolatod nincs az életről!Fordulj szakemberhez!
2011. máj. 14. 18:23
 22/25 anonim ***** válasza:
te nem vagy normális .. nincs ahoz fogható érzés mikor reggel felkel és jön a kis ágyából és bujik hozzám és nevet és mondja hogy sejet ölel .mikor kéri a kakaóját.. minden anya szeretne szabadságot, tovább aludni , bulit, időt , pénzt magára, stb, de az hogy ott van az a kicsike test az kis drága lelke nem tudja pótolni semmi senki kivánom neked hogy egyszer érezd azt amit itt sokan.. anyának lenni csodálatos
2011. máj. 14. 21:04
 23/25 anonim ***** válasza:

Ne akarjátok meggyőzni. Ő már meggyőzte magát, de még nem teljesen. A kérdése feltevése egy segélykiáltás valahol. Érzi ő, hogy nem "normáli" amit gondol, de a lelke mélyén gondol a gyermekvállalásra. Nos... Hát döntse el maga, hogy mi a jó neki, hogyan akar élni. Én 31 évesen már nem jártam bulizni, és nem is hiányzott.

De 40 évesen valószínűleg már őt is körberöhögik a fiatalok a bulizós helyeken (vagy jól lesajnálják majd). De mindenki önállóan dönt, hogy hogy cseszi vagy nem cseszi el az életét, nemde? :))

2011. máj. 14. 23:46
 24/25 anonim ***** válasza:
"lepasszolni a babát" ??? Ez hülye!!!
2011. máj. 15. 11:44
 25/25 anonim ***** válasza:
9. vagyok. Hallod nagyon rosszul látod a dolgokat, de a te dolgod. Neked kell eldönteni, hogy mit akarsz, de azért, hogy lepasszold majd ha úgy tartja kedved, ne szüld meg. Rossz ezt kimondani, de jobb lesz neki ha meg se születik. 2 éves a kisfiam, 26 évesen szültem. Soha de soha nem passzoltam le senkinek, mindenhova vittem magammal. Sajnos bölcsis 2 éves korától, és nagyon rossz hogy nem lehet velem, nem tudom, hogy mit csinál, hogy van. Sőt 3 napig anyukáméknál volt, mert beteg volt, és nem tudtam szabira jönni vele, csak az utolsó 2 napban. De nagyon hiányzott nekem és az apukájának is. Alig vártam, hogy hazahozzák.
2011. máj. 15. 21:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!