Szerinted ez igaz a babák alvásával kapcsolatban?
Régen nem ugráltak fel éjjel a gyerekhez. Pl. nagymamámat nem engedte nagypapám felkelni a gyerekhez, aztán pár éjszaka után már nem sírt éjjel. De teljesen normális anyukám lett belőle mégis. :)
Más világ volt.
Nézd, ha egy csecsemő sírására nem reagálnak, akkor előbb-utóbb felhagy vele, de nem biztos, hogy ez hosszú távon megéri. Szüleim mesélik, hogy milyen frankón rászoktatták az öcsémet pár hetesen az éjszaka átalvására, egyszerűen nem mentek be hozzá, és kész. (Én alapból jó alvó voltam.)
Lehet, hogy a gyerek csecsemőként aludt is, aztán ovis korában felhagyott ezzel a szokásával, én is emlékszem, hogy kb hatéves koráig egyetlen éjjelt sem aludt végig, mindig kitalált valamit, szomjas volt, pisilnie kellett, elveszett az alvóállatkája, mit tudom én. Ennél is rosszabb, hogy évekig dadogott, ami egyértelműen lelki eredetű, frusztráltságból eredő probléma. Most már normális, de nekem ezzel együtt sem éri meg. Inkább kelek, és lássa, hogy ott vagyok, ha szükség van rám.
ez így van, régen nem keltek fel a babákhoz, hagyták sírni.
persze ezt nem kell elítélni, akkoriban a nők nem maradhattak otthon 2 évig, tehát nem lustaságból csinálták ezt és akkor a következményekkel se voltak tisztában.
másik a szopizás. akiket ismerek szopis babákat, mind kelnek még éjszaka, enyém is 16 hónapos, fél éve tápit kap, gond nélkül alszik reggelig. biztos ebben is van valami! és ugye régen szintén mert dolgoztak már 3 hónapos baba mellett, szoptatni se tudták
13hónaposan úgy vettem el tőle a cicit, hogy 10kor még kapta, de 10:16kor letettem a földre aztán többet cicizni nem. Akkor komolyan elmondtam neki, h nincs több, éjjel se.
Hang nélkül aludt attól kezdve. Nem kellett hagyni sírni, semmi
Anyukám szerint régen jobban aludtak a babák.
Kisfiam 20 hónapos,nem jó alvó, egy éjszaka alatt 2-3 úveg vizet iszik meg.Amíg nem tudta magát kiszolgálni,akkor meg 20-30percenként kellett itatnom.Szörnyűek voltak az éjszakák.
Mit értessz az alatt, hogy megébred ? Csak mocorog, nyöszög, vagy felsír tűrhetetlenül.
Ha csak kicsit, akkor próbáld hagyni esetleg vizet adj neki, vagy cumit ha nem vagy ellene.
Nálunk a kislányunk állandóan sokszor felébredt 3 éves koráig, de egy idő után én nem adtam neki enni tejcit, csak erre fordít arra fordít, víz, cumi, takaró le fel. mindig el is hallgatott. Egyébként ha átmégy ha van lehetőség másik szobába, lehet az apróságra fel sem ébredsz. Mert ott mellettük az ember mindent egyből hall és cselekedni akar.
Régen talán nem annyira foglalkoztak ilyesmivel, más világ volt sok mindenben észreveszem.
Az hogy régen hogy aludtak a babák baba függő. Ha nagymamádnak a gyerekei jó alvók voltak akkor naná hogy régen jobban aludtak a gyerekek, mint most egy sírós baba. Ez nem statisztika. Ha valakinek sírós gyereke lett volna nem így látja.
Aki akart régen is olvasott könyveket a gyereknevelésről és felkelt a gyerekhez, mint ahogy ma is van olyan aki hagyja sírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!