Volt aki becézte a gyerekét (nem a nevének a becenevével), és arra hallgatott csak?
szerintem még elfelejti ezt a rozi témát ha te is elfelejted és nem mondod többet neki hanem hívod a saját nevén.
Amúgy jó ezzel vigyázni mert ezek a becézések könnyen ráragadnak a gyerekre.
Jaj ez nem probléma! Abbahagyod, nevén szólítod, napok alatt megoldódik. Ezért ugyan nem vagy hülye.
Én Bucinak szólítottam a fiam, ő is sokáig csak arra hallgatott, aztán párhuzamosan elkezdtem a nevét is használni, hogy szokja azt. Mostmár ha olyan hangulata van ki is javít, hogy ő nem Buci, hanem ...
Nekem az öcsém volt így, őt Razinak becéztük. Igazából annyira rajta maradt a név, hogy máig így hívjuk, pedig már 15 éves :D
Ja és persze mindenki azt hitte, hogy Rozi, de minket nem zavart :D
Én is szoktam mondani a lányomnak, hogy Matyi:) meg fogiGyuri:), és pont ma hallottam egy anyukát, aki azt mondta a fiának, hogy ugye Manci?!:)
Szóval, hogy válaszoljak a kérdésre is, biztos el fogja felejteni a Rozit, ha folyamatosan a nevén szólítod.
Hú, örülök a kérdésednek!:)
Az én fiam 1 éves, és őt is elkezdtem becézni,és már annyira megszoktam, hogy a nevét alig használom..:(
Nem tudom, hogy hogyan szokjak le róla, már annyira reflexből jön..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!