A kisfiúknak majdnem minden esetben kell segítség a fityma felhúzásához előbb-utóbb? Vagy vannak fiúk, akiknek magától feljött?
Mielőtt önálló akcióba kezdenél mindenképpen kérd ki a gyerekorvos véleményét, mert nem csak fityma szűkület vagy letapadás, hanem pl összenövés is van amit nem kéne cibálni. De van olyan fokú szűkület is, hogy ha picit jobban hátrahúzod a kelleténél akkor a makk mögött megakad a fityma és szorítja azt.
Hivatalosan csak 2 éves kortól foglalkoznak a témával, de ha megbeszéled a dokival akkor szerintem megoldható, hogy korábban kezdjétek el a kezelést.
Köszönöm a válaszokat!
Azért kérdeztem, mert tapasztalatokra vagyok kiváncsi, ahány orvos, annyi féle álláspont van ezzel kapcsolatban. Még csak 6 hónapos, nyilván nem akartam feltépni a fütyijén a bőrt. Annyian mondják, hogy sose csináltak vele semmit, és 2 évesen rántani kellett, unokaöcsémnek műteni is, hónapokkal ezelőtt, azóta is fél, ha a kukija felé nyúl anyuka megmosni.
A másik, hogy külföldön élek, és itt mindenre azt mondják az orvosok, hogy semmit nem kell csinálni, megoldódik magától. Pl. a köldökcsonkra is, ami így nekünk bebüdösödött (szerencsére időben kapcsoltam, és nem fertőződött) és 3 hét után esett le. Ha köhög, majd elmúlik, ha megy a hasa, majd elmúlik, ha lázas, ha nem megy feljebb, majd elmúlik. Ezek után szerintem más is kérdezősködne. :)
A nagyobbik fiamnak 3 évesen a sebészeti ügyeleten húzták hátra a fityma bőrét, mert nagyon csúnyán begyulladt, de hátrahúzni egyáltalán nem lehetett még neki, pedig minden fürdésnél óvatosan próbálkoztam.
A kicsi 1 éves, újszülött korától próbálom hátrahúzni a bőrét, de egyáltalán nem enged, még mindig csak egy ici-pici lyuk van neki:(3 évesen őt is vihetem a sebészetre, az urológiára azért nem viszem, mert ott durván hátrarántják nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!