Miért kell lenézni ebben az esetben?
Nálunk a kislányom születése óta úgy van, hogy a férjem is felkel éjszaka. Eleinte kétszer kelt a pici, először a férjem kelt és etetett, másodszor pedig én. Most már csak egyszer kel, és azt az egyet a férjem bevállalta.
Így én kelek reggel 6-fél 7-kor, onnantól én vagyok itthon egész nap, a férjem megy dolgozni.
Több esetben jártam úgy, hogy elmeséltük, hogy nálunk ez így működik, erre megkaptam, hogy lusta vagyok, meg hogy a nő dolga, hogy felkeljen éjszaka...
A férjemmel egyet értünk abban, hogy a gyereket ketten vállaltuk, ketten akartuk, és ketten szeretnénk felnevelni. Nagyjából egyenlően próbáljuk megosztani a teendőket. Enyém a nappal, a férjem fürdet, fektet, és kel éjszaka.
Nem érzem úgy, hogy emiatt rossz anya lennék, vagy kevesebb annál, aki felkel éjszaka. Vagy csak irigységből mondták? (Akik mondták, azok többségénél a férj nem igazán segít.)
fiam 1,5 éves férjem még egyszer sem kelt a fiunkhoz. napi 15 órát dolgozik, aztán segít kicsit a háztartásban, babánk körül. úgy érzem nem kérhetem meg, hogy segítsen éjjel is, mi abban állapodtunk meg, hogy ha hulla vagyok, délután tudok a gyerekkel aludni 2 órát viszont ha a férjem hlla akkor is a 15 órát le kell húznia, egyébként is keveset alszik.
de ha ő is úgy dolgozna, hogy bőven ki tudja aludni magát, biztos néha megkérném :)
Ne foglalkozz vele mit mondanak, már a 21. században élünk!
Nálunk is úgy volt az első hónapban, hogy apa bevállalta a hajnal 2 órás etetést. Lefejtem a tejet este, így üvegből tudott neki adni. Többet tudtam így pihenni.
Ha nektek ez a megszokott és kényelmes, akkor mindenki mondjon, amit akar.
Kedves Kerdezo, szerintem igy lenne a normalis, mi is ugy tervezzuk a parommal, hogy megosztjuk a baba koruli teendoket, vagy amit lehet egyutt csinalunk. Nehany het mar csak es kiderul, hogy mukodik a gyakorlatban. :))
Azert az a "ferfi dolgozik" szoveg kicsit olyan, hogy a no meg egesz nap otthon ul es himezget? Haztartast is kell vezetni, bevasarolni, fozni, gyereket nevelni, ha valaki ezt konnyed hetvegi elfoglaltsagnak gondolja, tehet egy szivesseget. Arrol nem is beszelve, hogy most apukat miert kene kizarni a gyereknevelesbol? Ez szamomra a ferfi fele is ledegradalo, olyan, mintha szegeny csak arra lenne jo, hogy penzt hozzon a hazhoz.
En annak a hive vagyok, hogy egy harmonikus kapcsolatban mindent meg lehet beszelni, es lehet olyan dontest hozni, ami mindket felnek es a babanak is jo. :) Kerdezo, te szerencses vagy, hogy ilyenben van reszed, es ezt sajnos sokan irigylik, de ne foglalkozz veluk :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!