Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A férfiak hogyan élik meg az...

A férfiak hogyan élik meg az apaságot?

Figyelt kérdés
Azt mondják ,hogy a nők esetében a szülésnél felszabaduló biokémiai folyamatok alapozzák meg az anyai szeretetet. De akkor a férfiaknál mi? Mitől szereti egy apa a saját gyerekét , akit esetleg más gyereke egyáltalán nem érdekel (nem érez késztetést ismerősök gyerekeinek babusgatására , vagy hogy beszélgessen velük). Mit élnek át pl. amikor játszanak a gyerekükkel, vagy ott vannak vele a játszótéren? Vagy amikor pelenkát kell cserélni? Nem unatkoznak közben? Vagy nem vélik ingerszegénynek? A válasznál nemet és kort kérek. (Elsősorban férfiak válaszát várom, szóval hogyha Ön nő és van a közelében egy férfi , akkor olvassa fel neki.) Előre is köszönöm a segítséget.
2011. máj. 7. 21:52
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

23:40-esnek: tényleg jól leírtad, nagyon tetszett.

Férjem is hasonlóképp áll a dolgokhoz, látom rajta, hogy szeret apa lenni, és olyan "szeretetcsatornák" nyíltak meg benne, amiről álmodni sem mertem.

2011. máj. 10. 10:42
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
A férjem 33 éves,és alig várta,hogy apa lehessen.A terhesség alatt is imádta a fiát,sokat simogatta a pocim,beszélt hozzá,minden vizsgálatot együtt izgultunk végig.A szülésre magától értető volt,hogy jön,végig velem volt és ott segített,ahol tudott.A babánk korábban született és 9 napig a koraszülött osztályon volt velem.Apa minden nap kétszer jött,hozta-vitte a cuccokat,együtt fürdettünk esténként,alig merte megfogni,olyan pici volt.Amikor hazajöttünk mindent együtt csináltunk.Büszke volt,ahogy gyarapodott,dicsekedett,milyen szép kicsi babánk van,féltette,amikor pl.szuri után belázasodott,vigasztalta,mikor sírt,nézegette,miben hasonlít rá,tologatta az utcán és kihúzta magát,mikor megdícsérték,milyen szép kisfia van.Most,hogy már 5,5 hónapos,nevet rá,mosolyog rá,babanyelven gügyög neki,hálás neki,ha tisztába teszi,örül neki,ha megfürdeti,boldog,ha játszik vele.....és ez doppingolja őt.Ha hazajön,mosolyt kap tőle és ez olyan fontos neki.Szerintem ez egy kölcsönös dolog,ami kialakul apa-gyerek között,egymás reakcióira adnak válaszokat.Az első férjem nem ilyen volt,a lányommal nem foglalkozott,nem nagyon érdekelte,nem vette ki a részét semmiben ,ezért nem is kötődött hozzá a lányom soha/már elhunyt/viszont a mostani férjem a lányommal is ilyen,mint a fiunkkal.Szerintem teljesen egyéni,ki hogy éli meg az apaságot,ki tudja-e mutatni az érzéseit,családcentrikus-e?
2011. máj. 10. 12:55
 13/17 anonim ***** válasza:
Sok férfitől halottam már,hogy akkor érzik igazán apának magukat amikor már lehet játszani a gyerekkel,addig idézem olyan mint egy növény ott fekszik és oké...addig nem érzik a szerepüket olyan létfontosságúnak hiszen egy csecsemőnek többnyire az anyára van szüksége, később már az apák is többet tudnak vele foglalkozni
2011. máj. 10. 13:19
 14/17 anonim ***** válasza:
hát abban van az igazság, hogy nem egyformák a ffiak. az én férjem pl kijelentette hogy ő sose fog pelenkázni, éjjel felkelni stb. ehhez tartotta is magát. tudom hogy imádja a kislányunkat és bármit megtenne érte, de ezeket mégse tette meg, nyilván kényelmes volt rámhagyni mindent. a kislányom is szereti az apját, de engem sokkal jobban. és pl. mostanában kezd csodálkozni a férjem, miért mond ilyeneket a kislányunk, néha, hogy api ne jöjjön ide, meg nem ad neki puszit csak könyörgésre. nekem ad bármikor, és szót is fogad az apjával meg szórakozik......szóval mindennek ára van. (2,5 éves lesz a kislányom június végén)
2011. máj. 10. 14:47
 15/17 anonim ***** válasza:

:) Hm..hát nem is tudom...

Az én férjem 35 éves. Már régebb óta szeretett volna babát, de előtte mindketten fontosnak éreztük, hogy felépüljön a házunk és meglegyen a saját otthon.

Mikor kiderült, hogy terhes vagyok, Ő teljesen odáig volt. Mindig ráfeküdt a hasamra és hallgatózott, hátha esetleg..:D meghall valamit. :) És sokszor beszélt is a hasamhoz... Aztán, mikor elkezdett látszani a pocak, állandóan tapizta és simogatta. Viszont a nagy áttörés sztem akkor jött el, mikor már erőteljesen lehetett érezni a kislányunk rugdosását. Ahányszor odatette a férjem a pocakra a kezét, a kis mazsolánk egyből odanyomta a hátát, meg a popsiját, hogy simizze apa :)

Ahogy elvette a kezét, a kis mazsinak nem tetszett, és eszeveszett rugdosásba kezdett... Ahogy visszakerült apu keze, megnyugodott... Ettől a férjem annyira boldog volt, hogy madarat lehetett volna vele fogatni. Mindenkinek újságolta, hogy a pocilakó miket csinál :)

Sokszor elmondta, hogy már elmondhatatlanul várja, hogy láthassa a pici lányunkat, aki már ennyi ideje huncutkodik vele odabentről.

Mióta megszületett a kicsikénk, a férjem mindenből 100%-osan ki akarja venni a részét. Azt hiszem el lesz "kapatva" a kis mazsola, mert apu mindig magán altatja...:) Szóval, nálunk ez így alakult... :)

23/N

2011. máj. 10. 21:29
 16/17 A kérdező kommentje:
És nagyon jól alakult. :) Gratulálok!
2011. máj. 11. 09:05
 17/17 anonim válasza:

Nos. Sok embert ki fogok akasztani ezzel a válaszommal, de őszinte akarok lenni. 2 gyermekünk van 1 fiú 1 lány. Mindkettő makk egészséges, aminek nagyon örülök. Hogy hogyan élem meg az apaságot? Hát. Vannak dolgok amik zavarnak, és vannak örömteli pillanatok.

Pozitívumok: A gyerek olyan örömöket tud okozni, amelyek a legkőszívűebb embert is megolvaszt. Semmi máshoz nem fogható.

Negatívumok: Nincs időd semmire. Magadra meg pláne, hogy nincsen a sok tennivaló végett. Folytonos idegeskedés és aggódás minden életszakaszukban. Múlt, jelen, jövő. Iszonyatosan sok pénz, idő, energia.

A bizonytalanság, hogy vajon megéri-e és nem-e lesz hajléktalan a gyerekből. Őszintén ha választhatnék újra, akkor max 1 gyerek de ő is csak akkor amikor már minden rendben van és idősebb vagyok.

Konklúzió: A gyermeknevelés a legnehezebb feladat az életben! Ezt bizton állíthatom.

Lány 5.5 éves, Fiú 8 hónapos.

33/F

2023. máj. 13. 18:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!