Hogyan spóroljak? Van egy 7 hónapos babám. Párommal az össz jövedelmünk 160e Ft/hó. Bővebben lent!
Ebből ugye rezsit fizetünk,lakáshitel.Fizetéskor fiamnak megveszem a havi "csomagját"(tápszer,pelenka,popsitörlő stb)Magunkra épp hogy marad,ételre se költök túl sokat,mégis alig marad pénz.Mit tehetnék?
Szeretnénk felújítani a fürdőszobát,az erkélyt.De így hogyan?
Párom a munkahelyére visz itthonról ennivalót,semmit sem vesz ott mivel vállalkozónál dolgozik,igy nincs büfé.De szerencsére sosem szórja a pénzt.
Családom....hát csak apukám van akire tudok számítani,de mostanában őrá se nagyon,de persze nem is akarok rá alapozni,de pl.legutóbbi eset,hogy kérni akartam tőle kölcsön pár ezer ft-ot addig amig meg nem érkezik a családipótlék,mert mennem kell orvoshoz holnap,de inkább leszidott,hogy miért nem osszuk be a pénzt mint hogy segített volna,meg hogy kalkuláljam be az ilyet ha tudom h mennem kell.De sajnos nem tudtam(női dolog).
Amúgy ő sokat segített rajtunk máskor,de ez az utolsó kicsit rosszul esett.
Anyám másik városban él,fél évente ha látjuk,nem kíváncsi ránk,igazából engem már nem érdekel h rám nem kiváncsi,de rosszul esik h a fiamra sem.
Rá egyáltalán nem lehet számítani.Még csak fel sem hív,hogy élünk-e vagy halunk.11 éves koromban elhagyott minket(3-an vagyunk testvérek lányok).
Mamám meg....anyukám anyukája.Egy kutya.A fiam csak születésekor látta a kórházba(akkor is úgy h én mondtam neki h nézze meg,mert inkább panaszkodni jött,mint látogatni)utána meg most volt egy hete és adott 2000 Ft-ot,babalátogató gyanánt.
Együtt érzek Veled, nálunk is hasonló a helyzet.Igaz előttem is már leírták, de azért én is leírom, hogy mi hogyan spórolunk.
Nézem a Szórólapokat,ott és akkor veszek pelust ahol éppen akciós.Csak akkor veszem meg, ha 40 ft/db alatt van.Ilyen az Auchanban van, most 36 a Bella Happy darabja, de a narancssárga Pampers is mindig ekörül van, a kettőt váltogatom.A Rossmannban volt most a Pampers törlőkendő 250-re leárazva csomagja, abból is feltankoltam.
Sokat vásárolok Lidlben, illetve Auchanban.Sok krumplis , lisztes kaját főzök.Nudlit, paprikáskrumplit,palacsintát, lángost, tócsit, főzelékeket, tojáslevest,sima habart krumplilevest stb.
Babának turkiba vásárolok, kilós áron.Magunknak szinte semmit,1 éve voltam fodrásznál utoljára, nincs műköröm, kozmetikus ilyesmi, 3 havonta befestem a hajamat, ennyi.
Szinte semmit nem tudunk félrerakni.De a babának megvan mindene,igaz sok játékja nincs, de helyette sokat megyünk játszótérre, és sokat játszunk együtt.
Marad a lotto, amibe nem hiszek, de ha nem adom meg az esély, akkor még ennyi remény se marad...
Nagyon sajnállak kedves kérdező!Szomorú, hogy nem mindenhol ilyen összetartó a család.Gondolhatta volna apukád, hogy nem a játékgépbe akarod bedobálni a pénzt, hanem fontos.Legalább az unokájára gondolna ilyenkor..
Elég szomorú, hogy ilyen sokan vagyunk szorult helyzetben!Próbáljatok a pozitív dolgokra gondolni, és a babátokra.Az életben a legnagyobb boldogság anyának lenni.Fel a fejjel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!