Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit gondoltok az ujjszopásról?...

Mit gondoltok az ujjszopásról? Hagyjam?

Figyelt kérdés

Kislányom 12 hetes, néhány napja fedezte fel a kezét, nézegeti, nyalogatja, tegnap elkezdte szopizni a hüvelykujját. Azóta amikor éhes és jönne a szopi idő nem sír, nem jelez, csak azt hallom, hogy cuppog, hammog, oda megyek a kiságyhoz és látom hogy az ujját szopja. Anyatejes baba, csak szoptatom, nincs játszó, se etető cumija. Baj, hogy elkezdte az ujját cumizni.

Ha megszoptatom, büfi, szükség esetén peluscsere és alszik, akkor nem veszi a szájába a kezét, csak miután ébred.

2011. máj. 8. 15:09
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Szerintem nem tudod megakadályozni, örülj, hogy nem kell 6-800 Ft-ért cumit venni és meg tudja magát nyugtatni. Nekem cumis és semmit sem szopó gyerekeim vannak, a sem cumit, sem ujját nem szopó gyerek nagyon nyűgös. Ha a foga miatt aggódnál, nem törvényszerű, hogy deformált lesz az ujjszopás miatt a fogsora, mert akkor minden 2. embernek az lenne.
2011. máj. 8. 15:13
 2/16 anonim ***** válasza:
Szerintem ilyen pici korban nem szokás, hanem - akár etetés után is - éhes lehet, vagy ismerkedik a testével.
2011. máj. 8. 15:13
 3/16 anonim ***** válasza:
Tényleg! Fogacska! Viszkető íny! -ezt már elfeledtem..:)
2011. máj. 8. 15:14
 4/16 anonim ***** válasza:

Nálunk is ekkor kezdődött.

5 évesen hagyta abba.

A foga kissé kintebb jött elől, de amióta abba maradt az ujjszopás (1,5 éve)visszaállt.

Egy időben próbáltuk rossz ízű kenőccsel, ígértünk fűt-fát, de végül magától hagyta abba.

Szilvi

2011. máj. 8. 15:19
 5/16 anonim ***** válasza:

Ha ő az ujját akarja szopizni, azt úgysem tudod megakadályozni. Gondolom nem ülsz majd mellé komplett egész éjszakákra, hogy ezt figyeld.

Mindkét lányom ujjszopós, a cumit kiköpték. (Amúgy igény szerint szoptatott babák.).

Szerintem nincs baj az ujjszopással, főleg, hogy tényleg nem rajtam áll a dolog. Ezt nem tudod megakadályozni.

2011. máj. 8. 15:20
 6/16 anonim ***** válasza:
33%
kedves kérdező, mire gondoltál, hátra kötöd a kezét, hogy ne tudja szopizni? :)
2011. máj. 8. 15:21
 7/16 anonim ***** válasza:
0%

Ha csak jelez ezzel, hogy éhes akkor nem gond! Viszont az ujjszopás még a cumizásnál is rosszabb, ha folyamatos:

eldeformálhatja a szájpadlását, később a fogak növekedését, akár az ujj formáját is! Ezenkívül az ujját nem tudod elvenni tőle, ha le akarod szokatni róla!

Ha csak jelzésértékü a dolog, akkor ne adj cumit se neki!

2011. máj. 8. 15:32
 8/16 A kérdező kommentje:

nem! levágom! áhhhhh.... ezt az utolsót inkább nem kommentálom :@

Most komolyan, ha érdemben nem tud valaki hozzá szólni akkor miért kell bármit is írnia?

Ez az egy baj ezzel az oldallal, hogy sokan nem a kérdésre próbálnak hasznos választ adni, amit valahol hallottak, vagy kitapasztaltak, hanem csak úgy kommentálnak valamit, vagy ítélkeznek.

De, hogy válaszoljak is az értelmes hozzá szólásodra: esetleg cumit lehet adni neki, az ujja helyett, te!

De nyíúilván azért tettem fel a kérdést, hogy tapasztalt anyukák tanácsot adjanak ez ügyben.

2011. máj. 8. 15:34
 9/16 A kérdező kommentje:
nem a 15:32-esnek szólt.
2011. máj. 8. 15:35
 10/16 anonim ***** válasza:
Ha úgy látod,hogy megnyugtatásként szopja az újját akkor én adnék neki cumit!
2011. máj. 8. 15:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!