Mi van abban az esetben, ha kiderül a születendő gyermekről, hogy Down kóros? A 2. vérvizsgálatot a 16. héten végzik el, de akkor már nem lehet elvetetni, nem? Vagy ha ilyen súlyos beteg akkor igen?
Én is úgy tudom, hogy a 24. hétig veszik el, de a 12. héttől meg kell szülnöd a magzatot.
Rólad, rólatok lenne szó? Miből gondolod, hogy beteg lenne?
Van egy ismerősöm, aki megcsináltatta az integrált tesztet, 29 éves, második terhességről van szó. A 2. vérvétel után összevetik az 1. vérvétel, ultrahang és a 2. vérvétel eredményét, abból adnak egy %-os értékelést. Neki nagyon rossz lett az értékelés, plusz az AFP-je is rossz lett. Minden orvos azt mondta, hogy beteg a baba, voltak mindenféle vizsgálaton, a terhessége végéig úgy volt, hogy beteg lesz a baba. A lány érezte, hogy nem lesz semmi baj, és szerencsére egészségesen született meg a 2. kislánya, a mai napig makk egészséges, semmi baja a világon.
Köszönöm a válaszod. Nagyon sajnálom, hogy gondban vagytok, drukkkolok,hogy minden rendbe jöjjön!
Én még egyenlőre az első vérvizsgálat eredményét kaptam meg és nem túl bíztató az eredményem. Van már egy szép egészséges kisfiam és rettenetesen megijedtem: mi lesz, ha beteg a tesó???
Utolsó! Inkább ne írtál volna semmit...
Ezt mindenki maga dönti el, hogy mit tud felvállalni.
Ha te igen, megszülnéd betegen is, az a te döntésed.
Ha más nem, az meg az ő döntése.
Nekem az AFP-m lett pocsék. Ezek után elküldtek genetikai uh-ra, amire konkrétan úgy kaptam időpontot, hogy akkor már 20 hetes voltam. Úgyhogy mi előtte elmentünk az istenhegyi géndiagnosztikai központba a 17. héten, ott kiderült, hogy sokkal kisebb a baba, mint kellene lennie. Megcsináltattuk náluk a négyes tesztet (vérből). Eredmény: Down-kockázat 1:450-hez, viszonylag magas kockázat. Ezután jött a genetikai uh a SOTE-n, ahol kiderült, ciszta van a baba fejében, és az egyik szívizom meg van vastagodva. Ezek alapján javasolták az amniot. Már másnap meg is csinálták, mivel addigra már eléggé előrehaladott volt a terhességem. Eredmény: a gyerek makkegészséges. És így is lett, hála égnek, most már 23 hónapos nagy legény.
De ha kiderült volna az amnio által, hogy beteg, biztosan elvetettük volna... (illetve sajna akkor már meg kellett volna szülni). :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!