Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogy ne legyek...

Mit tegyek, hogy ne legyek türelmetlen és bántó a gyermekemmel?

Figyelt kérdés

Van egy 2 éves gyerkőcöm és nagyon sokat vagyok vele egyedül. Segítségem nemigazán van mostanság.

Kisbabát várok és ez még fáradtabbá tesz.

A lányom sokat huncutkodik, de ez így is van rendjén.

A baj csak az, hogy nagyon gyorsan elvesztem a türelmemet és rákiabálok.

Sokszor érzem az agyamban, hogy szétvet az ideg.

Mit tegyek, hogy ne a gyermeken vezessem le a feszültséget?

Sajnos néha a popsijára is rácsaptam már, vagy a kezére.

Nem akarom, hogy megutáljon!

Sokszor sírok, hogy milyen rossz anya vagyok, hogy nem tudom uralni a helyzetet. Nem sajnáltatom magam, de megoldást szeretnék. Rettenetesen utálom magam emiatt!

Kérlek segítsetek, mit tegyek, hogy szeressen és ne az agresszív anyát lássa bennem, akitől félni kell!?

Komolyan aggaszt ez az állapot.

Sajnos engem vertek gyerekkoromban és nem akarom, hogy az én gyermekeim is félelemben éljenek.

2010. szept. 11. 13:03
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Emlékezz vissza egy kicsit a gyerekkorodra,hogy neked milyen megalázó volt,mikor bántottak.Milyen a kapcsolatod az édesanyáddal,ugye te sem gyűlölted meg a verésekért?Próbálj meg 10-ig elszámolni,mielőtt kitörsz.Egyébként a terhesség miatt ingerültebb lehetsz,én is az voltam,ez majd elmúlik.
2010. szept. 11. 13:23
 2/7 anonim ***** válasza:
87%

Napközben fújd ki magad ülj le reggel kényelmesen igyál egy kapucsinót mielött felébred a lánykád. Még ha félórával elöbb kelsz is jobban feltöltődsz.

Napközben is legyen olyan idő amikor feltöltődsz pl. ha a lányka alszik ne a házimunka után szaladj hanem pihenj le hidd el kipihenten gyorsabban megy a munka.

a főzést oldd meg hétvégén amikor van segitség

a popsira csapás meg a kézre csapás szükségszerü ha veszélyes dolgot csinál egyébként meg hagyd hadd fedezze fel a világot ne loholj utánna.

Mindenképpen meg kell találnod azt a kikapcsolódási lehetőséget amivel a gyerek mellett is pár perc alatt feltöltődhetsz mert ha most ilyen vagy mi lesz két gyerekkel.

2010. szept. 11. 13:25
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem, hogy olyan tragikus a helyzet. Aki azt mondja ebben a szituációban- állapotosan, segítség nélkül egy 2éves gyerekkel- nem borul el néha, vagy nem türelmetlen, az hazudik.Persze mértékkel. A gyermeked biztosan imád, hiszen te vagy az ő anyukája, aki mindíg ott van. Szeretgesd meg sűrűn, puszilgasd, mond neki, hogy nagyon szereted, de sokszor sajnos fáradt vagy. A gyerekek érzik, ha valaki szereti őket. És gondolom te is imádod őt. A hormonok dolgoznak benned. Arra ügyelj, hogy ne emeld fel a hangod, ne kiabálj vele, az sokkal fontosabb, mert azzal ugyan azt fogod kiváltani belőle, hiszen a gyermek a felnőttek viselkedésére reagál, és azt is utánozza. Késöbbiekben ez dacossághoz fog vezetni- az életkorin túl,- állandó visszafeleselésbe, és kiabálásba. Ha neked nem volt felhőtlen a gyermekkorod, akkor gonold át mégegyszer, mi nem tetszett, mit kell másképpen csinálni, és végképp elkerülni. A feszültség oldásra állítólag jó a magnézium. És az előttem szólók hasznos tanácsai. Próbálj meg arra gondolni, hogy jó anyuka vagy, szereted a gyermekedet, és ne a negatívakra. Nincs olyan szülő, aki mindíg türelmes és tudatos, de minél többet gyakoroljuk, ammál inkább a vérünké válik, annál magától érthetőbbé tűnik.
2010. szept. 11. 13:31
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ismerős a helyzeted:(

Nekem már megszületett a pici is, de azóta még nehezebb. Még több türelemre van szükség, ami bizony néha nagyon nehéz.

Engem is bántottak gyerek koromban, volt olyan, hogy a radiátorhoz rugdaltak. A mai napig nem felejtettem el. Az apámat persze emiatt nem utáltam meg, de nem felejtettem el.

Én ritkán csapok a nagyobbra(2.5) de akkoris csak a fenekére (pelenkás) vagy ha olyat csinál, a kezére. De ez nagyon ritka. Inkább kiabálok.

Ha nagyon nem bírom már, akkor énis üvöltök egy nagyot...

Most jutottam el odáig a férjemmel, hogy legyen havi 1 napom, amikor elvonulhatok ahova akarok. Ő viszont felajánlotta, hogy menjek naponta fél órára valahova, ő addig vigyáz a fiúkra. Nálam most telt be a pohár, és most már ő is belátta, hogy igenis nekem is szükségem van a kikapcsolódásra, nem csak az örökös üvöltés hallgatására.

Megjegyzem, felénk semmi nincs, se játszótér, se bolt, se semmi, ahova elmehetnénk, hogy ne a lakásban "rohadjunk"...

2010. szept. 11. 14:01
 5/7 A kérdező kommentje:

Annyira kedvesek vagytok, hogy nem ítéltek el!

Köszönöm a hozzászólásaitokat és a tanácsokat!

Igyekszem megfogadni, de sokszor a 10-ig elszámolás sem nyugtat le.

Jó lenne ha tudnék relaxálni, vagy kikapcsolni az agyamat egy kis időre olykor-olykor.

A továbbiakban is minden tanácsot, tippet szívesen fogadok, mert imádom ezt a pici lányt és a kis pocakot és azt szeretném, ha barátok lehetnénk a későbbiek folyamán.

Szedhetem a magne B6-ot kismamaként?

Feltétlenül megkérdezem a dokit.

2010. szept. 11. 15:24
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szintén kismama (30hetes) 19 hónapos örökmozgó,huncut kispasival. Hááát tökéletesen értem amit írsz. Nekem az első 16 hét volt ilyen, aztán kicsit jobb lett. Én is szedem/szedtem a magne b6-ot. Nekem bejött! Esténként befeküdtem a kádba (nem forró vízbe)relaxáltam ez is segített. Betettünk egy sólámpát a fürdőbe csak az világított és isteni hangulatot teremtett, ilyenkor szoktam beszélgetni picit a pocakomban levő kislánnyal.

Muszáj ennyit magadra szánni!

Hány hetes vagy most?

2010. szept. 12. 15:25
 7/7 A kérdező kommentje:

Szia!

Holnap leszek 14. hetes.

Talán egy kicsit könnyebb már, mert elbeszélgettem magammal.

:)

Az esti fürdő igen jó ötlet.

A kávézást már teljesen kiiktattam.

Nagyon igyekszem!

Kettővel még nehezebb lesz és nem akarok idegroncs lenni.

2010. szept. 13. 07:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!