Mennyi lesz a jövedelmünk?
Figyelt kérdés
szeptembere várom az ikreim születését.van egy 4 éves gyermekem.Most táppénzen vagyok br.134 a fizetésem.az ikrek 2 éves koráig biztos szeretnék itthon maradni.köszi a segítséget én ehhez nem értek a munkáltatót meg nem lehet"most "zavarni.2009. jún. 30. 15:22
1/3 anonim válasza:
A GYED legmagasabb összege a minimálbér kétszeresének a 70%-a lehet. (2008-ban ez az összeg 96 600,- Ft).
Mivel a gyed adóköteles jövedelem, abból az adószabály szerint adót (előleget), és nyugdíjjárulékot kell levonni.
Ebben az évben a minimálbér 2009. január l-jétől havibér alkalmazása esetén 87 000 forint.
2/3 anonim válasza:
Szia! Csak az én esetemet tudom neked leírni. Hátha segít az is. Szülésig táppénzen voltam és addig annyi táppénzt kaptam, mint fizetést,persze nettó, ez kb. 95e volt.Majd szüléstől, azt hiszem 168 napon keresztül kapom a munkáltatótól a teljes fizetésem, azután pedig a gyerek két éves korától ennek 70%-át.Ez független attól, hogy ikreket szül e valaki vagy sem.Egyszeri anyasági támogatás ikrek esetén:85500 Ft. A családi pótlék pedig három gyermek estén 16000 Ft/ gyermek, persze, ha meg nem szümtetik.További infót találsz a Felicitas babagondozási kiskönyvében.
3/3 anonim válasza:
Bocs a hibákért, persze arra gondoltam, hogy a gyermek 2 éves koráig. Nézz meg korábbi válaszokat, sokat foglalkoztak már ezzel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!