Illik, vagy szokás adni pénzt a védőnőnek, amikor kijön gyerekgondozásra? És gyerekorvosnak?
Első babám lesz, és nem tudom, hogy szokás. Kell pénzt adni a védőnőnek és a gyerekorvosnak? A védőnő az első hat hétben hetente fog kijönni a lakásunkra tanácsokat adni. Ezért van, aki ad pénzt neki? És a háziorvosnak? Mert neki pedig egyszer kötelező kijönnie, utána meg nekünk kell menni.
Hogy szokás ez? Ugye itt nem kell hálapénzt adni? Vagy igen?
Nem kell. Neki ez a dolga ezért kapja a fizetést.
MOst még azt se tudod lehet nem is ad jó tanácsot v. használhatót csak kávézik egyet.
Ha rendesen végzi a munkáját meg lehet hálálni neki év végén v. egy napon de nem kell őket pénzelni!!
A védőnőnek soha nem adtam, az első két hétben kijött, utána le se ejtett minket, most, 7 hetesen volt megint. Az 1 hós státuszvizsgálatot se ő csinálta, hanem egy helyettes védőnő.
A gyerekorvosnak adtunk, mert neki az első kijövetel a kötelező, a többi nem. 3000 Ft-ot kapott, az 1 hós orvosi státuszvizsgálatra is kihívtuk, nem akartam a retekegerek közé levinni a jéghideg rendelőbe. Az oltásokhoz is házhoz jön majd.
A szomszédék (1 hó különbséggel vannak a babák) 5000 Ft-ot + bort adtak, bár ott gond van a picivel, gyakrabban jön, alkalmanként 3000 Ft-ot adnak.
Szia!
Én megpróbáltam a védőnőnek karácsonyra egy bonbont adni, nem fogadta el, és kérte, hogy ne is hozzam ilyen helyzetbe.
A pici 6 hetében hetente, 1 éves koráig havonta kell mennie (bármennyire is szeretem a miénket, kb 2,5 fél hónapja nem láttam, és azért picit bosszant a dolog, ha bajom van, hívom...).
A doktornőnk amikor hazajöttünk a kórházból kijött, és akkor mondta, ha kell, szívesen házhoz jön (nem mondta, de nyilván bizonyos összegért), de nem kértük, 5 percre van a rendelő.
Hozzáteszem az otthoni számát is megadta, ha bármi van, bármikor elérhető:)
Szóval jó hír, legalább ezekért nem kell fizetni:)
Védőnőnek nam adok. A dokinak néha. (ugyanis más anyukák elmondták, hogy várja a dokinő a pénzt).
Mióta adok, tényleg normálisabb velünk.
Habár felháborít, hogy + pénzt vár el azért, mert a munkáját végzi!!!! Van neki szép fizetése pedig enélkül is - gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!