Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerinted ez igaz a babák...

Szerinted ez igaz a babák alvásával kapcsolatban?

Figyelt kérdés
16 hós kisfiam még nem alussza át az éjszakákat, néha volt már, hogy 6-7 órát aludt egybe, de legtöbbször 1-3x, néha többször megébred és pár korty cicizés után szundít tovább. Több ismerősöm is küzd ilyen helyzettel. Anyósom folyton azt mondja, amikor fiam alvásáról érdeklődik, hogy régen sokkal jobban aludtak a babák, nem voltak ilyen gondok. Sajnos se anyukámat, se nagymamáimat nem tudom megkérdezni, már nem élnek. Szerinted ez igaz lehet?
2011. ápr. 28. 22:29
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Regen is ugyan ugy aludtak a babak mint most, csak nem volt ekkora tema belole.

En 6 honapos koromig ettem es aluttam.Szo szerint.3 orankent keltettem anyukamat ejjel es nappal, hogy kaja van.Most borzaszto rossz alvo vagyok.

Ferjem sosem tudott aludni kiskoraban bezzeg most mint a bunda :)

Kislanyunk 14.5 honpos es most volt az elso ejszaka, hogy nem kelt fel.Szepen aludt.Parszor felkeltem ra, hogy mocorog, de csak almodott.

En minden alkalommal felkeltem eddig amikor igenyelte.Volt, hogy felebredt es volt, hogy almaban sirt.Volt ejjel amikor 20 percenkent keltem, volt, hogy csak 1-2 alkalommal.

NEm dolgozom a baba mellett, igy fel tudtam hozza kelni.Nekem ez az egy feladatom van, hogy a csaladom ugyes bajos dolgait intezzem es ebbe ez is beletartozik.Remelem meghozza az ejszkai keles a gyumolcset es a kesobbiekben egy jo alvo kislanyom lesz.

2011. ápr. 28. 23:49
 12/22 anonim ***** válasza:

A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 23:49

biztos meghozza :)))

2011. ápr. 29. 00:19
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Már annyira kivagyok, hogy megpróbálnék nem törődni az ikerfifim éjjeli sírásával (8,5 hósak), de ott a 2,5 éves lányom, miatta nem hagyhatom őket sírni. Ilyenkor mit lehet tenni? (szopiznak) Az ájjel összesen 6x keltek, 5től fent vagyunk.
2011. ápr. 29. 06:57
 14/22 anonim ***** válasza:
74%
Na most ha ideírnám, hogy én pl. fűzfavesszővel verem a gyerekemet, amikor olyasmit csinál, ami nekem kényelmetlen, mindenki fel lenne háborodva. Nem teszem, csak eszembe jutott. Miért elfogadhatóbb éjszakákon át sírni hagyni, mert az anyjának történetesen nincs kedve megvigasztalni?
2011. ápr. 29. 07:40
 15/22 anonim ***** válasza:

7:40es jó volt.

Azt tegnap nem írtam, a fiam éjjel 8*kelt, szopi, ringatás, amit akarsz minden.

Próbáltuk, hogy kiságyban, hogy mellettünk, hogy hagyjuk pár percig sírni(pár perc után ha nekem nem volt erőm, akkor apa ment felvenni, nem volt szívem hallgatni a sírását). Naponta 12szopi nappal, pedig mindent evett.

3hónapos terhesen elvettem a cicit, mikor 13hónapos volt, délelőtt, napközben volt bömbölés, a cicit kerekecske-dombocska váltotta fel, tapsikolók, éjjel magától aludt el onnantól! hiszti nélkül.

Mikor megszületett a lányom arra készültem, hogy mint a mosott fsz olyan leszek. A kicsi köztünk alszik, éjjel egyszer ébred, pár pillanatig rágcsálja a cicit, és reggelig mint a tej alszik.

Egy kotló alja, ugyan úgy kezdtünk mindennek, és tök jó minden. Más a kislány, és más volt a fiam.

A fiam egy hisztis kis méregzsák, a lányom pedig egy csendes szemlélődő:)

2011. ápr. 29. 08:40
 16/22 anonim ***** válasza:
0%
3. vagyok. Engem is és testvéreimet is hagytak sírni babaként, nem dadogtam, nem voltam visszahúzódó, és nem találtam ki mindenfélét gyermekkoromban, csak hogy szüleim ringassanak, szeretem a szüleimet, ők is engem, testvéreimet is, jó tanuló voltam, barátkozós, vagány...normális ember. Apu elmondása szerint kábé 4-5 napig kitartó voltam, aztán soha-de soha nem ébredtem fel éjjel. Attól még imádom a lányom, és nem hal ki az ősbizalom.:D Ugyanis csak pár éjszakát hagytam sírni, amit már rég elfelejtett. Amúgy napközben nem szoktam sírni hagyni.
2011. ápr. 29. 11:06
 17/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek, nagyon hasznos volt, amiket írtatok! Senkit nem szeretnék lepontozni. Minek tenném? Azért mert mások vagyunk? Inkább tisztelem.

Válaszolva egy kérdésre, kisfiam elkezd nyöszörögni, ilyenkor én csendben fekszem és várom, mi lesz belőle. Néha alszik tovább, de néha nem hagyja abba, keres engem és ha nem reagálok, sírni kezd, ilyenkor azonnal simogatni kezdem, hátha az megnyugtatja (talán 2x volt ilyen),de a legtöbb esetben a szopizás minden rendez. Kb. a 7-8. hónapig szenvedtem ezektől az éjszakai ébresztésektől, mint a kutya, aztán valahogy hozzászokott a szervezetem. Persze, amikor nagyon sokszor ébreszt fogzás miatt, akkor nem mondhatom magam frissnek reggel. Persze, abszolút el tudnék viselni egy kiadós pihit, de ez most nem rólam szól. Még nagyon sokat pihenhetek, amikor nagyobb lesz. Együttérzek azokkal, akik sokszor kelnek éjjel. A sírni hagyókat se ítélem el, de nekem az nem megy. Egyszer kipróbáltuk, hajnali 5-ig kisebb szünetekkel (amikor bealudt) sírt, mint akit nyúznak. Na, akkor azt mondtam, ilyet soha többet. Azóta is bánt. Egy baba nem véletlenül sír. Nekem, az anyukájának az a feladatom, hogy boldog legyen. Én ezért inkább nem hagyom sírni.

2011. ápr. 29. 21:11
 18/22 A kérdező kommentje:
Ja, még annyi, hogy cumi, cumisüveg, víz, tea, stb. nálunk kilőve. Többször próbáltam. Egyértelmű az üzenet. Anya, Te kellesz! Hát, itt vagyok, adom magamat sok szeretettel.
2011. ápr. 29. 21:13
 19/22 A kérdező kommentje:
Az jutott még eszembe, és nem támadni vagy elítélni akarom a sírni hagyókat, hogy amikor kamasz voltam,de még később is, ha történt valami olyan velem, ami nagyon megsiratott (szerelmi bánat, anyukám halála, stb.), akkor a sok sírástól totál kába lettem és úgy aludtam, mint a bunda (ahogyan azt anyukák is írják a babájukról). Azt se tudtam, hol vagyok és reggel ébredésnél jöttek aztán a rossz érzések újra és ez így ment, amíg meg nem emésztettem egy-egy eseményt. Számomra ez is egy úgymond intő jel, hogy ne hagyjak sírni egy kisbabát. De ez az én egyéni meglátásom. Senkiről nem gondolom, hogy rossz lenne, amiért sírni hagyja a gyermekét. Megvan hozzá a joga.
2011. ápr. 29. 21:20
 20/22 anonim ***** válasza:

Persze, mindenki más szülő, minden gyerek más, mindenkinek a tűréshatára más, semmi gond ezzel. Csak itt elmondja mindenki ő hogyan csinálja és az ember vagy talál próbát megérő választ vagy sem.

Én egyébként még azt is csináltam a fiunknál volt ez inkább, hogy vagy a simi, vagy csak shhh shhh. Itt van anyuka, itt vagyok. Ezt mind nagyon halkan, de meghallja. Hátha ez is elég és beválik néha, és fel sem kell kelj hozzá. A tejcire, tápra rászoknak, kényességből csinálják sokszor csak.

Tudod amióta gyerekeim vannak tudtam meg milyen erős is vagyok, és mit kibir az ember, amire eddig azt mondtam, én nem csinálnám, ki se bírnám. Dehogynem ! És milyen jó ezt tudni, érezni !

2011. ápr. 30. 00:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!