Mit csináljak, hogy ne legyek türelmetlen?
Nem tudom ti voltatok e már igy, de néha olyan ideges leszek a babánkra és akkor rászolok vagy kiabálok vele. Lehet hogy sok a teher a mi rajtam van /egyetemre járok, gyakorlatilag egyedül nevelem a babánkat, mert a párom 100km-re lakik,ráadásul most készülünk épitkezni../. Föleg akkor "szakad el a cérna", mikor pl. nem akar aludni vagy enni. Nem akarok vele kiabálni és utána rögtön meg is bánom, de mégsem tudok nyugodt maradni. Szinte mindig lelkiismeterfurdalásom van igy..
2 hét mulva összeköltözünk az apjával, lehet hogy akkor jobb lesz, bár nagyon sokat dolgozik, sokat nem tud segiteni. Még nem rázodott bele a gyereknevelésbe, távol vagyunk egymástol a munkája miatt, 7 honapos a kislányunk.
Nagyszülöi segitségre nem tudunk számitani. Van valami ötletetek mit csináljak, hogy "ne kejtam fel a vizet"?
Ugyanígy voltam mint te. Türlemetlen voltam, ha nem úgy alakultak a dolgok, amire számítottam (pl. nem akart elaludni a babám, pedig hulla fáradt volt) és aztán meg én is elkezdtem zokoni a lelkiismeretfurdalástól, amiért rákiabáltam.
Szerintem a legfőbb gyógymód a pihenés. Nekem az éjszakai kimerültség nagyon sokat rontott a helyzeten. Nem tudom, nálatok mi a helyzet az éjszakákkal.
A másik, hogy próbálj túllépni azon, amit egy napra megterveztél. Legtöbbször az volt nálam a baj, hogy annyira számítottam rá, hogy majd alvás alatt miket csinálok, hogy nem tudtam "feldolgozni", hogy ugrik az egész, mert a gyerkőc most nem alszik.
A harmadik, hogy közben tudatosítsd magadban, hogy nem "direkt" sír/nem eszik/nem alszik. Nem arról van szó, hogy téged akar bosszantani. Mindig megvan az oka mindennek, csak nem mindig jövünk rá.
Kitartás! És ne felejtsd el, hogy most te vagy neki a világ! Szeret téged, akárhogy is viselkedsz vele, de azért próbálj megnyugodni a vészes helyzetekben.
Kedves 13:29-es! Hihetetlenül jol megfogalmaztad! tényleg ez van! Eltervezem és nem ugy jön össze, mert pl sir vagy ilyenek és ettöl nagyon ideges leszek. Az éjszakákkal nálunk is gond van sajnos..:( És nagyon tudnék már egy nagyot aludni is..
Igyekszem megnyugodni, bár ez az idöszak eléggé huzos az életemben..
Szégyen,nem szégyen én egyszer még meg is ráztam szegénykémet. Csak a sok pihenés segíthet és tényleg ne foglalkozz semmivel. Amikor nekem is elborult az agyam azt mondtam,hogy nem foglalkozom semmivel,majd rendelek kaját,majd valamikor kitakarítok,azóta,hogy én is nyugodt vagyok a kislányom is nyugodt,sokat alszik,és már ki tudok takarítani,meg tudok főzni.Amióta lazán veszem a dolgot minden jól megy!!!
Ne idegesítsd magad semmin és minden jó lesz!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!