Anyukák, akiknek a párjuk eleinte nem akarta a gyereket?! Hogy viselkednek a férfiak mióta meg van a csemete?
Úgy értem hogy amikor kiderült hogy terhes vagyok a párom minden áron azt akarta hogy vetessem el.Mire én azt mondtam hogy ha nem akarja akkor lehet költözni.Rá néhány hétre egyszer csak megkérdezte hogy -és mi lesz a neve.Mondtam hogy Zoltán, mert az olyan szép(mert hogy őt így hívják, pedig még nem is tudtam hogy fiúcska lesz), de a vezeték nevet még nem tudom.Akkor mondta hogy ....Zoltán.6 éve vagyunk együtt.Nagyon jó apja a pici fiunknak.Tudom, érzem hogy csak félt, nem volt még felkészülve az apaságra.Úgy 8 hónap felé már fogdosta a pocimat, eleinte beakart jönni a szülésre, de aztán nem hagytam(oké, kellett volna, de meg voltam rémülve már a legvégén mire odaért), amikor tud foglalkozik vele, én már szinte nem is létezem.Nem hittem volna hogy ennyire meg tud változni valaki.Másnál is szépen végződtek a dolgok vagy inkább "leléptek"?
Ha igen hogy tudtátok feldolgozni?Már utólag sem akar semmit Tőletek?
Nem provokálni akarok és nem is régi sebeket feltépni.Csak elgondolkoztam mi lett volna ha....
Remélem nem sértek meg senkit!!!
Hat nekem annyira nem volt durva, mint a 4 hozzaszolonak, de azert. Összehazasodtunk minden oke, aztan hat probalkozzunk a babaval... Terhes lettem nagy volt az öröm...aztan sajnos elveteltem a 12 heten, de meg minden oke volt. Megint el kezdtünk probalkozni, mert megbeszeltük, hogy MINDKETTEN AKARJUK es felkeszültünk mar a a babara. A 9 honap viszonylag jol telt bar az utolso 2 honap olyan furcsa volt mar. megszületett a baba es az elsö 2 het meg oke volt, aztan mintha elvagtak volna. Semmi. Közben kiderült, hogy a terhesseg elejetöl megcsalt, 2 honapos picivel elköltöztem.Elvaltunk es 2 eve nem latta a picit.
Na ennyit a tervezett gyerekröl. Szerintem sosem azon mulik, hogy tervezett vagy sem, ez siman a felelösseg felvallalasarol szol. Van aki megteszi, van aki nem.
tegnap 07:09-es vagyok
Persze, nem is arra írtam válaszként, csak a mi helyzetünkre vonatkoztatva. Természetesen minden viszony más és még az is lehet, hogy ha máshogy alakulnak a dolgok, akkor ez a kérdés soha nem is kerül szóba :-)
Én például (szerintem) nem voltam tervezett gyerek, bár a szüleim házasok voltak, de nagyon hamar jöttem, aztán utána villámsebességgel el is váltak... de valahogy nem merült fel ez a téma és soha nem is kérdeztem meg a szüleimet, hogy tulajdonképpen terveztek-e. Az volt a fontos, hogy miután megszülettem hogyan viszonyult hozzám ez a két ember és abból úgyis tudom, hogy kinek vagyok fontos és ki az, aki szeret. Szerintem egy gyereknek ez a legfontosabb. Ráadásul - mint a példák is mutatják - a baba születése után is simán megváltozhat, hogy az ember hogy áll hozzá a gyerekéhez (főleg a férfiaknál), és ez mindkét irányban változhat, tehát akkor végülis tök mindegy, hogy a teherbeesés pillanatában éppen bepánikolnak-e vagy sem.
Ja, és még valami ehhez! Bár itt a férfiakról beszélünk, de... nálunk ugye nem volt tervezett a baba, de mikor megtudtam, hogy terhes vagyok kérdés sem merült fel bennem, hogy megmaradjon-e vagy sem. A terhességem alatt viszont sokszor eszembe jutott, hogy jól döntöttem-e, jó lesz-e így nekünk? neki? nekem? Amióta megszületett tudom, hogy életem legjobb döntése volt, hogy megtartottam, akárhogy alakul is a többi körülmény! ;-)
(bocs, ha hosszú lettem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!