A férfiak hogyan élik meg az apaságot?
23:40-esnek: tényleg jól leírtad, nagyon tetszett.
Férjem is hasonlóképp áll a dolgokhoz, látom rajta, hogy szeret apa lenni, és olyan "szeretetcsatornák" nyíltak meg benne, amiről álmodni sem mertem.
:) Hm..hát nem is tudom...
Az én férjem 35 éves. Már régebb óta szeretett volna babát, de előtte mindketten fontosnak éreztük, hogy felépüljön a házunk és meglegyen a saját otthon.
Mikor kiderült, hogy terhes vagyok, Ő teljesen odáig volt. Mindig ráfeküdt a hasamra és hallgatózott, hátha esetleg..:D meghall valamit. :) És sokszor beszélt is a hasamhoz... Aztán, mikor elkezdett látszani a pocak, állandóan tapizta és simogatta. Viszont a nagy áttörés sztem akkor jött el, mikor már erőteljesen lehetett érezni a kislányunk rugdosását. Ahányszor odatette a férjem a pocakra a kezét, a kis mazsolánk egyből odanyomta a hátát, meg a popsiját, hogy simizze apa :)
Ahogy elvette a kezét, a kis mazsinak nem tetszett, és eszeveszett rugdosásba kezdett... Ahogy visszakerült apu keze, megnyugodott... Ettől a férjem annyira boldog volt, hogy madarat lehetett volna vele fogatni. Mindenkinek újságolta, hogy a pocilakó miket csinál :)
Sokszor elmondta, hogy már elmondhatatlanul várja, hogy láthassa a pici lányunkat, aki már ennyi ideje huncutkodik vele odabentről.
Mióta megszületett a kicsikénk, a férjem mindenből 100%-osan ki akarja venni a részét. Azt hiszem el lesz "kapatva" a kis mazsola, mert apu mindig magán altatja...:) Szóval, nálunk ez így alakult... :)
23/N
Nos. Sok embert ki fogok akasztani ezzel a válaszommal, de őszinte akarok lenni. 2 gyermekünk van 1 fiú 1 lány. Mindkettő makk egészséges, aminek nagyon örülök. Hogy hogyan élem meg az apaságot? Hát. Vannak dolgok amik zavarnak, és vannak örömteli pillanatok.
Pozitívumok: A gyerek olyan örömöket tud okozni, amelyek a legkőszívűebb embert is megolvaszt. Semmi máshoz nem fogható.
Negatívumok: Nincs időd semmire. Magadra meg pláne, hogy nincsen a sok tennivaló végett. Folytonos idegeskedés és aggódás minden életszakaszukban. Múlt, jelen, jövő. Iszonyatosan sok pénz, idő, energia.
A bizonytalanság, hogy vajon megéri-e és nem-e lesz hajléktalan a gyerekből. Őszintén ha választhatnék újra, akkor max 1 gyerek de ő is csak akkor amikor már minden rendben van és idősebb vagyok.
Konklúzió: A gyermeknevelés a legnehezebb feladat az életben! Ezt bizton állíthatom.
Lány 5.5 éves, Fiú 8 hónapos.
33/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!