Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Több gyerekes anyukák, nektek...

Több gyerekes anyukák, nektek ment minden mint a karikacsapás? Ezért mertetek vállalni több gyereket?

Figyelt kérdés
4 gyereket szerettem volna amikor még egy sem volt, de most 8 és fél hós kislányom néha annyira lefáraszt vagy épp nemtudom hogy oldjak meg valamit (és olyankor teljes csőd-nek érzem magam) hogy nem tudom merek-e még gyereket vállalni pedig nagyon szeretem a kislányom és szeretnék még gyereket...
2010. máj. 28. 21:00
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Szívemből szóltál, csak nekem 14 hónapos a kislányom. Nem tudom mi lehet a válasz a kérdésedre, csak azt tudom hogy ugyanígy érzem mint te.
2010. máj. 28. 21:19
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
3 kicsim van, mindig kettöt szerettünk volna 3 eves volt a nagy mikor terhes lettem az ikrekkel... Igy 3an lettek. Nehez volt az elejen, anyukam nelkül nem sikerült volna szerintem, de csak azert mert a ket kicsi egyszerre akart mindent, kb fel eves korukig volt katasztrofalis. Most 7 evesek a fiuk es 11 lesz a lanyom, egy nap sem esek ugy az agyba, hogy ne aludnek el 3 percen belül. De 3 gyerek az nemcsak 3x annyi idö meg penz, hanem 3x annyi szeretet 3x annyi nevetes, igy birom ki minden nap. Ha mar meglesznek a kicsik, nem fogsz gondolkodni hogyan csinald, csak csinalni fogod automatikusan, igy lehet boldogulni.
2010. máj. 28. 21:23
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 3 éves a nagy, 6 hónapos a pici. Korántsem ment minden úgy mint a karikacsapás, de kettővel sem nehezebb mint egyel volt. Sőt! A nagylányom már sokmindent csinál magától, és segít is már. Jól eljátszik magában is míg altatok, vagy főzök. A csacsogása pedig megédesíti a mindennapi robotot. Imádom őket, és egyáltalán nem bánom hogy így döntöttünk. Pedig én is féltem nagyon, mert nem vagyok egy szuperanyu. De amúgy mostmár sokkal lazábban is veszem a dolgokat.
2010. máj. 28. 21:24
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az elsönél(kislány)én is így voltam.Néha teljesen kibuktam és éjfélkor telfonáltam anyosomnak hogy mit csináljak.A második(kisfiu)már könnyebb volt nem volt olyan sok megoldhatatlan probléma.Rutinosabban ment a dolog.

Mikor az elsövel problémáim voltak én is azt mondtam nem kell több gyerek mert nem tudom hogy mikor mi a gond mit csináljak.A kissrác becsuszott és ugy döntötünk marad mert kistesot mindenképp szeretünk volna csak akkor mikor nem lesz ennyi gond.Most legtöbször tudom mi a gond és meg is tudom oldani.

Nyugi a másodiknál rutinosabb leszel.

2010. máj. 28. 21:27
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Aranyos vagy... én is így érzek!!! :)
2010. máj. 28. 21:36
 6/15 A kérdező kommentje:

De jó hogy válaszoltok, remélem még mások is írnak :( Határozott elképzeléseim voltak babaváráskor hogy mit hogyan fogok csinálni, sose leszek türelmetlen stb

De mostmár nem gondolom hogy olyan szuper lennék és néha tényleg nemtudom mit csináljak, hogyan oldjak meg felmerülő problémákat... szeretem a gyerekeket és nagy családra vágyom, de nem gagyi anyuként:)... talán 2-3 évvel később ha látom hogy tuléltük és minden ok akkor belemerek vágni a következőbe...

2010. máj. 28. 21:56
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Én ma teljesen kiborultam anyunak, szegény nagyon megijedt, olyan dolgokat mondtam... Néha teljes szélsőségekbe esem, nem vagyok benne biztos, hogy bírom aggyal a két gyereket. Most a másfél évesemtől így viselkedek, mi lesz kettővel?? Én bizony elbizonytalanodtam!! Nagyon rossz érzés, lelkiismeretfurdalásom van.
2010. máj. 28. 22:09
 8/15 A kérdező kommentje:
Miket mondtál??
2010. máj. 28. 22:20
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Jó kérdés, főleg akkor, ha azt is számításba vesszük, hogy ki hány éves. Én sajnos vagy sem, 37 évesen szültem először, most 4 hónapos a kislányom. Én szuperanyunak képzeltem magam mégterhesen, mert olyan sokat vártunk rá. Aztán születés után jött a pánik...azzal meg a fáradság, mert a kislányom angyali, vele egy percig sem kinlódtunk még eddig. Szóval én már szándékosan nem vállalnék több gyereket, mert fontosabb, hogy neki legyen egy normális anyja, mint többnek egy idegbeteg. De ha neked az idődbe belefér, mármint a korod engedi, vársz pár évet, és lehet, hogy ismét babázni akarsz majd.
2010. máj. 29. 06:52
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
21.24-es vagyok. Személyes tapasztalatom szerint nem jó az 5-6 év korkülönbség. Tesóm és köztem 6 év volt. Fel kellett nőnünk hogy tudjunk egymással mit kezdeni. Nagyon szeretem, de nem az az együttjátszós, szoros kapcsolat volt. Én ezért tudatosan vállaltam ezt a 2,5 éves különbséget. Addig húzós, míg a kicsi is nem beszél. Utána szerintem sokkal könnyebb. És szerintem nincs olyan aki nem akad ki néha, legfeljebb nem vallja be.
2010. máj. 29. 08:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!