Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan spóroljak? Van egy 7...

Hogyan spóroljak? Van egy 7 hónapos babám. Párommal az össz jövedelmünk 160e Ft/hó. Bővebben lent!

Figyelt kérdés

Ebből ugye rezsit fizetünk,lakáshitel.Fizetéskor fiamnak megveszem a havi "csomagját"(tápszer,pelenka,popsitörlő stb)Magunkra épp hogy marad,ételre se költök túl sokat,mégis alig marad pénz.Mit tehetnék?

Szeretnénk felújítani a fürdőszobát,az erkélyt.De így hogyan?

2011. máj. 3. 21:58
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Ja igen, üdítő helyett víz, és nálunk nem ásványvíz, hanem CSAPVÍZ. Hihetetlen mennyi ment el anno ásványvízből pedig a gagyit vettük nem a Naturaquát pl.

Levesek közül a tojásleves is tök finom, a hagymakrémleves meg a paradicsomleves, főzelékek is rengeteg van, feltétnek tojáspörkölttel vagy feltét nélkül.

És szinte mindenben Spar-os S-budget cuccot veszünk vagy Tesco-t, azok a legolcsóbbak. Egy pici példa: kávék 550-től felfelé vannak, a Sparos 339. De budipapírban, MINDENBEN olcsóbb az S-budget mint bármi, illetve még a Tesco saját olcsó.

Nem használt ruháitokat, játékokat tedd fel jófogás.hu-ra, teszveszre, vaterára, apród.hu-ra, stb. stb.

Máson sajnos nemigen lehet, csak ha mindenből a legolcsóbbat veszi az ember és ha keveset használ eletromos cuccot meg vizet, de ezek közhelyek szóval spanyol viaszt nem találtam fel én sem :)

2011. máj. 3. 22:22
 12/24 anonim ***** válasza:

Popsitörlőt csak elmenetelkor használunk. Amúgy egy ronggyal mosom le, kakit csap alatt.

Egyszer véletlenül kimostam egy pisis törlőt, teljesen egybe maradt, simán lehet a pisiseket többször használni. Mielőtt nagyon kiakadnátok, a pelenkát is mosom:D Egyszer volt egy nagyobb tétel, azóta már rég behozta az árát.

2011. máj. 3. 22:25
 13/24 anonim ***** válasza:

Mi sem állunk jobban, a párom fizetése majdnem elmegy a lakáshitelre. Ami pici marad, abból kifizetjük a csekkeket, ha nem futja ki, akkor a gyedemhez is hozzá kell nyúlni csekk ügyben. Nem sokkal többől élünk mint ti.

Spórolni nem nagyon lehet, a mai világban.

- Ruha: Amin spórolok, magamon és a lányomon, az a ruha, megveszem neki a bababizományiban és én pedig a turiban, mivel a férjem nem szereti így neki nem onnan valóak a ruhái. Nyilván van nekünk új ruhánk is, de azok nagyrészt akciósak, de cipőt az újat veszek magunknak. Szinte csak olyan ruha akad a kezembe ami nagyon jó állapotú, így még a lányom ruháit is sajnálom ha összekeni, pedig nagyrészt bababizományis, de olyan egyedi, hogy sokan kérdezik honnan vettem, honnan való.

- De a legtöbbet a kaján lehet spórolni, ha olyan ételeket főz az ember ami nem drága. Húsleves, zöldségleves, krumplileves, köménymagleves, brokkolileves, gyümölcsleves, krumplis tészta, mákos/diós/túrós/grízes laska, csirkemell rántva, vagy ananászosan, rántott sajt/parizer/hal....

- Én mindig figyelem az akciókat, így olyankor veszünk pelenkát, tápszert, alapanyagot, ruhát amikor akciós. Jó akciókat a rossmannban és a tescoban sokszor ki lehet fogni. Sokszor adnak kuponokat az újsághoz.

Így valamelyet lehet spórolni, főleg a ruhán, a boltokban egy lány hu. póló 1000-1500,- között van, a bababiziben 300-500,- között, nem mindegy, vagy egy női póló 1500-2500,- között, a turiban 1000-1200, ez sem mindegy, és van ami senkin nem volt.....

2011. máj. 3. 22:32
 14/24 anonim ***** válasza:

Az még hozzátenném, hogy mi sem iszunk üdítőt, gyümölcslevet, csak ha vendégek vannak. Szénsavmentes ásványvizet iszunk, a lányom is, mást nem is iszik meg.

A mi csapvizünk ihatatlan. :S

2011. máj. 3. 22:37
 15/24 anonim ***** válasza:

Sajnos mi is kb. ennyiből élünk 2 gyerekkel. Nagyon nehéz, átérzem a helyzetedet!! Nekünk is van több hitelünk, és mindkét gyerkőcömet gyógytornászhoz kell hordanom (heti 6000Ft). Hónap végén már számolgatni kell, hogy hogyan húzzuk ki a családi pótlékig (mert az jön elsőnek). Én is csak álmodozni tudok kisebb javítgatásról a lakásban, egy családi nyaralásról (még soha nem voltunk a gyerekekkel). A ruházkodást a gyerekeimnek én úgy oldom meg, hogy amit kinőlnek rakom fel eladni (Vatera, TeszVesz) és ami visszajön pénz abból veszek nekik.

Még egy ötlet: fizetéskor megveszem kb. a havi hús adagot és kis csomagokban kb:30dkg rakom a hűtőbe. Egy ebédhez nem csinálok meg 0,5-1kg húst, csak keveset. Mi a körettel lakunk jól, a hús az ízesítés.

2011. máj. 3. 22:38
 16/24 anonim ***** válasza:

Még annyi pl: a pelust Dm-ben veszem, a saját márkájukat BabyLove-t, nagy dobozos kiszerelésben, Dm pontgyűjtő kártyáról beváltom a 50 pontot, ebből a 25%-os kúpont így a 4000Ft-os pelus csak 3000Ft és ha van még 100pontom, akkor további 15% lejön a vásárlás végösszegéből is! Sokat spóroltam már így a pelenkán!

(A kakis pelusból kiveszem a kakit - persze ha olyan állagú, és vissza ráadom a kislányomra, jó az még addig amíg nem tellik meg.)

2011. máj. 3. 22:46
 17/24 anonim ***** válasza:
Nem írtad, lehet, hogy nálatok ez a helyzet, de sokaknál nem: párod se egyen a munkahelyén, hanem vigye otthonról az ebédet, napközben pedig szintén ne a büféből vásároljon, hanem házi szendvicset egyen. Rengeteget lehet spórolni vele.
2011. máj. 3. 22:52
 18/24 anonim ***** válasza:
0%

csodalkozva olvasom a soraitokat, ennyire sz* r lenne magyarorszag?en kulfoldon elek de nekem ilyenre nincs gondom hogy sporoljak a vizzel arammal uditovel:)

mi mindennap iszuk sooot elvagyunk szokva a viztol, csak furodni hasznaljuk meg a popsitorlot, en 2 hetente veszem nagy csomagolasba.aki megteheti miert nem haggya el azt a sz*r orszagot???

2011. máj. 4. 04:20
 19/24 anonim ***** válasza:

Mi ugyanennyiből élünk.Rezsi, lakáshitel, autóhitel , szóval hasonló a helyzet.Hónap végén már gondolkodunk, hogy mennyit költhetünk a hétvégi "nagy" bevásárlásnál.De nem panaszkodok, mert ami nagyon kell, az megvan.A kicsinek is megvan mindene.Az a szerencsénk, hogy van spórolt pénzünk, és hogy segít a családom.A nagymamám, és anyukám valahányszor találkozunk, adnak egy tízest, vagy húszast.Ezt általában a gyerekre költöm.Ami marad, abból befizetem a közös költséget, telefonszámlát stb.A család tudja, milyen helyzetben vagyunk, és a mamám még abból a kis nyugdíjából is félretesz nekem.Rengeteget köszönhetünk nekik!Nem tudom, mi lenne nélkülük.Viszont ruhára, cipőre ebből a pénzből nem költünk, nem tudom, hány éve hordom ugyanazokat a ruhákat.Nem járunk sehova mostanában, és ötször át kell gondolni, hogy mire költünk.Nem gazdag akarok lenni, hanem csak hogy ha meg kell venni valamit, ne kelljen állandóan agyalni, osztani-szorozni.

Nektek nem tud segíteni a család?

2011. máj. 4. 08:03
 20/24 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó, szerencsés vagy, hogy tudnak azért támogatni!!! Nekünk senki nem tud adni egy fillért sem, a családom szintén ebben a cipőben járnak. Betegek, kokkantnyugdíj...stb. Ráadásul én is csináltam egy úgy látszik hülyeséget, a picuri spórolt pénzemet (50ezer), befektettem angol használt gyerekruhába, hogy eladom (TeszVesz-en, Vaterán), hát aztán nem tudom eladni, pedig szép rucik. :(((( A mi számlánk most megy át mínuszba.......áááááááááá.

Elnézést, hogy nem a kérdésre válaszoltam!

2011. máj. 4. 10:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!