Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit gondoltok az ujjszopásról?...

Mit gondoltok az ujjszopásról? Hagyjam?

Figyelt kérdés

Kislányom 12 hetes, néhány napja fedezte fel a kezét, nézegeti, nyalogatja, tegnap elkezdte szopizni a hüvelykujját. Azóta amikor éhes és jönne a szopi idő nem sír, nem jelez, csak azt hallom, hogy cuppog, hammog, oda megyek a kiságyhoz és látom hogy az ujját szopja. Anyatejes baba, csak szoptatom, nincs játszó, se etető cumija. Baj, hogy elkezdte az ujját cumizni.

Ha megszoptatom, büfi, szükség esetén peluscsere és alszik, akkor nem veszi a szájába a kezét, csak miután ébred.

2011. máj. 8. 15:09
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Ma még nem szopizta az ujját, figyelgetem, mikor-miért csinálja. Arra is gondoltam, hogy lehet jönnek a fogai azért kezdte el.
2011. máj. 8. 15:52
 12/16 anonim ***** válasza:
az én lányom 4 és fél hónapos,és szopja az ujját.Olvastam erről,de mindenki más véleményen van.Van aki azt mondja,hogy jó,van aki azt hogy rossz,és inkább cumit adjak neki.Én részemről nem adtam/adok neki cumit,mert nekem a cumitól,és a cumisüvegtől deformálodott el a fogsorom.Oviba meg emlékszem,hogy szoptam az ujjam,de addigra már elromlott a fogam. :S Jah,és az ujjaimon semmi nem változott el.Én hülyeségnek tartom,hogy az ujjszopás rossz lenne.
2011. máj. 8. 17:18
 13/16 anonim ***** válasza:
Az én lányom is kizárólag szopott és ujjszopós is lett, amint elkezdett mászni másra kellett a keze, rögtön leszokott róla. Ezen ne parázz, inkább ez mint a cumi.
2011. máj. 8. 17:34
 14/16 anonim ***** válasza:
Éppen a minap olvastam Ranschburg Jenőtől, hogy az ujjszopás egyáltalán nem "kóros" jelenség, sőt, jobb ha a gyermek nem cumizik, hanem az ujját találja meg. Cumizáskor a kezei szabadon vannak, így tud játszani, de ez a játék csak felületes, mert a cumizástól nem tud 100%-osan a környező világra figyelni. Az ujjukat szopó gyerekek pedig szintén csak úgy játszhatnak, ha mindkét kezük szabad, már nincs ilyenkor semmi a szájukban, r-go sokkal több infot szereznek a világból. Az ujjszopás pedig addig tart csak, míg közösségbe kerülve el nem kezdik magukat szégyelni a társaik előtt.
2011. máj. 8. 20:53
 15/16 anonim ***** válasza:
Ez a kérdés engem is érdekel. Nekem csak a 3. lett ujjszopós, a 2 nagynak nem volt cumija, de az ujja sem kellet és nem voltak ettől problémásak. Igény szerint 2 éves korukig szopiztak amit maguktól hagytak el.A harmadik 3-4 napos! korától kereste az ujját, eleinte próbáltam elvenni tőle, cicire tenni, kézbe venni, bármi, csak az ujját ne! Én is tartok a fogak torzulásától. A gyerekorvos azt mondta, ez veleszületett, nagyobb az igénye az oralitásra...ha fáradt, ezzel kezd vígasztalódni, és akkor közbelépek, etetek, itatok, ringatok, cicizünk, de nem jártam sikerrel. 1,5 éves, még szopizik, cicin alszik el. Én igyekszem limitálni, vagy elkerülni, nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy ez egy pótcselekvés...:-( 3 hetesen gügyögött, 10 hónaposan ment, 12 hónaposan értelmes szavakat mondott, 1,5 évesen mondatokban beszél, énekel...szupercsávó imádom!
2011. máj. 9. 00:32
 16/16 A kérdező kommentje:
Úgy tűnik megkedvelte az ujját, de mindig csak a bal kezén szopizik, lehet nem tudja, hogy van másik hüvelykujja is :)). De édes, és csak akkor csinálja, amikor álmos, és már majd leragad a szeme, akkor kicsit hammog rajta, amikor elalszik kicsúszik a szájából.
2011. máj. 11. 18:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!