Hogyan spóroljak? Van egy 7 hónapos babám. Párommal az össz jövedelmünk 160e Ft/hó. Bővebben lent!
Ebből ugye rezsit fizetünk,lakáshitel.Fizetéskor fiamnak megveszem a havi "csomagját"(tápszer,pelenka,popsitörlő stb)Magunkra épp hogy marad,ételre se költök túl sokat,mégis alig marad pénz.Mit tehetnék?
Szeretnénk felújítani a fürdőszobát,az erkélyt.De így hogyan?
huuuh de hasznos volt előző:D
miket főzöl??vannak költségkímélő receptek...
második vagyok, ezeket főzöm én is:))plusz köménymag leves, krumplis tészta...
tisztító szereken esetleg?én pl ecettel takarítom a fürdőt. Hígítva használom, nem drága.
Vagy ha van valami jó áron(étel) vedd meg, fagyaszd le.
most sajna nincs jobb ötletem...késő van, ha holnap lesz, megírom:)
Szia!
Szerintem ennyiből megélni alig lehet nem pedig spórolni!
Mi ugyan így vagyunk!
Érdemes minden újságot begyűjteni amit bedobnak az üzletek és minden élelmiszert ott venni ahol épp akciós.
Ruhákat, ha nem idegenkedtek tőle, kilós turkálóban is lehet venni, főzni meg pl. én rengeteg főzeléket csinálok (krumpli, zöldbab, tök, finom, borsó, stb.)
Hagymaleves, krumplileves, rakott zöldbab, paradicsomleves, ilyesmiket eszünk, húst nagyon ritkán akkor is daráltat veszek 499-ért kilóját Tesco-ban.
Mondjuk a felújítás az utolsó amire gondolok mert a lakás szépítgetése ráér ha nincs pénzünk. Nálunk a fürdőkád alól hiányzik az összes csempe, a konyhaszekrények brutálisak, de ameddig kajára is csak főzelékre jut addig a lakás szépítgetése baromira ráér szerintem.
Ez tök jó kérdés, ilyeneken én is gondolkozom, mert sztem én sem szórom a pénzt...
Érdemes akciós dolgokat vásárolni, de nyilván ezt teszed, meg itt már többen írták, hogy pl. öblítő helyett ecetet használnak és tök jó (én nem próbáltam), meg állítóal minden hiper-szuper tisztítószert lehet helyettesíteni nagyon egyszerű dolgokkal.
Kaja: ugye inkább ezen lehetne spórolni, de hát már most sem esztek húst-hússal, tehát erre nem tudok tippet adni. :-(
Én pl. mostanság hanyagolom a mikrot.Amit lehet, azt a gázon melegítem.Többször főzök főzeléket, tört krumplit, tojásos levest, és hasonlókat.Figyelek arra, hogyha több dolog kell a fagyasztóból, akkor azt egyszerre vegyem ki, és ne nyitogasam feleslegesen az ajtót.A mosógép csakis tele indulhat el.Mostanság ahol csak lehet, seprek a porszívózás helyett.Olcsóbb pelenkára váltottam.Nem iszunk üdítőt, csakis vizet.
Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Nem idegenkedek a turis ruháktól.
Nem szépítgetés szempontjából akarjuk megcsinálni a fürdőt,hanem mert muszály.Sajna :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!