Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Adnátok tanácsot kiscsoportos...

Adnátok tanácsot kiscsoportos kisfiam ovis alvásával kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Nem tudom mi lenne a jó megoldás.

Itthon már egy jó ideje nem alszik délután, mert akkor este 10 óra előtt nem alszik el.

Az oviban szóltam is, hogy ő már 1 éve nem alszik, azt mondták semmi gond.

Az első 1-2 hónapban nem is aludt el, de mostanában elalszik és így viszont este hiába fektetjük le 1/4 9-kor, 1 órát forgolódik még utána.

Egyszer kérdezte az egyik óvónő, hogy nézhetné-e a nagyokkal a tv-t a fiam (van 8 nagycsoportból ottmaradt gyerek, akik még nem mehettek suliba, ők már nem alszanak), akkor azt mondtam, hogy majd visszatérünk rá, mert akkor beteg volt, de most meg azt mondták, hogy nem engedhetik meg neki, hogy felkeljen az ágyból.

Kipróbáltam, hogy elhozom ebéd után, de mivel a kicsi is akkor alszik, elég nehéz összehozni, ráadásul nem is bír nyugton lenni, így felébreszti a kicsit is.

Tehát fogalmam sincs, hogy mi lenne a jó!

2010. nov. 25. 11:10
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Az én gyerekem alvászavaros volt, így nekünk nagyon fontos lett volna, hogy napközben ne altassák, mert hajnali 2 előtt nem tudott elaludni, ha az oviban elaltatták. A vezető óvónővel is beszéltem, sőt, orvosi igazolást is vittem róla, hogy a gyereknek jobb lenne, ha nem altatnák, de közölték, hogy nincs arra ember, hogy vele foglalkozzon, le kell feküdnie... Így fogtam magam és ebéd után hazahoztam.
2010. nov. 25. 11:16
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
A kicsi alvásidejét tölthetnétek játszótéren, vagy csak simán sétálva - igaz, most elég hideg van, de fel lehet öltöztetni jó melegen. A kicsi alszik, a nagy meg elfárad:)
2010. nov. 25. 11:24
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Ha nyugiban ellenne itthon, akkor természetesen simán elhoznám ebéd után, de sajnos nem tud nyugton maradni és felébreszti a kicsit is :( Ráadásul fél 1-re kellene érte menni, amikor a kicsi már rég aludna, így elcsúszna az egész napunk.

A játszóterezés jó ötlet, de az innen elég messze van, csak kocsival tudnánk odamenni és akkor ott át kell rakni a babakocsiba, meg vissza, amire persze felébred, meg hát ugye tél van már, az időjárás pedig sokszor kiszámíthatatlan.

Ha itt lenne a szomszédban az ovi és lenne egy széltől és esőtől védett teraszunk akkor azt csinálnám, hogy miután a kicsi megebédelt, akkor elsétálnánk az oviba, közben elaludhatna, majd hazajönnénk és aludna tovább kint.

De sajnos az utcánk melletti oviba nem vették fel, csak abba, amelyik fél órányira van innen, tök logikus, nem???? :)

2010. nov. 26. 09:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!