Férfiak! Mi az Apa feladata egy kisbaba körül, szerinted?
mostohafaterom (anya 2.házassága) öcsémet születésétől kezdve fürdette,vitte be a vizet,pelust cserélt,etette,altatta,gyakorlatilag mindent,amit anya,mivel tápszeres baba volt
egyedül öltöztetni nem szerette,mert neki mindig sirt,de amugy tényleg mindent megcsinál(t) öcsémmel
csak szépen meg kell mondani,meg mutatni hogy mit hogy
majd ráérez
(háttérben lehet az,hogy férjed ugy van vele,hogy ha már ő a bab miatt elvan hanyagolva,akkor gondozd te a babát...)
22/L
Szia!
Nalunk is mindent megcsinal a fiam korul, de ami igazan testhezallo neki a furdetes, sok-sok jatek, hancur ahogy azt anya nem tudja csak apa :)
Na meg a kozos csavargas uszodaba, boltba, autoalkatreszert stb.
Én nő vagyok, de szerintem:
Egy éves kor előtt: megcsodálni a gyermeket, esténként, büszkén mutogatni családnak, barátoknak.
ELTARTANI a gyermeket meg az anyját.
Megvenni amire szükségük van: házat, autót, bútort. Pénzt adni a konyhára.
Nehéz férfimunkában besegíteni anyának, ha nem bírja: favágás, behordás, ilyenek. A két liter fürdővízet is beviheti, ha van kedve, de ez csak hobbi.
Amíg anya elpakolja a fürdetés nyomait, játszani a kisöreggel.
Amíg szoptat, elcsendesíteni, esetleg megfürdetni a nagyokat.
Szoptatás után férfimellkasára fektetni a kis szarost, és meccset nézni vele, hadd szépítkezzen az anyja is.
Vasárnap délelőtt egy órát tologatni a kocsiban, hadd főzzön az anyja, vagy menjen kávéra a barátnőkkel!
Egy éves kor felett:
Felfedezni vele a világot, megmutatni az érdekes dolgokat, megtanítani, hogyan boldoguljon: Biciklizni, focizni, várat építeni tanítani, tanácsot adni a barátok és óvónénik kezeléséhez. Megismertetni Isten szeretettével Megtanítani az erkölcs alapjaira.Iskolát keresni, beíratni. Elvárni hogy jól tanuljon, jól viselkedjen, és apai tekintéllyel érvényt is szerezni ennek.
Helyreigazítani, ha elszállna a csemete.Horgászni, motorozni, főzni, vezetni tanítani, megteremteni a békés boldog gyermekkor feltételeit. Fizetni az iskolát, a jogsit, megvenni az álombiciklit. Megnézni a gyerek előadását, meccsét.
A gondozás alapvetően anyai szerep, persze, ha gond van, ha lázas, vagy csak elcsúszott a dolgaival, mindenben besegíthet az apja, megmentésként.
De nagyon fontos feladata kisbaba korban is: figyelni észrevenni a gyeerek fejlődését, biztatni, dicsérni, és anyukát is dicsérni, tartani benne a lelket, vígasztalni. Péntek és szombat éjjel esetleg felkelni helyette, hadd aludjon néha ő is!
44 éves, nagyon modern és laza nő vagyok, 3 gyerekkel.
Grafikusként dolgozom, volt amikor (még kisebb korukban) 12-14 órákat, akkor persze apa adott uzsonnát - helyettem. (megbántam)
Szeretem megkülönböztetni a nőt és a férfit, szerintem anyának, apának, gyerekeknek ez a legjobb. Ha mindenkinek egyenlőek a jogai , és jól körülhatároltak, megkülönböztethetőek a szerepei. Persze segítünk egymásnak, ha kell.
Erre a tapasztalat vezetett, lassan csiszolódott le bennem, mennyire jól van ez elrendezve évezredek óta. Régen is dolgoztak a nők! Csak a parasztok: Aratni jártak, 50 tyúkot meg 3 tehenet gondoztak kenyérsütés, lúgfőzés stb mellett..
Vagy a városon 10 gyerek mellől titkárnősködöött, konkrét példa..
Nehéz a férfiak dolga is!
És csak akkor csinálják jól, ha megőrzik a tekintélyüket, de mindig vidámak, pozitívak, biztatóak tudnak maradni. A férfi dolga az is, hogy erős legyen! Testileg, de lelkileg főleg! Védje meg a családját, és erősítse!
Kisbabakorban háttérmunkás(nagyon fontos!) és lelkes közönség.
Ez sokkal fontosabb, mint gondolnánk elsőre! Jusson eszetekbe a hospitalizálódás! Mikor ajól tartott de intézetben nevelt, kevés gondozónői kapcsolathoz jutó csecsemő leáll a fejlődésben - a mozgásfejlődésben is! - miközben otthon nevelkedő társa, esetleg szerényebben gondozva, de csodálva, figyelve, szeretve - rohamosan fejlődik, tanul!
Szerintem a kismamának nem az kell, hogy valaki kivigye a kakis pelust, vagy behozza a kenőcsöt! Hanem az az érzés, hogy itt egy erős férfi, aki mellette áll, aki segít, akire lehet támaszkodni, aki tiszteli őt a sok munkáért , amit a gyerek körül végez!
Ha ez megvan, akkor már szerintem nme is olyan fáradt a mami, megsoxorozódnak az energiái, és dalolva öltözteti át tizedszer aznap azt a kisbabát, és boldogan megy ki a hintőporért.
Az én párom se segít. Mindig azt mondja, hogy ezért kapom a gyedet...
Ja nem, mostanában rávette, hogy hétvégente ő fürdesse. Kb három hete csinálja, de csak 1-2 órás könyörgés után.
Lassan 1 éves lesz s fiam.
Szerintem régen rossz, ha már úgy kezdődik a dolog, hogy mi kinek a feladata kellene, hogy legyen.
Az én férjem a kislány születése óta kiveszi a részét a gyereknevelésből, segít mindenhol nekem. Pedig reggeltől késő délutánig dolgozik, de ha hazajön, lezuhanyozik és máris övé a gyermek. Ha kell eteti, öltözteti, tisztába teszi. Fürdővizet csak ő tud olyan tutit készíteni, ami jó a manónak. (Az enyém vagy hideg, vagy nagyon meleg lesz )
Ha kell éjszaka is felkel hozzá, van hogy én meg sem hallom, mert már az első pisszenésnél ott van mellette, simizi és a pindur már alszik is tovább.
Én sokszor megköszönöm a férjemnek, hogy ennyit segít, de mindig elhárítja, hogy ugyan már, ez természetes.
Ezek szerint nem mindenhol!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!