Mit lehet csinálni egy olyan 33 hetessel, aki nappal sokat alszik, éjjel meg fent van? Hiába próbálom ébren tartani, bealszik.
Szia
Biztos fogsz jo tanacsokat kapni amit vagy megfogadsz vagy nem!
En ugy csinaltam, hogy ha nem sirt akkor bent volt az agyaban ha sirdogalt akkor pedig ringattam.Szepen magatol atszokott az ejszakai lavasra es a nappali fentletre.
Ez szerintem gyakori a babaknal, hogy kicsit ossze vannak zavarodva :)
En is aggodtam es volt aki azt tanacsolta, hogy huzzam meg a hajat, hogy ne tudjon elaludni nappal!!
Az ilyen es hasonlo tanacsokat felejtsd el!!
mit jelent, hogy sokat alszik? egy 3 hetes baba jóformán eszik, büfizik, trotyog és alszik és még nem tesz különbséget nappal és éjszaka között.
tehetsz néhány dolgot, ami majd rávezeti arra, hogy éjjel szopi után azonnal visszaaludjon, illetve nappal nem feltétlenül kell így lennie.
pl. éjjel sötét legyen, vagy kicsi fény. ne beszélgess vele, gyorsan tedd tisztába és csak akkor, ha kakis. szopi és büfi után próbáld meg elaltani, úgy ahogy szoktad, de semmiképpen ne úgy viselkedj vele, mint nappal, ne énekelgess neki, ne mutass játékokat...stb.
mindez előtt, illetve közben a nappalokat is "rendezni" érdemes. aki igény szerint szoptat, az általában elveti a napirend kialakítását, nálunk viszont remekül működött. minden kiszámítható volt, rendszeres, egy kiegyensúlyozott babánk volt tőle. a lényege, hogy kb. - tehát nem percre pontosan - egy időben legyen az evés, az, hogy utána mit csináltok az szerintem mindegy, elképzelhető, hogy azonnal bealszik, lehet, hogy ébren van, ez teljesen mindegy, viszont 3 óránál egyfolytában nem szabad hagyni aludni. persze jó érzés, ha 4-6 órát is alszik egyfolytában, de szerintem ez nem kifizetődő hosszútávon. szóval én "szemét módon" 3 óra alvás után felkeltettem a lányomat.
6-7 hetesen egyébbként képes volt 6 órát kibírni evés nélkül, tehát kihagyott egy étkezést. addig agyaltunk, hogy ez a 6 óra éjszakára essen, így elkezdtük későn fürdetni este 9 körül, majd evett és aludt este 10-től hajnal 4-ig, vagy legalább is nem enni ébredt, hanem elvesztette a cumit, azt kellett visszaadni.
nappal egyébként nem szabad alváshoz besötétíteni, azt majd később érdemes egy kicsit, amikor már a külvilág jobban érdekli.
tulajdonképpen születésétől kezdve így volt, teljesen hozzászokott, kisebb eltolódásokkal magától ébredt amikor jött a következő étkezés.
persze ez a fajta napirend nem tartható, csak pár hétig, hiszen egyre többet tudnak ébren lenni, esetleg ritkábban esznek, kevesebbet alszanak...stb. de az éjszakákat mindig így kell csinálni: sötét, nincs duma, gyors evés, aztán alvás tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!