Illik, vagy szokás adni pénzt a védőnőnek, amikor kijön gyerekgondozásra? És gyerekorvosnak?
Első babám lesz, és nem tudom, hogy szokás. Kell pénzt adni a védőnőnek és a gyerekorvosnak? A védőnő az első hat hétben hetente fog kijönni a lakásunkra tanácsokat adni. Ezért van, aki ad pénzt neki? És a háziorvosnak? Mert neki pedig egyszer kötelező kijönnie, utána meg nekünk kell menni.
Hogy szokás ez? Ugye itt nem kell hálapénzt adni? Vagy igen?
hát én nem adtam pénzt szüléskor sem! sima terhesgondozásra jártam, kerületi lakosként tudtam időpontra menni, mindig végeztem fél óra alatt, ügyeletes orvosnál szültem, előtte 1 hétig bent feküdtem, mert 42. héten sem akart kijönni, indítani kellett. Végig mindenki, az ápolónők, a csecsemősök, a dokik, mindenki tök rendes volt, nem lekezelő, nem durva, teljesen elégedett voltam.
a gyerekorvosom és a védőnő meg tuti el sem fogadná. úgy tervezem, karácsonyra sütök nekik sütit, az nem utasíthatják el.
Tegnapi 13:59-es v.ok!Én sem adtam pénzt a dokinak amikor születtek a gyerekeim,mert ahogy az előző válaszoló én is sima terhesgondozásra jártam,nem volt fogadott dokim,ügyeletes orvosnál szültem mindkét gyermekemet.Az első gyereknél-fiamnál-igaz vittünk ajándékcsomagot a dokinak,meg a szülésznőnek is,mert nagyon rendesek voltak,a doki is annak ellenére,hogy nem fogadott orvosom volt,szinte mindennap meglátogatott,megkérdezte,hogy vagyunk.A lányom születésekor már nem érdekelte ennyire az orvost,akinél szültem,hogy mi van velünk,igy ő nem kapot semmit...
A gyerekorvost illetően meg itt irták előttem,hogy nem utolsó szempont,akármikor hivhatják a dokijukat és hátul soron kivül beengedi őket az orvos,ha arról van szó a rendelésre-azért,mert pénzt kap.Hát a mi dokinkat is lehet hivni bármikor,a privát számán,igaz,én ki szoktam várni a sorunkat,ha menni kell hozzá,de ettől függetlenül én nem pénzelem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!